TOYOTA ПАРАОЛИМПИЙСКИ ТЕХНОЛОГИИ
Инженерите от Toyota и многократна носителка на златни медали от Параолимпийските игри Андреа Ескау си партнираха, за да достигнат до границите на възможното в спортното колоездене.
ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ
Андреа Ескау
Андреа Ескау е носител на четири златни и един сребърен медал като състезател по хендбайк. Освен това тя има четири златни, четири сребърни и два бронзови медала от зимните Параолимпийските игри. Сега тя си партнира с Toyota, за да подобри дори още повече върховите си постижения.
Силата на параолимпийските технологии
Инженерът Роджър Киршнер е роден с парализирана лява половина на тялото. И двамата му родители са били професионални състезатели и неговото желание е да не изостава от техния бърз начин на живот. Андреа Ескау претърпява травма на гръбнака след инцидент с велосипед. Тя не иска да живее на ниски обороти и вместо това решава да се състезава на Параолимпийските игри.

Дори след спечелването четири златни медала през лятото и още четири златни медала през зимата на Параолимпийските игри, решимостта й да бъде още по-бърза не спира. Роджър и Андреа работиха заедно с екип от инженери на Toyota, за да внесат нови подобрения в нейния хендбайк. Днес новият й хандбайк е с 30 процента по-лек и оптимизиран, за да бъде представянето на Андреа максимално добро.
Погледнах настоящия хендбайк и веднага усетих, че той се нуждае от нова концепция... с повече устойчивост на усукване при по-малко тегло. Вълнуващо е, че говоря едновременно със състезателната машина и състезателя, тъй като той е самият двигател.
Роджър Киршнер
Инженер
The curved, multicolored lines of a Toyota race car reflect track lights. A driver waits behind the wheel.

Мобилна технология
Екипът от инженери на Toyota взе технологията, използвана от TOYOTA GAZOO Racing и я приложи, за да подпомогнем създаването на хендбайк за Андреа, който е по-лек и по здрав от всеки, който е управлявала досега.


Визия за мобилност
Toyota вярва в равенството за достъпна среда чрез осигуряване на мобилност. Подпомагайки атлети като Андреа е просто пример как Toyota помага на хората чрез мобилност да постигнат пълния си потенциал.

Отдадени на атлетите
Toyota и Андреа са работили заедно върху много проекти през последните седем години, включително и специалната ѝ шейна. Ние сме отдадени на каузата да предложим на нашите атлети всички инструменти, от които се нуждаят, за да почувстват силата на движението.


Олимпийски и Параолимпийски игри
Като официален мобелн партньор на Международните Олимпийски и Параолимпийски комитети, Toyotaе отдадена да освободи потенциала на хората чрез силата на движението и подпомагаЧрез партньорството Toyota се стреми да да окуражихората по света да предприемат първата стъпка към осъществяването на мечтите си независимо от пол, възраст националност или принадлежност. Защото в Toyota вярваме, че когато си свободен да се движиш, всичко е възможно.

Slicing through the wind, Paralympian Andrea Eskau cranks her custom handbike forward.

TOYOTA GAZOO Racing
Участието на Toyota в моторните спортове има специална мисия: да усъвършенства не само нашите автомобили, но и способностите на хората, които ги създават. Това е философията за производство на Toyota още от времето на нашия основател Киичиро Тойода. Екстремните условия в моторните спортове разкриват пълния потенциал на машините - потенциал, който не виждаме при ежедневното шофиране. Автомобилните спортове ни позволяват да тестваме даден автомобил на лимита - и дори да преминем отвъд този лимит, за да можем да създаваме все по-добри машини.