1. Electrification
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

Съвети за увеличаване на пробег на вашия електрифициран автомобил* Toyotа

  • Шофирайте плавно

    Внимателното използване на педала на „газта“, включително шофиране с по-ниски скорости и леко ускоряване, ще спомогне за увеличаване на пробега ви. Шофирането с рязко ускоряване ще доведе до по-бързо изтощаване на батерията на автомобила ви. Електрифицираните* автомобили предлагат голям въртящ момент, което ги прави удобни за шофиране в потока на градския трафик, като същевременно дава възможност за лесно и прецизно боравене с педала за газта. Пробегът ви ще бъде леко намален при влажно и ветровито време.

  • Оптимизирайте вашия автомобил за по-голям пробег

    Избирането на режим Eco ще ви помогне да шофирате по-плавно. Възползвайте се от възможността за възстановяване на енергията на вашия автомобил при спиране, за да увеличите в максимална степен пробега. За да постигнете това, изберете настройка с максимално ниво на регенерация за вашия автомобил. Това ще насочи допълнителна енергия обратно към батериите на автомобила при намаляване на скоростта, увеличавайки пробега.

  • Бъдете умерени при настройката на отопление и охлаждане

    Интензивното използване на отопление и климатичната система ще доведе до по-бързо изтощаване на батерията. През зимата намалете цялостното отопление на купето и използвайте функциите за отопление на седалките и волана, за да поддържате комфортна температура по-ефективно. През лятото шофирането със спуснати прозорци е по-ефективно от настройването на климатичната система за активно охлаждане. И в двата случая предварителното затопляне или охлаждането на вашия автомобил, докато все още се зарежда, преди пътуване, ще увеличи вашия електрически пробег.

Въпроси и отговори

Стойността на пробега по WLTP е приблизителна оценка, базирана на разпоредбите на WLTP (Световна хармонизирана процедура за изпитване на леки автомобили). Това са глобални стандарти, които Toyota следва стриктно. Тези данни са предоставени единствено с цел сравнение. Сравнявайте ги само с други автомобили, тествани при същите технически процедури. Действителната стойност на електрическия пробег на вашия автомобил ще варира спрямо тези изчислени стойности, тъй като много фактори оказват влияние върху електрическия пробег на автомобила.

Такива фактори включват: избрано ниво на оборудване, монтирано допълнително оборудване и аксесоари, стил на шофиране, скорост, пътни условия, трафик, състояние на автомобила, тип гуми (летни/зимни) и налягане, натоварване на автомобила, брой пътници, външна температура, температура на батерията и т.н. За повече информация относно WLTP посетете нашия уебсайт или се свържете с вашия местен дилър на Toyota.

Избирането на режим на шофиране Eco ще повиши ефективността и ще увеличи в максимална степен пробега. Същото важи и за активирането на режима Auto Eco за системата за отопление. Също така помислете за изключване на климатичната система, когато не е необходима, и не забравяйте, че отопляемите седалки и волан са по-енергийно ефективен начин да си осигурите топлина, отколкото включването на климатика. Уверете се, че налягането на вашите гуми е правилно регулирано. Ниското налягане ще намали пробега. Освен това зимните гуми водят до по-висока консумация на електрическа енергия на сухи пътища, отколкото летните гуми. Увеличаването на теглото води до увеличаване на потреблението на енергия, така че не забравяйте да премахнете излишните вещи от автомобила. И накрая, помислете за промяна на поведението си при шофиране. Шофирайте с постоянна, умерена скорост, когато е възможно, избягвайки ненужното ускоряване и спиране. Това ще ви помогне да стигнете по-далеч с едно зареждане. Когато трябва да промените скоростта си, направете го плавно, за да намалите потреблението на енергия.

* Електрифицираният автомобил е автомобил, задвижван от един или повече електрически мотора до известна степен. Някои електрифицирани автомобили, включително хибридите и Plug-in хибридите, включват в задвижването си и бензинов двигател. Други, като Toyota bZ4X, са изцяло електрически.
 
**** Гаранция в Европа. Проверете местната гаранция за повече подробности.

§ Тези данни за пробега са приблизителни, базирани на официални данни за хомологация в контролирана среда (WLTP). Тези данни са предоставени единствено с цел сравнение. Сравнявайте ги само с други автомобили, тествани при същите технически процедури. Действителната стойност на електрическия пробег на вашия автомобил ще варира спрямо тези изчислени стойности, тъй като много фактори оказват влияние върху електрическия пробег на автомобила.

 

Такива фактори включват: избрано ниво на оборудване, монтирано допълнително оборудване и аксесоари, стил на шофиране, скорост, условия на пътя, трафик, състояние на автомобила, тип гуми (летни/зимни) и тяхното налягане, натоварване на автомобила, брой пътници, външна температура, температура на батерията и т.н.  За повече информация относно WLTP се свържете с вашия местен център на Toyota. .

 

◊ В зависимост от местните условия. За да се осигури ефективно зареждане и да се запази здравето на батерията през целия живот на автомобила, мощността на бързото зареждане с постоянен ток на bZ4X може да бъде намалена временно (за приблизително 24 часа) след две сесии на ден (еквивалентно на четири пъти зареждане от 10% до 80% ниво на заряд).

 

** Комбинирани WLTP данни. Тези данни за пробега са приблизителни, базирани на официални данни за хомологация в контролирана среда (WLTP). Тези данни са предоставени единствено с цел сравнение. Сравнявайте ги само с други автомобили, тествани при същите технически процедури. Действителната стойност на електрическия пробег на вашия автомобил  ще варира спрямо тези изчислени стойности, тъй като много фактори оказват влияние върху електрическия пробег на автомобила.

 

Такива фактори включват: избрано ниво на оборудване, монтирано допълнително оборудване и аксесоари, стил на шофиране, скорост, условия на пътя, трафик, състояние на автомобила, тип на гумите (летни/зимни) и тяхното налягане, натоварване на автомобила, брой пътници, външна температура, температура на батерията и т.н. За повече информация относно WLTP посетете нашия уебсайт или се свържете с вашия местен център на Toyota.

 

 

 

§§ Комбинирайки мощността на високоефективен бензинов двигател с тази на един или повече електрически мотора, самозареждащите се хибриди на Toyota могат да се зареждат сами, докато шофирате, намалявате скоростта или спирате. Можете да изминете определени разстояния само в електрически режим EV и никога не ви се налага да зареждате от мрежата или да се притеснявате за пробега осигурен от батерията, тъй като бензиновият двигател поема задвижването, когато нивото на заряд на батерията достигне определен минимум.

 

◊◊ Емисиите могат да бъдат свързани с други аспекти от жизнения цикъл на автомобила (включително неговото производство), като производството на електроенергия и ежедневната употреба, а също с гумите и спирачките.

*** Подлежи на годишни проверки на здравето в оторизиран сервизен център на Toyota.

 

§§§ Относно цикъла WLTP за Toyota bZ4X. Тези данни за пробега са приблизителни, базирани на официални данни за хомологация в контролирана среда (WLTP). Тези данни са предоставени единствено с цел сравнение. Сравнявайте ги само с други автомобили, тествани при същите технически процедури. Действителната стойност на електрическия пробег на вашия автомобил ще варира спрямо тези изчислени стойности, тъй като много фактори оказват влияние върху електрическия пробег на автомобила.

Такива фактори включват: избрано ниво на оборудване, монтирано допълнително оборудване и аксесоари, стил на шофиране, скорост, условия на пътя, трафик, състояние на автомобила, тип гуми (летни/зимни) и тяхното налягане, натоварване на автомобила, брой пътници, външна температура, температура на батерията и т.н. За повече информация относно WLTP посетете нашия уебсайт или се свържете с вашия местен център на Toyota.

 

◊◊◊ Емисиите могат да бъдат свързани с други аспекти от жизнения цикъл на автомобила (включително неговото производство), като производството на електроенергия и ежедневната употреба, а също с гумите и спирачките.

 

**** Гаранция в Европа. Проверете местната гаранция за повече подробности.

 

§§§§ WLTP цикъл. Пробегът зависи от избраното ниво на оборудване, задвижвания и местни условия на шофиране.