1. Electrification
 2. Fuel Cell Electric
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

ЗАЩО ЕЛЕКТРИФИЦИРАНИ С ВОДОРОДНИ ГОРИВНИ КЛЕТКИ?

Зарежда се за пет минути

Технология Hydrogen Fuel Cell Electric предлага бързо и лесно зареждане с гориво и произвежда електричество чрез химическа реакция между водород и кислород в система от горивни клетки. Напълването на резервоара за водород от помпа отнема по-малко от пет минути, така че можете да се върнете на пътя и да се насладите бързо на своето приятно пътуване.

Изключителен пробег

Електрическите автомобили на Toyota с водородни горивни клетки са базирани на иновативни решения, които изпълват в максимална степен вашето шофиране. Те са способни да стигат по-далеч от всеки друг тип електрически автомобил. Нашето последно поколение електрифицирани автомобили с водородни горивни клетки – като Toyota Mirai – може да осигури до 650 км чисто удоволствие от шофирането.

Почистете въздуха, където и да шофирате

Революционната Hydrogen Fuel Cell Electric на Toyota е технология осигуряваща нулеви емисии. Отделяйки само няколко капки вода от изпускателната система, електрифицираните автомобили с водородни горивни клетки имат потенциала да трансформират шофирането и да създадат по-чиста мобилност за планетата.

Как функцинират водородните автомобили?

Водородната енергия е нашето бъдеще. През последното десетилетие водородът се превърна в надеждно средство за захранване на автомобили, което може да помогне за запазването на планетата за бъдещите поколения. Анимациите по-долу показват как функционира технологията Fuel Cell Electric.
 • Зареждане с гориво

  Зареждането с гориво е лесно. Също толкова лесно и удобно, колкото зареждането на конвенционален бензинов или дизелов автомобил. Просто напълнете резервоара на специална станция за зареждане с водород.

 • Водород

  При активиране на процеса, съхраняваният в резервоара за гориво водород се смесва с въздух. Получава се химическа реакция в резултат от което се генерира електричество, което осигурява енергия за зареждане на батерията и задвижване на автомобила.

 • Регенеративно спиране

  Когато се активират спирачките, енергията която обикновено се загубва се насочва към батерията.

РАЗГЛЕДАЙТЕ НАШИТЕ ЕЛЕКТРИФИЦИРАНИ АВТОМОБИЛИ

Често задавани въпроси

Електрическите автомобили с батерии се захранват от акумулатор, който се нуждае от зареждане, когато се изтощи. Електрифицираният автомобил с водородни горивни клетки произвежда собствено електричество чрез химическа реакция в системата от горивни клетки. Водородните автомобили предлагат впечатляваща ефективност и динамика, както и удобно шофиране на дълги разстояния – а единствените емисии са няколко капки вода.

Най-новите електрифицирани автомобили с водородни горивни клетки на Toyota вече могат да изминават по-голямо разстояние от много други електрифицирани превозни средства – до 650 км с един резервоар с водород и без емисии.

Електрифицираните автомобили с водородни горивни клетки не се зареждат по същия начин като автомобил с електрическа батерия. Вместо това те се зареждат с водород, по същия безопасен и познат начин като конвенционален бензинов или дизелов автомобил. Пълненето отнема същото време – само 3-5 минути за цял резервоар.

При този вид гориво и съответни застрахователни такси, експлоатационните разходи на електрическите автомобили с горивни клетки са сравними с тези на конвенционалните бензинови или дизелови автомобили. Въпреки това, като превозни средства със 100% нулеви емисии, те отговарят на условията за получаване на държавни стимули – от отстъпки за автомобил и пътен данък до освобождаване от зони на задръствания. Нещо повече, по-ниските разходи за поддръжка означават, че електрическият автомобил с водородни горивни клетки може да ви спести пари.

Всяка система от горивни клетки е проектирана да издържи целия живот на автомобила. А със спокойствието на гаранцията от 100 000 км, схемата за обратно приемане на Toyota гарантира, че когато системата от горивни клетки наближи края на експлоатационния си живот, тя може да бъде използвана повторно за други цели или да се третира безопасно и отговорно.

Водородът съставлява 70% от материята в познатата вселена. Тогава не е изненадващо, че всъщност е по-безопасен за работа от бензин или дизел. Като експерт в иновациите с нулеви емисии, Toyota отдели много години за тестване на своите автомобили, задвижвани с водород, при екстремни условия и температури, за да гарантира, че те могат да се използват толкова безопасно и надеждно, колкото всеки друг модел. Многослойните водородни резервоари на Toyota са изключително добре защитени – дори са достатъчно здрави, за да издържат на куршум, изстрелян от близко разстояние. Резултатът е истинско спокойствие за водачите.

ПОЛУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ОТ ВАШАТА ЕЛЕКТРИФИЦИРАНА TOYOTA


 • Услуги за свързаност MyToyota

  От проверка на състоянието на вашия автомобил до предварително охлаждане/предварително затопляне на купето, приложението за смартфон MyToyota ви помага да извлечете максимума от вашата електрическа Toyota с водородни горивни клетки.