1. New Cars
 2. Yaris Cross
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОБОРУДВАНЕ, ВКЛЮЧЕНО КАТО СТАНДАРТ

Шофирайте с увереност, с динамичния нов Yaris Cross. Създаден за града и извън него, с изключително оборудване, независимо от нивото.

arrow right
arrow left
 • Роден за града

  Компактен по размер, с удобна SUV позиция за водача

 • Настанете се високо, почувствайте се добре

  Високата позиция на седалките е ключова за спокойно и безопасно шофиране

 • Синхронизирай ежедневието си с MyToyota

  С безпроблемна свързаност с мобилно устройство, всяко пътуване може да започне с едно докосване

 • T-Mate – вашия помощник на пътя

  Системи за безопасност, създадени за да ви осигурят спокойствие на пътя

 • Следвайте пътя си с хибридната енергия

  Нова система Hybrid 130 за по-ефективно пътуване

 • Насладете се на SUV шофиране

  Създайте свой почерк, където и да отивате с впечатляващия Yaris Cross

 • Пространство за важните неща

  Просторен и изпълнен със светлина интериор, осигуряващ обем в изобилие за всички

 • Сигурност за вашия Yaris Cross

  Гаранция за вашия автомобил, на който може да разчитате

POST https://aph-webcarconfig.toyota-europe.com/v1/grade-selector/bg/bg?modelId=5c933238-df10-41c5-b921-a2e4d25ef931

Read timed out

 • HYBRID 115

  Задвижване
  Хибридно
  Мощност
  116 к.с. по DIN к.с
  Разход на гориво
  4,5 – 5,1 л/100 км
  Емисии на CO₂
  101 – 115 г/км
  Ускорение 0–100 км/ч
  11,2 секунди
 • HYBRID 130

  Задвижване
  Хибридно
  Мощност
  130 к.с. по DIN
  Разход на гориво
  4,5 – 5,2 л/100км
  Емисии на CO₂
  101 – 116 г/км
  Ускорение 0–100 км/ч
  10,7 секунди

Често задавани въпроси

Наелектризираща мощност: отговори на вашите въпроси

Хибридната революция на Toyota започна преди повече от 25 години и продължава своето пътуване към един свят с ниски емисии. Хибридите съчетават електрифицирано задвижване с мощен бензинов двигател за постигане на съчетание от динамика, икономичност и удобство.

Хибридните автомобили разполагат с два източника на енергия: бензинов двигател и електрически мотор. Поради тази причина те могат да преминават хармонично от задвижване с двигател с вътрешно горене към ефективно електрифицирано задвижване. 

Хибридите могат да използват електричество, за да потеглят и дори да се движат със скорост до 50 км/ч. Тъй като повечето хибриди на Toyota са самозареждащи се, когато батерията се изтощи до определено ниво, задвижван от двигателя с вътрешно горене генератор я зарежда отново.

Хибридите разполагат с новаторска технология за самозареждане на батериите. Те са известни като „хибридно-електрифицирани“ автомобили, защото разполагат с два източника на енергия. Това означава, че за разлика от чисто електрическите автомобили и Plug-in хибридите, не е нужно да бъдат включвани в мрежата, за да бъдат зареждани.

Акумулаторните батерии в хибридните модели на Toyota са базирани на технологии, които трябва да осигурят работното им състояние през целия живот на автомобила. Що се касае до задвижването, то в хибридните автомобили някои механични елементи като съединител, алтернатор и стартер напълно липсват, а това допълнително намалява риска от непредвидени разходи в бъдеще. Освен това, всички хибридни компоненти, включително хибридната батерия, идват с 5-годишна/100 000 км* гаранция на Toyota.

* Което настъпи по-скоро.

Има три типа хибридни електрифицирани автомобили: мек хибрид, пълен хибрид и Plug-in хибрид. Автомобилите с мека хибридна система използват своите електрически двигатели само за подкрепа на двигателя с вътрешно горене по време на ускорение и движение. Това е така, тъй като електрическият мотор не може да задвижва сам автомобила. При пълния или самозареждащ се хибрид на Toyota можете да се насладите на чиста електрифицирана енергия за до 80% от вашите градски пътувания, при движение със скорост до 50 км/ч. Plug-in хибридите работят по същия начин като хибридите, но разполагат с батерия с по-висок капацитет, която им осигурява по-голям пробег на електричество.

Отказ от отговорност

 

 

* Комбинирайки мощността на високоефективен бензинов двигател и електрически двигател(и), самозареждащите се хибриди на Toyota могат да се зареждат сами, докато шофирате, забавяте или спирате, което означава, че можете да изминавате някои разстояния в електрически режим и никога да не се налага да ги свързвате или се притеснявайте за обхвата на батерията, тъй като бензиновият двигател поема, когато батерията е празна. Научете повече: https://www.toyota.bg/electrification

 

**За повече информация относно нашите електрифицирани задвижвания с или без бензинов двигател, моля посетете 

 

***Представянето на Smart Digital Key се очаква през 2024 г. Наличността на функциите и спецификацията на автомобила може да варира в зависимост от моделите, класовете и в зависимост от наличността на пазара.

 

† Показаните характеристики са приложими само за нови производствени превозни средства и зависят от класа. Активирайте MyToyota за вашето превозно средство, за да видите съвместими функции или се свържете с вашия местен дилър за повече подробности.