1. Discover Toyota
  2. Вдъхновение за бъдещите STEM професионалисти
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

Вдъхновение за бъдещите STEM професионалисти

Експертите от Toyota се завръщат в училище, за да насърчават развитието на децата в области като наука, технологии, инженерни дисциплини и математика.
Схващането, че „децата са бъдещето“ никога не е било толкова актуално, колкото е днес. Особено когато става дума за области като науката, технологиите, инженерните дисциплини и математиката (science, technology, engineering, math, STEM). За тази цел ние в Toyota отдаваме огромно значение на ролята на наставниците за вдъхновяване на по-младите поколения за кариерно развитие в STEM.

Андреа Ласкано, инженер, отдел развойна дейност, ефективност на автомобилите, отбелязва: 
 Като млад инженер в Toyota ценя силата на разнообразието в екипите. За мен тези училищни разговори са идеалната възможност да направя връзка с инженерите на утрешния ден и да мотивирам учениците да вярват, че всичко е възможно. Беше вдъхновяващо да видя децата толкова ангажирани и любопитни за различните пътища на развитие в STEM. Това отново потвърждава необходимостта да се запали ранен интерес към STEM, особено за тези, които нямат модели на подражание у дома. Нека направим промяната заедно!
  • Бъдещето е STEM

    Ангажираността и участието на следващото поколение в областите на STEM е неразделна част от напредъка на нашето общество. Ето защо тук, в Toyota, ние внедрихме редица програми и инициативи, целящи да предоставят възможности на децата да изследват тези области. Инициативите на Toyota „Girls STEM the Future“ и „Innovation Camp“ подкрепят младите хора, особено момичетата, да изследват областите на STEM и да създават практически решения на проблемите с устойчивостта. Ние си сътрудничим с училища, фондации и други организации, за да разширим допълнително обхвата на тези възможности.

     

Toyota се връща на училище

Като част от нашите усилия през 2023 г. 15 служители на Toyota Europe от нашите отдели за развойна дейност и IT посетиха 12 училища, където представиха своите кариерни пътища и живота си в Toyota пред деца на възраст между 6 и 18 години. Заедно с децата те разработиха интерактивни предизвикателства, за да могат младежите да разберат по-добре какви задачи и дейности включва тяхната работа.

 

  • 15
    Модела на подражание от Toyota Motor Europe
  • 12
    Училища
  • 36
    Разговара
  • 1012
    Ученици
Тине Вердейен, отдел развойна дейност, инженер по материалите отбеляза: 
Когато бях в гимназията, ми обясниха, че няма как да успея в научно направление. Въпреки съветите на моите учители да поема в друга посока, все пак го направих и доказах на всички, че грешат. А сега искам да споделя опита си от моето кариерно пътуване и да вдъхновя следващото поколение да прегърне прекрасния свят на STEM. Посещението в училището ми позволи да подчертая експоненциалния растеж и огромните възможности в света на STEM и автомобилната индустрия. Това, което получих от преживяването, беше дълбоко обогатяващо. Чистото любопитство, ярките мечти, проницателните въпроси – всички те потвърдиха убеждението ми, че бъдещето ни наистина е в ръцете на нашите младежи.
  • Продължаващ ангажимент за насърчаване на STEM образованието

    И нашият ангажимент не свършва тук. През следващите години ще продължим да популяризираме STEM образованието сред по-младото поколение и ще предоставим още повече модели за подражание, за да вдъхновим бъдещите лидери в STEM. Защото за нас, в Toyota, бъдещата реализация олицетворява иновациите и високите постижения, които STEM култивира.