1. Discover Toyota
 2. Quality
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

КАЧЕСТВОТО НА TOYOTA

Научете повече за подхода ни към качеството от лична перспектива: обратната връзка от нашите клиенти и служители

Клиентите определят качеството. Нашата мисия никога не свършва.

 • Мненията на клиентите

  Нашите клиенти са най-важните хора, в които се вслушваме, когато трябва да разберем какво е качеството на Toyota. Техните независими мнения и преживявания с автомобилите им ни казват дали целите, по отношение на качеството, са постигнати, както и ни дават информация от реалния свят на потребителите, така че да усъвършенстваме и произвеждаме още по-добри автомобили.

 •  

  Те споделят множество изключителни истории за надеждността на нашите автомобили и специалното им значение, което ги прави доверена и ценна част от живота на хората. Ние винаги сме готови да слушаме мненията на клиентите и обръщаме еднакво внимание, както на критиките, така и на високите оценки.

Подход към качеството

 • Винаги по-добри автомобили

  За нас качеството е сърцевината на всичко, което правим и верни на принципа "кайзен", винаги търсим начини да правим подобрения, така че да сме сигурни че осигуряваме най-доброто качество на продуктите и услугите на клиентите ни. 

  Всеки член на нашия екип разбира важността от това никога да не позволява преминаването на продукт с лошо качество към следващия етап в процеса. 

 •  

  Това означава, че можем да разрешим всички казуси още в момента на появата им, предотвратявайки повече сериозни проблеми. Този подход се простира от развойната дейност и разработването, през производството и до следпродажбеното обслужване.

История на качеството

 • We have been studying and implementing ways to improve quality ever since our business was founded.

  С усъвършенстването на производствените методи, автомобилите стават по-сложни, а потребителските нужди и очаквания се развиват в целия свят. Постоянно подобряваме знанието, процесите и продуктите ни, за да осигурим по-добро качество във всичко, което правим.

 • С наследството от почти един век опит сме си изградили глобална репутация, че сме посветени на поддържането и развитието.

Традиции в качеството

 • Много от нещата, които правим днес, за да осигурим най-високото качество на нашите операции и продукти, са част от начина ни на работа от много години - още от времената преди да започнем да правим автомобили. Горди сме с тези традиции, които продължаваме да развиваме, за да посрещнем новите предизвикателства.

 • Фундаменталните принципи, стоящи в основата на системата за осигуряване на качеството, включващи "Клиентът на първо място, качеството на първо място" и "генчи генбутсу" (иди и виж на място), са създадени още с основаването на компанията. Оттогава тези принципи се предават и са градивна част от всяко ниво на организацията на Toyota в наши дни - от работниците в завода до изпълнителните директори.

 • От основаването си Toyota упорито провежда действия за осигуряване на качеството, което се отразява във високите оценки на нашите клиенти.

 • Подходът на Toyota към качеството е уникален и се развива през годините.

 • Високите клиентски стандарти за качество бележат своето начало в момента, в който Япония въвежда система за кампании за отзоваване през 1969 г., като ние използваме серия премиум реклами във вестниците, за да покажем как клиентите ни са първостепенна грижа в осигуряването на качество във всяка част от нашия бизнес - посветеност, на която сме верни и до днес.

 • Еволюцията на Системата за осигуряване на качеството на Toyota. Системата за осигуряване на качеството, която използваме днес, е разработена на базата на методи, използвани преди повече от век при първоначалния бизнес с тъкачни станове на семейство Тойода. Днес процесът, осигуряващ пълен контрол на качеството, ни помога постоянно да подобряваме качеството и надеждността на нашите автомобили.

 • Философията за петкратно задаване на въпроса "защо" при проблем от всякакво естество, ни дава възможност да правим подобрения и да гарантираме добро качество. Затова е важно да открием същността на проблема, когато нещо не е както трябва, така че да бъде решен и да се предотврати повторното му появяване.