1. Electrification
  2. ЖИВОТ НА БАТЕРИИТЕ НА ХИБРИДНИТЕ АВТОМОБИЛИ
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

ЖИВОТ НА БАТЕРИИТЕ НА ХИБРИДНИТЕ АВТОМОБИЛИ

Батериите на хибридните автомобили се различават от тези на електрическите автомобили. Открийте как функционира хибридната батерия и колко дълго ще можете да разчитате на нея.

Какво представлява хибридна батерия и колко време е нейният живот?

В хибридния автомобил има два мотора: един електромотор и един конвенционален двигател. Докато конвенционалният двигател на хибрида се задвижва от бензин, електрическият мотор се задвижва изцяло от хибридната батерия.

Нашата хибридна батерия не е като стандартен акумулатор за автомобил, а много по-сложен компонент, който е проектиран и конструиран от Toyota, за да издържи - и да продължи да работи - през целия живот на колата ви. За разлика от "plug-in" превозното средство, което се нуждае от зареждане на батерията след продължително пътуване, хибридната батерия непрекъснато се презарежда, когато автомобилът се движи.

Това се случва, докато шофирате, при завъртане колелата на колата и дори когато използвате спирачките, чрез процес, наречен "регенеративна енергия". В действителност, хибридните автомобили са като малки генератори, които непрекъснато допълват заряда на батерията си с електричество и след това го използват за захранване на електрическия двигател - и спестяване на гориво.

Продължителност на живота на хибридната батерия

Разходите за поддръжка и обслужване на Toyota Hybrid превозно средство са близки до тези на конвенционалните бензинови или дизелови автомобили, а батерията на Toyota Hybrid е покрита от гаранцията на автомобила.

Ежегодният "Hybrid Health Check" на Toyota осигурява 10 години безплатна грижа за хибридната батерия. Защото безгрижното пътуване на нашите клиенти е важно за нас.

Рециклиране на хибридните батерии

Автомобилите Toyota са сред най-икономичните и екологично чисти, а рециклирането на хибридни батерии е важно за нас. Ние сме поели ангажимент да рециклираме хибридните батерии, когато те са оставени при наш оторизиран представител в цялата страна.


Премахването и унищожаването на хибридна батерия се извършва от оторизиран сервиз на Toyota и според Директива 2006/66 / ЕС на ЕС целим да рециклираме над 50% от теглото на хибридна батерия.

  • Xибридни батерии цени

    Възможно е да смените хибридна батерия извън нейната гаранция. Цените варират в зависимост от модела. Стойността на старата батерия, която се изкупува за рециклиране, ще намали стойността на новата батерия. Моля, свържете се с местния дилър за повече подробности.

Свързани въпроси