1. Electrification
 2. Plug-In Hybrid Electric
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

ЗАЩО PLUG-IN ХИБРИДЕН ЕЛЕКТРИФИЦИРАН АВТОМОБИЛ?

Зареждате както обикновено

Зареждането с гориво на вашия Plug-in хибрид е лесно. Долейте бензин както обикновено на бензиностанциите, за да използвате двигателя с вътрешно горене при по-дълги пътувания.

Включване в мрежата

За бързо и безпроблемно зареждане инсталирайте домашна система wall box и използвайте обществени точки за зареждане за удобство при пътуване. Можете също така да зареждате своята Toyota Plug-in хибрид у дома с помощта на стандартно захранване, но то изисква повече време.

По-ниски емисии

Със способността да изминават по-големи дистанции само с чиста електрическа енергия, Plug-in хибридните автомобили на Toyota могат да осигурят пробег от до 75 км, без да използват гориво и без да отделят емисии от ауспуха.

Как функционират plug-in хибридите?

Модели като Toyota RAV4 Plug-in предлагат изключителния пробег и удобството на хибридните електрифицирани автомобили, но добавят и възможност за движение на електричество като при електрически автомобил с батерия. За да разберете повече, кликнете върху анимациите, за да видите как работят нашите Plug-in хибриди.
 • Зареждане с електричество/с гориво

  Заредете резервоара на бензиностанция, както правите обикновено. Заредете батерията при пътуване, на обществени станции за зареждане, у дома с Toyota wallbox или от контакта в къщи.

 • Шофиране на електричество

  Батерията захранва електрическите мотори, задвижващи колелата и движещи автомобила напред.

 • Конвенционално шофиране

  Бензиновият двигател увеличава мощността и пробега за пътуване на дълги разстояния, като същевременно зарежда батерията.

РАЗГЛЕДАЙТЕ НАШИТЕ ЕЛЕКТРИФИЦИРАНИ АВТОМОБИЛИ

Често задавани въпроси

Хибридните и Plug-in хибридните автомобила са базирани на подобна технология – но с една ключова разлика. И при двете задвижването преминава незабележимо от един към друг източник на енергия, съответно от ефективен бензинов двигател към самозареждаща се система с батерия. Все пак Plug-in хибридните автомобили разполагат с батерия с по-голям капацитет и по този начин осигуряват по-висок пробег на електричество.

Някои Plug-in хибриди на Toyota могат да изминат в чисто електрически режим до 75 км. Ако батерията се изтощи по време на по-продължително шофиране, автомобилът се връща към работа като хибриден модел, комбинирайки енергия от бензинов двигател и регенерирана в батерията енергия при спиране, за да ви отведе до вашата дестинация.

Има няколко начина за зареждане на Plug-in хибриден автомобил. Включването към вашата домашна мрежа е лесно и прави нощното зареждане удобно и в много случаи много икономично. За оптимална скорост, комбинацията от специален кабел и модул wallbox ще осигури пълното зареждане на батерията само за няколко часа – сравнимо време с това при някои мобилни телефони.

Plug-in хибридите могат да ви спестят пари по много начини. Редовното зареждане драстично ще намали разхода ви на гориво – с напълно заредена батерия някои Plug-in хибридни модели на Toyota могат да изминат до 100 км само с литър гориво. Ниските емисии на CO2 често означават отстъпки от данъците, както и освобождаване от такси за някои зони в градовете. А,  поради намаленото износване на части като спирачни накладки и дискове, Plug-in хибридните автомобили могат също да бъдат по-евтини за поддръжка.

Батериите на Plug-in хибридните модели на Toyota са проектирани да издържат целия живот на автомобила. За допълнително спокойствие, всяка батерия се предлага с гаранция от пет години/100 000 км*. С годишна проверка на състоянието на хибрида гаранционното покритие на батерията се удължава до 10 години. Когато батерията достигне края на живота си, схемата за обратно приемане на Toyota гарантира, че с нея се работи безопасно и отговорно.

* Което от двете настъпи по-рано

ВЗЕМЕТЕ ПОВЕЧЕ ОТ ВАШАТА ЕЛЕКТРИФИЦИРАНА TOYOTA

 • Услуги за свързаност MyToyota

  От проверка на състоянието на батерията и текущия пробег до програмиране на времето за зареждане и дори предварително охлаждане/предварително затопляне на купето, приложението за смартфон MyToyota ви помага да извлечете максимума от своята Toyota Plug-in Hybrid.