1. Electrification
 2. Battery electric
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

ЗАЩО ЕЛЕКТРИЧЕСКИ С БАТЕРИЯ?

Заредете у дома

Зареждането на акумулатора на вашия електрически автомобил Toyota е безопасно, удобно и лесно. Зареждайте у дома, като използвате домашен контакт и предоставения кабел за зареждане или по-бързо с помощта на устройство wall box. Можете също така да използвате система за бързо зареждане в различни публични зарядни точки*.
*За да се осигури ефективно зареждане и да се запази здравето на батерията през целия живот на автомобила, мощността на бързото зареждане с постоянен ток на Toyota bZ4X може да бъде намалена временно (за приблизително 24 часа) след две сесии на ден (еквивалентно на два пъти зареждане от ниво на заряд от 10% до 80 %).

Изключителен пробег

Електрическите автомобили на Toyota захранвани с акумулаторни батерии, като Toyota bZ4X могат да изминат повече от 500 км* с едно пълно зареждане.
*На базата на WLTP цикъл. Пробегът зависи от избраното ниво на оборудване, вида на задвижването и условията на шофиране.

10 години гаранция

В името на спокойствието, програмата за разширена грижа гарантира, че батерията на вашата Toyota ще запази 70% от първоначалния си капацитет през първите 10 години на притежание или един милион километра пробег*.
*Подлежи на годишни проверки на състоянието на батерията в оторизиран сервизен център на Toyota.

Как работи електрическият автомобил?

Тихи, балансирани и предлагащи вълнуващ характер на шофиране, уникален за електрическите автомобили, моделите със захранване от електрическа батерия разчитат само на електричество за своето задвижване. Вместо двигател и резервоар за гориво, те използват електрически мотор(и), захранван(и) от батерия. Предлагащи удобно и лесно зареждане* у дома или по пътя, те играят ключова роля в разработването на решения за мобилност с ниски емисии. Открийте повече за това как функционира технологията, като щракнете върху анимациите по-долу.*За да се осигури ефективно зареждане и да се запази здравето на батерията през целия живот на автомобила, мощността на бързото зареждане с постоянен ток на Toyota bZ4X може да бъде намалена временно (за приблизително 24 часа) след две сесии на ден (еквивалентно на два пъти зареждане от ниво на заряд от 10% до 80 %).
 • Зареждане

  Можете да зареждате батерията с електричество с помощта на кабел и домашен контакт, устройство wall box у дома, или като използвате публична станция за бързо зареждане. * *За да се осигури ефективно зареждане и да се запази здравето на батерията през целия живот на автомобила, мощността на бързото зареждане с постоянен ток на Toyota bZ4X може да бъде намалена временно (за приблизително 24 часа) след две сесии на ден (еквивалентно на два пъти зареждане от ниво на заряд от 10% до 80 %).

 • Шофиране

  Батерията захранва електрическите мотори, които въртят колела и задвижват автомобила.

 • Регенеративно спиране

  Когато водачът прилага спирачно усилие и автомобилът намалява скоростта си, енергията, която обикновено се губи по време на процеса се изпраща за зареждане на батерията.

РАЗГЛЕДАЙТЕ НАШИТЕ ЕЛЕКТРИФИЦИРАНИ АВТОМОБИЛИ

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Хибридният електрически автомобил преминава от един към друг източник на захранване, съответно бензинов двигател и самозареждаща се хибридна батерия. Както подсказва името, електрическият автомобил с акумулаторна батерия е само със захранване от батерията. Тъй като няма ДВГ, той не използва друг източник на енергия освен електричество и функционира с нулеви емисии.

Модерните електрически автомобили захранвани с акумулаторни батерии могат да стигнат по-далеч, отколкото можете да си помислите. Новата Toyota bZ4X може да измине до 500 км с едно зареждане.

Зареждането на вашия електрически автомобил е лесно и удобно. Зареждайте, по най-подходящия за вас начин, като използвате предоставения кабел и домашен електрически контакт. Инсталирайте специално устройство wall box с помощта на което пълното зареждане е възможно само за около пет часа. За бързо зареждане при пътуване, разширяващата се мрежа от бързи зарядни устройства на места като бензиностанции по магистрали и паркинги на супермаркети може да ви осигури зареждане и отново да поемете на път само след 30 минути.*

 

* За да се осигури ефективно зареждане и да се запази здравето на батерията през целия живот на автомобила, мощността на бързото зареждане с постоянен ток на Toyota bZ4X може да бъде намалена временно (за приблизително 24 часа) след две сесии на ден (еквивалентно на два пъти зареждане от ниво на заряд от 10% до 80 %).

Електрическите автомобили захранвани с батерии могат да ви спестят пари през целия си експлоатационен живот и по много начини. Никога повече няма да ви се налага да плащате за гориво, освен това съществуват различни държавни стимули за превозни средства с нулеви емисии, като освобождаване от такси за движение в центъра на града, паркиране с отстъпка или данъчни отстъпки и бонуси. И тъй като електрическите двигатели и батериите изискват минимална поддръжка, обслужването често може да бъде и по-евтино.

Нашите електрически автомобили захранвани с акумулатор се отличават със същото качество, издръжливост и надеждност като всеки друг автомобил Toyota. Батериите са проектирани да издържат целия оперативен живот на автомобила и имат гаранционно покритие от 8 години/160 000 км*, така че можете да се насладите на пълно спокойствие за години напред. Когато една батерия достигне края на живота си, нашата схема за обратно приемане гарантира, че с нея се работи безопасно и отговорно.

* Което се случи най-скоро

ИЗВЛЕЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ОТ ВАШАТА ЕЛЕКТРИФИЦИРАНА TOYOTA

 • Услуги за свързаност MyToyota

  От проверка на състоянието на батерията и текущия пробег до програмиране на времето за зареждане и дори предварително охлаждане/предварително затопляне на купето, приложението за смартфон MyToyota ви помага да извлечете максимума от вашата Toyota, захранвана с акумулаторна батерия.

 • Toyota Kanzen

  Toyota има за цел да осигури всеки аспект от вашето изживяване с електрически автомобил, захранван от батерия, възможно най-безпроблемно и удобно. Toyota Kanzen ще направи точно това – един пакет, който включва всички основни елементи*, за да ви помогне да се насладите на предимствата на един електрифициран автомобил, гарантирайки ви пълно спокойствие.

  *Наличността на продуктите може да варира според държавата и местните оферти може да са различни на всеки пазар. Съветваме клиентите да се консултират с местния център на Toyota.