1. Owners
 2. Parts & Accessories
 3. Counterfeit Parts
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

ФАЛШИВИ ЧАСТИ

Фалшивите части може да изглеждат по същия начин като оригиналните, но не успяват да отговорят на очакваните нива за работа поради наличието в тях на материали с по-ниско качество. Тъй като Toyota е ангажирана с вашата безопасност и най-доброто представяне на вашия автомобил, препоръчваме Ви да използвате само оригинални части на Toyota от вашия дилър на Toyota. Нашите висококачествени стандарти са подсигурени от подробни изследвания и тестове.

Рискове и опасности

Фалшивите части представляват риск, както по отношение на безопасността, така и на финансите ви. Toyota работи усилено, както в рамките на своята мрежа от представителства, така и с митническите и гранични власти, за да подпомогне борбата за елиминиране от пазара на фалшивите продукти, използващи името на Toyota.
 • Рискове за безопасността на потребителите

  • Фалшивите части не са изработени от същите висококачествени материали и не са обект на същия строг контрол на качеството като оригиналните продукти на Toyota, така че създават рискове за здравето на водача и пътниците.
  • Неоригиналните части се износват по-бързо и могат да причинят повреда на автомобила или произшествия.
 • Финансов риск за потребителите

  • Фалшивите части, които са от съществено значение за правилното функциониране на автомобила (дискове на съединителя, спирачни накладки, маслени филтри), могат да повредят автомобила и да доведат до скъпи ремонти.
  • Използването на фалшиви части може да доведе до загуба на покритие, предоставено от гаранцията на производителя на вашия автомобил.

За да сте сигурни, че вашата Toyota ще се представя на най-високо ниво и за да осигурите своята безопасност, най-добре е винаги да избирате оторизираните сервизи на Toyota за ремонт и поддръжка и да използвате само оригинални части на Toyota.

Всички оригинални продукти на Toyota са произведени след задълбочени изследвания и строги процедури за тестване. Всеки продукт се подлага на подробен преглед, за да гарантира, че отговаря на строгите стандарти на Toyota за високо качество, надеждност и производителност. Само продукти, които преминават тези строги оценки, се допускат за ползване от нашите клиенти, като по този начин се подпомага гарантирането на вашата безопасност и дълъг живот на вашия автомобил.

Освен това всички оригинални продукти на Toyota са обект на доверена гаранция на Toyota, за да гарантират, че автомобилите се движат оптимално и осигуряват изключителните резултати, които очаквате. Toyota не поема никаква гаранция за проблеми, възникнали в резултат на използването на части, различни от оригиналните части на Toyota.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Фалшива част

 • Често няма байпасен клапан, така че когато се запуши, двигателят изобщо не получава масло, което води до износване, което е предпоставка за скъп ремонт
 • Фалшивият маслен филтър съдържа филтърна хартия с ниско качество, която е по-вероятно да се запуши, което води до неправилно почистване на маслото
 • О-пръстенът може да бъде направен от по-евтин материал, позволяващ течове на двигатерлно масло, което увеличава риска от пожар
 • Тестовете показват, че в сравнение с оригиналните маслени филтри на Toyota фалшивите маслени филтри се запушват за половината от времето и трябва да се сменят по-често
 

Оригинална част

 • Оригиналният маслен филтър на Toyota е изработен от висококачествени материали и е тестван стриктно
 • Филтърният материал има по-голяма повърхност и е изграден от материали, специално проектирани и произведени за тази работа
 • Качеството и конструкцията на корпусните материали и „о“ пръстена са щателно тествани, за да се гарантира, че те никога не биха допуснали теч на масло

Фалшива спирачна накладка

Фалшивите накладки обикновено се изработват от видимо по-лоши материали, които осигуряват спирачна сила, недостатъчна за достигане на основните нива на производителност. веъзможно е фрикционният материал да се отдели от металната плоча, което моментално води до повреда на спирачката и голяма вероятност от сблъсък на пътя. Материалът често не е достатъчно топлоустойчив, колкото този на оригиналните спирачни накладки на Toyota, което ги прави лесно запалими.

Други проблеми представляват преждевременното им износване, от тук и по-кратък живот, както и образуването на канали върху спирачния диск, което може да доведе до вибрации, бързо износване и честа нужда от подмяната му.

 

Оригинална спирачна накладка

Спирачните накладки са може би най-важните части, влияещи върху безопасността на вашия автомобил, поради което Toyota редовно провежда тестове върху тях.


Те са изработени от висококачествен фрикционен материал и са доказано ефективни съобразно най-високите стандарти.

Нашите проучвания доказват, че средно спирачният път с оригинални спирачни накладки на Toyota е с 30% по-къс от този, постигнат с фалшиви версии.

Фалшив въздушен филтър

В крайна сметка всички филтри се изхабяват и се нуждаят от подмяна, но фалшивите филтри съдържат само един слой филтриращ материал, така че се запушват за половината от времето в сравнение с оригиналния въздушен филтър на Toyota.

Според нашите тестове, фалшивите въздушни филтри задържат много по-малко прах от оригиналните въздушни филтри. Това означава, че те пропускат до 10 пъти повече прахови частици в двигателя..

 

Оригинален филтър на Toyota

Истинският въздушен филтър на Toyota има три слоя филтриращ материал, удължаващ експлоатационния му живот и подобряващ работата на двигателя. Размерите му са прецизни, без пролуки, които могат да пропуснат частици да повредят двигателя.

С нарастващата възможност за доставки на въздушни възглавници чрез уебсайтове за он лайн търговия и търгове, това е една област, в която е необходимо голямо внимание, за да се гарантира, че всяка резервна въздушна възглавница е инсталирана от вашият оторизиран сервиз на Toyota, така че да можете да сте сигурни в нейната ефективност в случаите когато са най-необходими.

Фалшиви въздушни възглавници

Тестовете разкриват, че фалшивите въздушни възглавници могат да се задействат късно или изобщо да не се отворят при инцидент или дори да причинят сами инциденти при задействане, когато това не се налага. Някои дори изстрелват метални парчета в купето, докато се разтварят.

Признаци за фалшива въздушна възглавница са необичайно ниска цена, различен цвят или покритие на капака или разкъсващите шевове, доказателства за манипулация, така че предупредителната лампа на въздушната възглавница да не свети по време на запалване.

 

Оригинална въздушна възглавница на Toyota

Качеството на компонентите е жизненоважно за правилното сработване на въздушните възглавници. Оригиналните въздушни възглавници на Toyota реагират в рамките на една двадесет и пета от секундата на сблъсък. Това изисква кабелите и конекторите между сензорите за ускорение и пиропатрона да бъдат изработени по възможно най-високите стандарти, като се използват само подходящи материали.

В допълнение към частите за ремонт и поддръжка, оригиналните аксесоари на Toyota също са копирани незаконно и се продават на пазара. Те също не са направени по високите стандарти както оригиналните резервни части на Toyota, така че и те могат да представляват риск за безопасността.

Фалшиви стелки за купето

Фалшивите стелки за купето не прилягат идеално на автомобила ви, така че могат да се плъзгат под педалите и по този начин да възпрепятстват способността ви да спирате.

Истински 

Оригиналните стелки за купе на Toyota са специално проектирани, за да паснат идеално на всеки модел. Всички стелки за купе на Toyota, независимо дали са текстилни или гумени, пасват идеално на автомобила и са специално проектирани, за да не се изместват от стандартната си позиция.

Фалшиви запалителни свещи

Фалшивите свещи може да изглеждат индентични с оригиналната част, но не работят като нея. Например номерът, посочен на свещта, указва топлинния диапазон, който свеща може да издържи.

Тестовете показват, че фалшивите свещи често не могат да издържат на високата топлина, обозначена с номера на корпуса, а в най-лошите случаи електродът се топи, което води до повреда на двигателя. 

Без меден електрод топлоустойчивостта на фалшивата свещ е далеч по-ниска, което води до потенциални повреди на двигателя. Нискокачественият изолатор не може да издържи на високото напрежение, необходимо за създаване на ефективна искра, която да осигури правилен горивен процес, което води до пад на напрежение, неправилно възпламеняване на горивото и по-ниска мощност на двигателя. 

Без медна структура в централния електрод, фалшивите свещи се изхабяват по-бързо и в по-висока степен от оригиналния еквивалент на Toyota.

 

Toyota оригинална запалителна свещ

Запалителните свещите играят основна роля за определяне на оптимални характеристики на автомобила и осигуряване на надеждно функциониране на двигателя. Оригиналните свещи на Toyota могат да изпълняват изискванията за топлинно натоварване, указани на корпуса им.

Освен че е правилно тестван, за да гарантира, че отговаря на посочените нива на производителност, централният електрод е изработен от мед, за да осигури ефективна топлопроводимост.

Защо да купя оригинални части на Toyota?

 • Те са висококачествени продукти, които са сертифицирани и поддържат вашата гаранция от Toyota.

 • Има 100% гаранция, че частите са произведени по спецификации на Toyota и пасват идеално.

 • Използването на оригинални части на Toyota ще увеличи стойността при препродажба на вашата Toyota.

Тестовете на са надпревара. Ефективността на вашия автомобил е част от вашето спокойствие. Поискайте от вашия Toyota сервиз оригинални части на Toyota като единствената правилна възможност за ремонт на вашата Toyota.