1. Safety
Връзки за бърз достъп
Връзки за бърз достъп

TOYOTA T-MATE

С ВАС ЗА ПО-БЕЗОПАСНО ПЪТУВАНЕ
T-Mate е гама от системи създадени за да ви подкрепят и да направят шофирането по-безопасно, независимо дали паркирате, дали се движите по магистрала или в града. Тези системи не само помагат за вашата защита и тази на пътниците, но и за безопасността на останалите участници в движението. Всичко това е част от ангажираността на Toyota към пътната безопасност и нашата мисия да превърнем инцидентите на пътя в част от миналото.

TOYOTA SAFETY SENSE

СИСТЕМА ЗА ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА ЧЕЛЕН УДАР

Нашата система за подготовка преди удар може да установи и да ви помогне да предотвратите стълкновения с други автомобили, с пешеходци или велосипедисти. Тя работи като предупреждава водача с аудио и визуални сигнали и асистенция със спирачната система. Ако водачът не успее да предприеме спиране навреме, спирачките автоматично се задействат за да предотвратят или намалят ефекта от удара.

АСИСТЕНТ ЗА ПЪТНИТЕ ЗНАЦИ (RSA)

Асистентът за пътните знаци следи знаците пред автомобила и изобразява на дисплея пред водача полезна информация като актуалното ограничение на скоростта или забрани за изпреварване. Системата осигурява също визуално и акустично предупреждение, в случай че водачът не спазва индикацията за пътните знаци.  

АДАПТИВЕН КРУЗ КОНТРОЛ (ACC)

Тази система поддържа предварително зададено разстояние до движещия се отпред автомобил. Ако дистанцията започне да намалява, системата понижава скоростта на автомобила ви и евентуално прилага спирачно усилие. Ако автомобилът ви е оборудван с асистент за пътните знаци (RSA), системата разпознава ограниченията на скоростта и предлага необходимата адаптация.

АСИСТЕНТ ЗА СЛЕДЕНЕ НА ЛЕНТАТА (LTA)

Нашата система за следене на лентата е създадена да направи движението по магистрала по-безопасно. Тя ви поддържа в централната линия на лентата и в случай че започнете да я напускате, прилага леко кормилно усилие за коригиране на траекторията на автомобила.

АВТОМАТИЧНИ ДЪЛГИ СВЕТЛИНИ (AHB)

Автоматичните дълги светлини наблюдават пътя за да видят наближаващите предни светлини на насрещно движещите се автомобили. Ако установи наличие на такива системата автоматично изключва предните дълги светлини, оставяйки активирани късите. Когато насрещният автомобил отмине, системата автоматично преминава към дълги светлини отново. Резултатът? По-безопасно движение през нощта за вас и другите пътници.

АСИСТЕНЦИЯ ПРИ ПАРКИРАНЕ

АВАНГАРДЕН АСИСТЕНТ ЗА ПАРКИРАНЕ TOYOTA TEAMMATE (ADC)

Системата контролира ускоряването, кормилното управление, спирането и превключването на предавки* за да ви помогне да паркирате безопасно. Тя е способна дори да запомни вашите любими места за паркиране, които не са маркирани с линии или близкостоящи обекти.

*Не се предлага за автомобили с механична трансмисия.

ПАНОРАМЕН ОБЗОР (PVM)

Паркирането е по-лесно и безопасно с тази система, която комбинира изображенията от четири камери за да създаде почти 360-градусов обзор на околното пространство.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА НАПРЕЧЕН ТРАФИК ОТЗАД С АВТОМАТИЧНО СПИРАНЕ (RCTAB)

Когато се движите на заден ход напускайки паркомястото, тази система ще разпознае всеки автомобил наближаващ отляво или отдясно, ще ви предупреди и ще активира спирачките за да ви помогне да избегнете сблъсък.

ИНТЕЛИГЕНТЕН СОНАР ЗА СВОБОДНО ПРОСТРАНСТВО (ICS)

Интелигентен като определение, интелигентен по природа – тази система предупреждава водача за наличие на обекти пред или зад автомобила и автоматично активира спирачките за да предотврати сблъсък.

АСИСТЕНЦИЯ ПРИ ШОФИРАНЕ

СИСТЕМА ЗА СЛЕДЕНЕ НА СЛЯПАТА ЗОНА (BSM)

Нашата система за следене на сляпата зона предупреждава водача за всякакви превозни средства които може и да не бъдат видени в страничните огледала. Това е изключително полезно при изпреварване.

СИСТЕМА ЗА АДАПТИВНИ ДЪЛГИ СВЕТЛИНИ

Тази система е проектирана за да осигури най-добрата видимост за всички движещи се по пътя при движение през нощта. Тя автоматично адаптира разпределението на светлинния сноп, като притъмнява зоната с насрещен трафик, така че дългите светлини да не заслепяват водачите, но все пак да осигуряват изобилие от светлина.

Водачите винаги са отговорни за своето собствено безопасно шофиране.
Системата функционира в рамките на оперативните условия и своите ограничения.
Винаги се обръщайте към Наръчника на потребителя за допълнителна информация. 
Наличните елементи на оборудването зависят от държавата, модела на автомобила и нивото.   

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА