1. Electrification
  2. Toyota Charging
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

Публично зареждане

Където и да сте, Toyota ви покрива. Имате достъп до широка гама от точки за зареждане в цяла Европа. Във вашето приложение MyToyota можете да намерите станции за зареждане около вас. Изберете желаната станция за зареждане, проверете наличието на зарядни устройства и разберете какви контакти има. Потърсете упътвания до станцията за зареждане и започнете да навигирате.

 

След като сте на станцията, можете да започнете да зареждате, като използвате вашата RFID карта или дори като сканирате QR кода. Научете всичко, което трябва да знаете за мрежата за зареждане на Toyota.

Toyota HomeCharge
Чанта за съхранение на кабел Toyota HomeCharge
EV кабел Mode 2
EV кабел Mode 3

Toyota HomeCharge

Системата за домашно зареждане прави зареждането на вашата Toyota лесно и удобно. Елегантното зарядно устройство е напълно интегрирано с приложението MyToyota и вашата Toyota и ви осигурява контрол, където и да сте. То ви дава възможност да правите всичко, което бихте очаквали от свързано зарядно устройство (управление на потребители, дистанционно зареждане, проследяване на вашите сесии на зареждане и т.н.) Освен това ви позволява интелигентно зареждане: насочване към конкретно ниво на заряд на автомобила, задаване на график за зареждане с динамично следване* на дневните енергийни тарифи за вашето местоположение или зареждане по график за часове извън пиковото натоварване, което ви позволява да намалите разходите си за енергия. Toyota HomeCharge се предлага в множество варианти, за да отговори на вашите нужди, независимо дали имате нужда от монофазна или трифазна мрежа, със или без 4G връзка. *В зависимост от наличността в страната и вашия енергиен договор.

Чанта за съхранение на кабел Toyota HomeCharge

Защитете своя кабел за зареждане. Намалете вероятността за заплитане или надраскване на интериора на вашия автомобил. Предлага се в два размера: малък (1 кабел), голям (2 кабела).

EV кабел Mode 2

Зареждайте своя електрически автомобил или Plug-in хибрид Toyota от стандартен домашен контакт. Тази опция се предлага с вградено в кабела устройство за управление и защита за пълен контрол и комуникация, гарантиращо безопасността на стандартния щепсел и вашия автомобил.

EV кабел Mode 3

Кабел за зареждане за свързване на вашия автомобил със зарядно устройство или обществена станция за зареждане. Предлага се в две дължини (5 м или 7,5 м).

Открийте правилното зарядно устройство за вас

Стилен, безопасен и готов за бъдещето. Toyota HomeCharge предлага превъзходно качество и надеждност, което го прави идеалният партньор за вашия Toyota Plug-in Hybrid или Toyota Electric автомобил.

Често задавани въпроси

Всички хибриди на Toyota разполагат с новаторска технология за самозареждане§. Комбинирайки мощността на високоефективен бензинов двигател и един или повече електрически мотора, самозареждащите се§ хибриди на Toyota могат да се зареждат сами, докато шофирате, намалявате скоростта по инерция или при спиране. Можете да шофирате на къси разстояния само в електрически режим EV и никога не е нужно да включвате автомобила в мрежата или да се притеснявате за пробега – бензиновият двигател се заема с тази задача, когато нивото на заряд на батерията спадне под определено.

Зареждането на вашия електрически автомобил с акумулаторна батерия Toyota е безопасно, удобно и лесно. Зареждайте у дома от домашен контакт и предоставения кабел за зареждане или по-бързо чрез Toyota HomeCharge. Можете също да използвате системите за бързо зареждане в различни обществени точки за зареждане.◊◊

Зареждайте у дома, като използвате домашен контакт или с помощта на wall box система. Автомобил като RAV4 Plug-in Hybrid може да бъде напълно зареден чрез стандартен домашен контакт (10 A) за 7,5 часа***, за предпочитане през нощта, когато разходите за електроенергия са по-ниски. Wall box системата Toyota HomeCharge осигурява бързо и безопасно зареждане у дома, което позволява на RAV4 Plug-in Hybrid да бъде напълно зареден за 5 часа***. Можете да контролирате и наблюдавате процеса на зареждане от разстояние с помощта на приложението MyToyota. Също така ще трябва редовно да зареждате резервоара за гориво.

* Емисиите може да са свързани с други аспекти от жизнения цикъл на автомобила (включително неговото производство), като производството на електроенергия и ежедневната употреба, а също с гумите и спирачките.

§ При самозареждащ се хибрид, двигател с вътрешно горене и един или повече електрически мотора работят заедно съчетавайки възможностите си в обща авангардна задвижваща система. Електромоторът подобрява динамичните качества на задвижването, като същевременно работи като генератор за превръщане на излишната енергия в електрически заряд, намалявайки разхода на гориво.

◊ Електрифициран автомобил е автомобил, задвижван от един или повече електрически мотора до известна степен. Някои електрифицирани автомобили, включително хибриди и Plug-in хибриди, включват в задвижването бензинов двигател. Други, като Toyota bZ4X, са изцяло електрически.

** Емисиите могат да бъдат свързани с други аспекти от жизнения цикъл на автомобила (включително неговото производство), като производството на електроенергия и ежедневната употреба, а също с гумите и спирачките.

§§ В зависимост от наличността в страната и вашия договор с енергиен оператор.

◊◊ За да се осигури ефективно зареждане и да се запази здравето на батерията през целия живот на автомобила, мощността на бързото зареждане с постоянен ток на електрически автомобил Toyota може да бъде намалена временно (за приблизително 24 часа) след две сесии на ден (еквивалентно на два пъти зареждане от 10 % до 80%).

*** Посочените времена за зареждане може да варират в зависимост от местните условия на зареждане (напр. вид и състояние на зарядната станция, температура на батерията или температура на околната среда). Тези данни са предоставени единствено с цел сравнение.