ВДЪХНОВЯВАМЕ
СВЕТА
ДА СЕ ДВИЖИ

Като световен партньор за мобилност на Олимпийските и Параолимпийските игри, ние вярваме,
че когато се движим, можем да постигнем невъзможното.
/

"Под флага на Олимпийските и Параолимпийските игри, нека потвърдим силата на спорта да сплотява хората."

АКИО ТОЙОДА

Президент на Toyota Motor Corporation

Ангажиментът на TOYOTA

Ние сме изцяло ангажирани с разгръщането на човешкия потенциал чрез силата на
движението, поради което сме горди Партньори на Олимпийските и Параолимпийските игри.Игрите са най-голямото честване на човешкото движение в света. Тук научаваме истинската сила на спорта - спортът може да ни предизвика, да ни вдъхновява и, най-важното, да ни обединява. И като Партньор за мобилност в световен мащаб на Олимпийските и Параолимпийските игри, ние споделяме визията да вдъхновяваме хората да вървят напред – да преминат през финалната права, да преминат границата на възможностите си.

В стремежа ни да разпространим спортните ценности по всички краища на света, ние работим с Международния олимпийски комитет (МОК) и Международния параолимпийски комитет (МПК), за да помогнем на опитни олимпийци и параолимпийци да достигнат мечтите си, независимо от обстоятелствата.

/

АНДРЕА ЕСКАУ

Германски състезател по Параолимпийско колоездене, биатлет и ски бягач. В продължение на няколко сезона Toyota си партнира с немската четирикратна златна медалистка Андреа Ескау, като й построихме специално колело от въглеродни влакна за Параолимпийските игри и параолимпийски ски за зимните Параолимпийски игри. Андреа е родена с решителността и стремежа да бъде шампион и ние сме горди да играем малка роля във вълнуващото й пътуване като параолимпиец.
/

ТАЙРЪН ПИЛЕЙ

Южноафрикански параолимпийски гюлетласкач и служител на ToyotaГорди сме да поздравим нашия служител Тайрън Пилей, технически специалист от Toyota от Дърбан, Южна Африка, който също така е и един от водещите гюлетласкачи. Тайрън е роден с увреждане на крака, но никога не позволява това да го забави или да го спре да достигне звездите. За нас беше чест да удостоим Тайрън с Глобалната награда на президента на Toyota за 2017 за изключителните му постижения и работа в екип по време на Параолимпийските игри в Рио 2016.

/
/
ПАРААТЛЕТИТатяна е 17-кратен параолимпийски медалист – и е само на 28. Родена със спина бифида и започнала живота си в руско сиропиталище, Татяна предизвиква възможностите си състезание след състезание..
/
ПЛУВАНЕКато състезател по плуване в Олимпийския отбор за бежанци, Рами Анис тренира, за да постигне своята олимпийска цел през 2020 г. Дори когато войната нахлува в родния му град Алеппо, Сирия, Рами продължава олимпийското си пътуване, показвайки своята издръжливост на света.
/
/
/
ЛЕКА АТЛЕТИКААмериканско-нигерийската бегачка Сеун Адигун се състезава в дисциплината 100 метра с препятствия за отбора на САЩ през 2012 и новата ú цел е да участва в състезанието по бобслей за отбора на Нигерия.
/
МАРАТОНМакар, че естонските сестри Лейла, Лийна и Лили се класираха по отделно те бяха първите тризначки, които се състезаваха заедно по време на Олимпийските игри.
/