1. Safety
  2. Passive Safety

ПАСИВНА БЕЗОПАСНОСТ ЗА ВАШАТА ЗАЩИТА

Нашата дейност по предотвратяване и намаляване на вредата в случай на произшествие е известна като пасивна безопасност.
Лидери в

В своя стремеж да сме лидери в автомобилната безопасност през 1995 създадохме Global Outstanding Assessment (GOA). Регулярно актуализиран, доброволното вътрешно оценяване на безопасността ни позволява да се фокусираме върху постигането на изключително високи резултати в безопасността и едновременно с това да посрещнем и дори да надхвърлим очакванията на вътрешните ни стандарти за безопасност на оценяващите.

Къде започва всичко

От създаването на първото ни съоръжение за изпитания и отдел за оценяване на безопасността през 1966 г., ние непрекъснато извършваме детайлни изследвания и развойна дейност в областта на пасивната безопасност.

Непрекъснато и ежедневно провеждаме експерименти, за да изследваме напълно всички огромни сили застрашаващи безопасността на пътниците в автомобила и на пешеьодците при сблъсък.

Виртуална реалност

За да осигигурим максимален напредък в развитието на технологииите за безопасностсме създали семейство във виртуалната реалност от модели, които наричаме THUMS. От 1997 г. насам тези виртуални модели са ни позволили да анализираме точно нараняванията и по-подробно, отколкото конвенционалните манекени; от връзките, сухожилията, мускулите и дори увреждане на кожата, нашето семейство THUMS са почти хора! Последната ни THUMS версия 4 издаден през 2012 г., е изградена от над 1 милион елементи.

Също така ние пресъздаваме сблъсъци от действителните данни за реализираните произшествия с цел непрекъснато подобряване на функции като Ударопоглъщащи структури, местата и седалките на пътниците, въздушните възглавници, предпазните колани и намаляване вредите от камшичен удар.

Toyota Safety Sense

Toyota Safety Sense е комплекс от активни системи за сигурност и безопасност, грижещи се да  предпазят вас и вашите пътници от инциденти по време на шофиране

Активна Безопасност

Технологията "Активна безопасност" помага на водача да предотврати инциденти и така гарантира сигурността на автомобилите Toyota

Асистираща система за безопасност на пешеходците

Прогресивно  развитие на Toyota Motor Corporation  с представянето на новата Система за безопасност на пешеходци с автоматично управление на волана.

Паркинг асистент - за да се наместите в онези трудни за паркиране свободни местенца

Технология която Ви дава сигурност и спокойствие докато маневрирате и Ви осигурява максимална видимост докато паркирате.

Подгответе себе си и своята Toyota за есента

С отминаващите топли дни и избледняващия летен тен, неусетно настъпва златната есен и е време да се подготвим за шофиране през живописния сезон, който понякога може да е и много опасен.