1. Discover Toyota
 2. Safety
 3. Toyota Safety Sense
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

TOYOTA SAFETY SENSE

Toyota Safety Sense включва новоразработена гама от четири активни технологии - Система Pre-Collision, Система за предотвратяване напускането на лента, Автоматични дълги светлини, Система за следене на пътни знаци - с крайна цел максимално намаляване на пътните инциденти.

Технологичния пакет Toyota Safety Sense държи опасностите настрана, a пътниците в безопасност: 

 • системата Pre-Collision използва камера и лазерни сензори, за да следи автомобилите пред вас и да предотврати или намали последствията от евентуален инцидент; 
 • системата за предупреждение при напускане на лента ви алармира, в случай, че автомобила се отклони от пътя; 
 • автоматични дълги светлини правят придвижването през нощта по-безопасно; 
 • а система за следене и изобразяване на пътни знаци, ви информира за текущите ограничения. 

Благодарение на всички тези активни системи за безопасност, Toyota Safety Sense допринася за намаляване на риска от катастрофи, което едновременно намалява застрахователните премии и прави шофирането по-безопасно.

 • СИСТЕМА PRE-COLLISION 

  Системата Pre-Collision, част от Toyota Safety Sense, използва лазерни сензори и камера, с които засича евентуални предпоставки за произшествие с други автомобили или препятствия. Тя сигнализира водача чрез аудио и визуални сигнали. Ако той не реагира на предупрежденията, системата автоматично прилага спирачно усилие, за да предотврати или намали последствията от евентуален сблъсък.

 • СИСТЕМА ЗА ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ПРИ НАПУСКАНЕ НА ПЪТНА ЛЕНТА 

  Чрез камера, която идентифицира пътните ленти, Системата за предупреждение при напускане на пътна лента, част от Toyota Safety Sense, държи водача в правия път. Тя сигнализира с аудио и визуални сигнали, ако автомобила се отклонява от нея без включен мигач и оставя водача да предприеме съответните действия.

 • АВТОМАТИЧНИ ДЪЛГИ СВЕТЛИНИ 

  Автоматичните дълги светлини, част от пакета Toyota Safety Sense, оптимизират видимостта през нощта за всички участници в движението. Камера локализира насрещния трафик, автомобилите пред вас и ображдащата обстановка (като светлината от улични лампи). Те се превключват автоматично от дълги на къси и обратно за по-безопасно шофиране през нощта.

 • АСИСТЕНТ ЗА РАЗПОЗНАВАНЕ НА ПЪТНИ ЗНАЦИ 

  Асистента за разпознаване на пътни знаци следи и разпознава същите на пътя пред вас, изобразявайки полезна информация за ограниченията на скоростта и забрани за изпреварване на централния TFT дисплей. Системата възпроизвежда и аудио-визуални сигнали в случай, че ограниченията не се спазват.