1. Discover Toyota
  2. Safety
  3. Caring For Your Toyota Autumn
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

ПОДГОТВЕТЕ СЕБЕ СИ И СВОЯТА TOYOTA ЗА ЕСЕНТА

С отминаващите топли дни и избледняващия летен тен, неусетно настъпва златната есен и е време да се подготвим за шофиране през живописния сезон, който понякога може да е и много опасен.

Всички сме се насладили на дългите безгрижни дни на лятото с пълни със светлина и яснота дни, но с настъпването на есента, часовете дневна светлина намаляват със скорост по-голяма от тази, която сме готови да приемем. И сякаш изведнъж разбираме, че денят ни започва и свършва по тъмно

 

Осветете есента

Отделете само няколко минутки и помолете приятел дори и непознат да Ви помогне, като потвърди, че всички светлини на Вашата Toyota са в изправност- фарове, стопове, мигачи и естествено светлините за задна скорост. Ако стъклата на фаровете са зацапани с мокра гъба ги почистете. Така, не само Вие ще виждате, но идругите участници в движението, ще Ви забелязват..

  • Според официалните власти в Япония, съществува 24% по-голяма вероятност от фатални инциденти впериода на сумрака (между 16:00 и 20:00 часа) в есенните дни. В тези часове пешеходците също са в сериозен риск - два пъти повече смъртни случаи настъпват в тези часове отколкот през деня.

    С оглед на това, е ключово важно да направите така, че Вашата Toyota да е видима на пътя, като включите своите светлини, дори преди слънцето да залезе. Чрез носенето на дрехи със светлоотразителни елементи, пешеходците също могат да предупреждават водачите навреме и да помогнат да се намали риска от инциденти по здрач.

Работещите фарове и светлини по-дълго време, както и включеното отопление на купето, задното стъкло и огледалата поставят по-високи изисквания към акумулатора на автомобила. Уверете се, че акумулатора Ви е в изправност и че всичи куплунги са здраво закрепени. А ако имате затруднение със стартирането на двигателя, най-вероятно акумулаторът ви подсказва, че е за смяна преди да дойде зимата.

 

Премахнете отблясъците

С по-ниската позиция на слънцето в небето по това време на годината, слънчевите отблясъци и ослепителната светлина в очите ви отвлича вниманието ви от пътя. Замърсеното отвътре и отвън предно стъкло често се пренебрегват. Драскотините от камъчетата и песъчинките по предно стъкло увеличвата тези отблясъци, така че вземете мерки и почистете безупречно предното си стъкло.

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА