1. Electrification
 2. Hybrid Electric
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

ЗАЩО ХИБРИДЕН ЕЛЕКТРИФИЦИРАН?

Зареждайте както обикновено

Зареждането с гориво на хибриден автомобил е лесно. Напълнете с бензин резервоара на своята Toyota хибрид със самозареждащо се задвижване, на бензиностанция по обичайния за това начин.

Изключителен пробег

Хибридните електрифицирани модели на Toyota хармонично съчетават бензиново и електрическо задвижване, за да оптимизират пробега и динамиката. Просто шофирайте както обикновено.

Самозареждащ се

Хибридите на Toyota зареждат батериите си с бензиновия мотор, а също и при спиране и движение по инерция, така че за разлика от чисто електрическите автомобили с акумулаторна батерия никога няма да се притеснявате за пробега и заряда на батерията.

Как работят хибридните елекрифицирани автомобили?

Хибридите на Toyota съчетават много от предимствата на конвенционалните автомобили с тези на електрическите автомобили с акумулаторна батерия. Двигател с вътрешно горене и електрически мотор работят съвместно в рамките на едно, технологично авангардно, и интегрирано задвижване. Електрическият мотор предлага високо ниво на ефективност, като същевременно функционира като генератор за превръщане на излишната енергия в електрически заряд, намалявайки разхода на гориво. Резултатът е плавно, ефективно и преди всичко, забавно шофиране. За да разберете повече, вижте анимациите по-долу, които показват как работят нашите хибридни елекрифицирани автомобили.
 • Зареждане на гориво

  Напълнете резервоара на бензиностанцията, така както се прави обичайно.

 • Шофиране на електричество

  Батерията захранва електрическите мотори, въртящи колелата и задвижващи автомобила.

 • Конвенционално шофиране

  Двигателят с вътрешно горене увеличава мощността на системата и пробега, като същевременно зарежда батерията.

 • Регенеративно спиране

  Когато спирате и автомобилът намалява скоростта си, енергията, която обикновено се губи по време на този процес, се използва за зареждане на батерията.

РАЗГЛЕДАЙТЕ НАШИТЕ ЕЛЕКТРИФИЦИРАНИ АВТОМОБИЛИ

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Хибридите разполагат с двигател с вътрешно горене и електрическо задвижване. Двата източника на енергия могат да се комбинират или да се използват независимо, в зависимост от нуждите.

Хибридите работят с чисто електрическо задвижване при някои сценарии на шофиране, като например при потегляне и при равномерна скорост до 50 км/ч. Когато батерията се изтощи, излишната мощност от двигателя я зарежда отново.

Хибридите на Toyota разполагат с пионерна самозарядна технология. Те автоматично зареждат батериите си, докато шофирате. Няма необходимост от допълнително зареждане, няма и нужда да се притеснявате за пробега или за зареждане.

Авангардната технологии при батериите в хибридите на Toyota е създадена така че да  издържи целия живот на автомобила. На практика някои механични елементи като съединител, алтернатор и стартер напълно липсват, а това допълнително намалява риска от непредвидени разходи в бъдеще. Не само това, всички електрически компоненти на хибридната система, включително батерията, се покриват от 5-годишната/100 000 км* гаранция на Toyota при нов автомобил.

* Което настъпи най-скоро.

Има три вида хибридни електрифицирани автомобили; меки хибриди, нормални хибриди и Plug-in хибриди. Меките хибриди използват своя електрически мотор само като допълнение на двигателя по време на ускорение и движение. Електрическият мотор не може да задвижва автомобила сам по себе си. Хибридните автомобили на Toyota предлагат изцяло електрическо задвижване в до 80% от вашите пътувания в града и при скорост от до 50 км/ч. Plug-in хибридите работят по същия начин като хибридите, но са оборудвани с батерия с по-висок капацитет и по този начин осигуряват по-добри динамични качества и разширени способности за движение на електричество.

ПОЛУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ОТ ВАШАТА ЕЛЕКТРИФИЦИРАНА TOYOTA

 • Услуги за свързаност на MyToyota

  От проверка на състоянието на автомобила и дори предварителна подготовка на температурните условия в интериора, приложението за смартфон MyToyota ви помага да извлечете максимума от вашата хибридна електрифицирана Toyota.