1. Discover Toyota
  2. Made in Europe
  3. Our European Journey
Връзки за бърз достъп
Връзки за бърз достъп

От дребномащабен вносител до множество производствени обекти

От началото на 90-те години трансформирахме дейността си в Европа. След установяването на успешни търговски операции, решихме да създадем местни производствени операции за производство на автомобили специално за европейски клиенти.

В средата на 60-те години в Португалия беше създаден завод за сглобяване на дребни превозни средства със Салвадор Каетано, преди да започнем големи производствени операции. Започнахме с заводите за двигатели и автомобили във Великобритания, в началото на 90-те години, и продължихме да разширяваме производството си във Франция, Турция, Чехия, Полша и Русия.

Централата на Toyota Motor Europe в Брюксел, Белгия.

Възползвайки се от инвестиции от над 10 милиарда евро до момента, нашите европейски производствени предприятия са доставили общо около 13 милиона автомобила. Освен, че работят пряко около 25 000 души, те осигуряват и бизнес на стойност над 6 милиарда евро за мрежа от около 400 европейски доставчици.

Централата на Toyota Motor Europe играе централна роля като в бизнеса така и в цялостния контрол на продажбите, на продуктите на Toyota и Lexus в Европа, чрез 29 международни компании, за продажби и маркетинг, опериращи в 53 различни държави.

Централата на Toyota Motor Europe в Брюксел, Белгия.