1. Owners
 2. Offers
 3. Autumn offer
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

Toyota Есенно предложение

Програма на Toyota за втори комплект Зимните гуми оборудвани с джанти и вентили за следене на налягането ви осигурява спокойствие и безопасност през зимния период. Вземете сега вашия втори комплект със Зимни гуми с 15% ОТСТЪПКА от нормалната му цена. Предложението е валидно за всички модели на Toyota, които все още са в производство и са предназначени за Европейския пазар.Специалното предложение по Програмата Зимни гуми с джанти е валидно до 15-ти Ноември 2023. Подробности можете да получите от най-близкото представителство на Toyota.

Защо да използваме зимни гуми?

Зимните гуми от Toyota са подбрани така, че да осигурят изключително сцепление на мокри, заснежени и заледени повърхности. Специалните шарки на протектора и подходящите смеси им позволяват да запазят еластичността си дори и когато температурите паднат под 7oC, в резултат от което значително се намаляват спирачните дистанции в сложни пътни условия и се осигурява възможност за по-безопасно шофиране.  

ЗИМНИ ГУМИ
winter tyres car
16.5 M СПИРАЧНА ДИСТАНЦИЯ
ЛЕТНИ ГУМИ
summer tyre cars
34.2 M СПИРАЧНА ДИСТАНЦИЯ
*Показва спирачният път на сняг при скорост от 40 км/ч.
Пуснете отново

Какви са ползите от зимните гуми?

Зимните гуми на Toyota имат по-високо съдържание на естествен каучук от летните гуми, така че да запазят еластичност и при ниски температури. Това подобрява шофирането в ежедневието и осигурява спокойствие за пътниците. Шарките на протектора са създадени така че да изместват водата и кишата от пътната повърхност под гумата, с което се намалява аквапланингът и спирачните дистанции. Освен това в протектора са оформени канали, наречени ламели, които се зацепват в заснежените и обледени повърхности, осигурявайки по-добро сцепление.  

Кога трябва да смените гумите със зимни?

 •  

  Под 7º

  Благодарение на специалните шарки на протектора и по-елстичните смеси, зимните гуми осигуряват по-добро сцепление и по-кратък спирачен път, при температури под 7ºC

 •  

  Сняг

  Зимните гуми притежават множество малки канали, наречени ламели в блоковете на протектора, които се „зацепват“ в снега и кишата, осигурявайки по-добро сцепление и намалявайки спирачните дистанции

 •  

  Лед

  Комбинацията от по-меки смеси и специална шарка на протектора при зимните гуми осигурява по-добро сцепление и намалени спирачни дистанции върху заледени повърхности

Мога ли да добавя комплект зимни колела към моята Toyota?

От стилните алуминиеви джанти, до специално създадените стоманени колела, Toyota предлага избор от зимни колела, които са идеално пригодени за зимните условия на пътя и защитени от влиянието на солта, химикалите и пясъка. За да поръчате комплеикт зимни гуми и джанти за който и да било модел от гамата на Toyota – от Corolla и RAV4 до Prius и Yaris – за повече информация и подробности,  можете да се обърнете към местния дилър на Toyota, който ще ви помогне да направите информиран избиор съобразно вашите нужди от джанти и гуми през тази зима

wheel descriptions
Обозначение за размер
ECE сертификат и одобрение
Сериен номер на производителя
DOT код
Товарен индекс/скоростен символ
Име на производителя
Безкамерна
Продуктово име
TWI индикатор за износване

Как да сравня различните зимни гуми?

От 2012 г., всички автомобилните гуми, които се продават в Европейския Съюз задължително трябва да притежават стандартизирани етикети. По този начин лесно могат да се сравнят сцеплението, разходът на гориво и нивата на шум при гумите на различните производители. 

Как да разберем етикетите на ЕС?

Популярни аксесоари за зимата

 • Багажна кутия
 • Стелки за купето
 • Багажни греди за покрив
 • Калобрани

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ 

Не се препоръчва. С цел добре да се справят с условията при ниски температури, зимните гуми за изработени от каучукови смеси, които са по-меки и еластични от тези за летните гуми. В резултата от това, при топло време земните гуми се износват по-лесно, увеличават разхода на гориво на автомобила и удължават спирачния път.

Винаги трябва да съхранявате зимните си гуми на хладно, сухо и тъмно място. Ако съхранявате гумите без джанти, поставете ги вертикално, а тези с джанти винаги трябва да се съхраняват хоризонтално – като не се допуска никакъв контакт със смазки, бензин и масла. Някои дилъри на Toyota предлагат като услуга хотел за съхраняване на гумите. Свържете се с местния дилър за да научите повече. 

В зависимост от годишния пробег, зимните гуми са създадени да издържат между една и пет години при условие, че се съхраняват при подходящи условия когато не се използват. Както физически така и химически реакции водят до тяхното стареене, като това важи и за гуми които рядко или почти никога не се използват. Подходящо съхранявана зимна гума може да отговаря на спецификациите и да притежава качествата на нова. 

Качествата по отношение на генерирания шум на гумата могат да бъдат идентифицирани на базата на етикета на EС (EU Tyre Label), който се поставя на всички нови зимни гуми от 2012 г. насам. Шумовото ниво се обозначава с измерване в децибели и с черна графика на звукова вълна. 

Постоянното развитие на технологиите в областа на гумите и техните качества ги е извело до ниво при което зимни гуми с шипове са необходими само при най-екстремни условия.

Зимни гуми
Зимните гуми за изработени от смеси, които остават еластични при ниски температури. Те се адаптират към широка гама от условия в студено време, включително наличие на сняг, лед и вода на пътя, както и на сухи настилки. Това ги превръща в отличен избор за периода от есента до пролетта. 

Гуми с шипове
Повечето гуми с шипове имат вградени в протекторите си волфрамови щифтове. Те се забиват в замръзналата повърхност за да осигурят сцепление в условия в които пътят е покрит със солиден лед. Използват се в райони, в които температурите остават около и под нулата за дълги периоди от време. 

Какъвто и тип гума да изберете, запомнете че зимното шофиране изисква умения надхвърлящи тези нужни за през лятото. Оставяйте по-големи дистанции за намаляване и спиране, бъдете внимателни в завоите и винаги шофирайте с умерена скорост. 

 • ПОВЕЧЕ ОТ ГАРАНЦИЯ

  10 години безгрижие
  Не губете спокойствието, което една чисто нова Toyota ви осигурява. Ако фабричната ви гаранция е към своя край или е изтекла, вече можете да я удължите до 10 г. с TOYOTA RELAX – гаранционна програма от броня до броня без аналог на пазара. Резервирайте гаранция TOYOTA RELAX и след всеки Периодичен Технически Преглед в оторизиран сервиз на Toyota, ние ще я подновим до следващия технически преглед и така до достигане на десетата година на автомобила или 185 000 км.