1. Discover Toyota
 2. About us
 3. Toyota in the World
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

Toyota по света

Toyota се превърна в един от най-големите и най-известните производители на автомобили в света.
Ние сме световно известни с производството на автомобили, но знаете ли, че Toyota има много други производствени и бизнес дейности по целия свят? Използвайки тези знания и опит, ние се стремим да се превърнем в компания за мобилност и да създадем щастие за всички.

Къде сме днес?

 • > 370 000 служители

 • 170+
  Продажби в страни и региони

 • 71
  Производствени компании по целия свят

 • 20
  Дизайн и R&D центрове

 • Запознайте се с нашия президент

  Коджи Сато стана наш президент и главен изпълнителен директор през 2023 г., следвайки стъпките на Акио Тойода. След като се присъединява към Toyota през 1992 г., Сато изгражда кариерата си като инженер и работи като главен инженер на проекта за купето LEXUS LC, представено на пазара през 2017 г. През 2020 г. той става президент на Lexus International Co. и GAZOO Racing Company, преди да поеме щафетата на Главен директор на марката (CBO) от президента Акио Тойода през следващата година. От 2021 г. Сато ръководи предизвикателството да се състезава с автомобили, задвижвани с водород, като работи на предните линии, за да комуникира усилията на Toyota в създаването на съмишленици и развитието на технологиите за постигане на въглеродно неутрално общество. Като наш нов президент Коджи Сато ще ръководи прехода на Toyota от производител на автомобили в „компания за мобилност“.

 • Откъде идваме?

  Успехът на Сакичи Тойода в разработването на технологията за Автоматична тъкачни станове осигурява солидна търговска основа за сина му Киичиро да преследва мечтата си да произвежда автомобили. Визията му е вдъхновена от новите методи за масово производство, които вижда в Европа и САЩ. Днес ние сме сред една от най-големите и най-известни компании за производство на автомобили в света. При нас работят повече от 370 000 души и произвеждаме автомобили в заводи на всички континенти. Нашите автомобили и свързаните с тях услуги се продават в повече от 170 държави и територии.

 • Къде отиваме?

  През цялия период на нашето развитие останахме верни на философията, която е в основата на нашата корпоративна култура. Нашата цел е да помогнем за изграждането на едно по-проспериращо общество с бизнес, който цени уважението и справедливостта и който се развива в хармония с глобалната общност. Стремим се да подобрим качеството на живота на хората, като използваме уменията си и авангардните технологии за създаване на страхотни нови продукти и услуги.