1. Discover Toyota
  2. Manufacturing sites
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

Производствен завод за автомобили Toyota в Европа

Научете за нашите производствени мощности на континента.

Европа е важен производствен център за нас. Днес разполагаме с девет завода, произвеждащи автомобили, двигатели и трансмисии из целия континент, като всеки от тях се е ангажирал да доставя все по-добри автомобили за нашите клиенти.

Повече от 17 000 души работят за нас в Европа. Те са посветени на изграждането не само на осемте различни модела, които произвеждаме в Европа, но и на повечето двигатели и трансмисии, които те използват. Много хора може би не знаят, но шансовете техният автомобил Toyota да е произведен в Европа не са малки.

Всъщност 8 от 10 автомобила Toyota, продадени в Европа, са произведени в един от нашите европейски производствени центрове.

Имаме шест автомобилни завода, разположени във Франция (Yaris), Обединеното кралство (Corolla), Турция (Toyota C-HR и Corolla), Чехия (Aygo), Русия (Camry и RAV4) и Португалия (Land Cruiser за износ). Разполагаме и с производствени мощности за двигатели и трансмисии в Полша и Обединеното кралство. Тези заводи не само доставят за местните пазари, но също така произвеждат автомобили, които се изнасят по целия свят.

За първи път започнахме да произвеждаме автомобили в Европа в сравнително малък мащаб през 1971 г. Оттогава сме инвестирали повече от 9 милиарда евро в нашите производствени центрове тук и вече можем да се похвалим с над 13 милиона произведени автомобила.

  • Toyota Motor Manufacturing France SAS край Валансиен
  • Toyota Motor Manufacturing United Kingdom Ltd. в Бърнастън
  • Toyota Motor Manufacturing United Kingdom Ltd. в Диисайд
  • Toyota Motor Manufacturing Czech Republic s.r.o в Колин
  • OOO Toyota Motor в Санкт Петербург
  • Toyota Caetano Portugal S.A. в Овар
  • Toyota Motor Manufacturing Turkey INC в Арифие/Сакария
  • Toyota Motor Manufacturing Poland Sp.zo.o във Валбжих
  • Toyota Motor Manufacturing Poland Sp.zo.o. в Йелч-Ласковице

Какво представлява производствената система на Toyota?

Начинът, по който произвеждаме автомобили, се определя от производствената система на Toyota (TPS). Това е нашата оригинална производствена философия, която има за цел да елиминира отпадъците и да постигне възможно най-добрата ефективност. Системата често е наричана „лека“ или „точно навреме“.

Използваме системата TPS в целия си бизнес, включително всички наши автомобилни заводи. Можете да научите повече за това как работи TPS и за успеха на системата тук.

Нашата локална производствена философия

Отдавна вярваме във важността на това автомобилите да бъдат местни за пазарите, където ще бъдат продавани – бизнес принцип, който е доказал своята стойност не само в Европа, но и в много други региони по света.

Чрез разработването на „местни“ производствени обекти можем да разберем по-добре как нашите клиенти използват своите автомобили и какви са техните приоритети и предпочитания, когато решават кой модел да купят. Този вид знания са важни в нашата мисия да създаваме все по-добри автомобили. Местното производство също ни помага да доставяме автомобили по-бързо, намалявайки времето, разходите и въздействието върху околната среда от доставката на автомобили по целия свят.

 

Кайзен в производството

Opens in new window Научете повече

Как е произведена вашата Toyota?

Opens in new window Научете повече