1. Discover Toyota
 2. Made in Europe
 3. Logistics
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

Европейска логистика

Научете повече за това как координираме движението на части и автомобили из Европа
Toyota Parts Centre Europe (TPCE) е нашият централен разпределителен център в сърцето на нашата верига за доставка на части. Разположен в Белгия, той доставя хиляди части всеки ден до нашите регионални депа в цяла Европа.
 • Ръстът на нашето европейско производство и продажби означава, че трябваше да разработим ефективен начин за обработка на нарастващия брой части – получаването им от нашите доставчици и изпращането им до нашите сервизи. Тази задача се координира от Toyota Parts Centre Europe, в Диест, Белгия.

  Центърът е открит през 1992 г. и претърпява значително разширение през 1999 г. и отново през 2006 г., увеличавайки складовата си площ от 38 000 м2 на около 100 000 м2. Той е в сърцето на верига за доставки, която включва също 17 регионални депа в страни от цяла Европа, от Португалия до Казахстан.

  TPCE съхранява 205 000 различни номера на части, получени от 180 доставчици в до 100 движения на камиони всеки ден. Работи денонощно, като доставя артикули до повече от 40 дестинации в 30 европейски страни.

 • С какво се занимава TPCE?

  TPCE отговаря за цялостното управление на веригата за доставки – това означава, че организира както кога, така и как частите се получават в складовете, процеса, чрез който те се избират и товарят, за да изпълнят поръчките, и транспортната логистика, необходима за ефективното им изпращане до точното място в точното време.

  Офисната част от центъра се грижи за въпроси като снабдяване, контрол на наличността, работа с клиенти, качествен контрол, опаковане и планиране. Междувременно екипът в склада отговаря за получаването, сортирането, съхранението, избирането, опаковането и товаренето на части за изпращане. Средно около 527 000 части и аксесоари се получават и изпращат всеки ден.

Зелена логистика

Научете повече

Как използваме зелена енергия, за да захранваме халетата си?

Научете повече