1. Discover Toyota
  2. Made in Europe
  3. European HQ, R&D, and the training canters
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

Toyota Motor Европа

Научете повече за нашата европейска централа, обучителен център и развоен център

Toyota Motor Европа координира многобройни функции за региона, от продажбите и маркетинга до проектирането, проучването и развойната дейност по нашите бъдещи модели.

Toyota Motor Eвропа (TME) е в сърцето на нашия европейски бизнес, а нейната основна отговорност е да управлява продажбите и маркетинга на автомобили и части на Toyota и Lexus на ниво търговия на едро. ТМЕ поддържа мрежата от национални компании за маркетинг и продажби и дистрибуторски бизнеси, които обработват нашите превозни средства на ниво държава, и осигурява централно продуктово планиране, маркетинг и комуникационни функции.

ТМЕ също така поема отговорност за бизнес стратегията, като гарантира, че продуктите, ценообразуването, маркетингът и операциите на търговците на дребно са идеално подходящи за техния местен пазар. Ролята на ТМЕ нарасна през последните години, тъй като ние инвестирахме в разширяването на нашите функции за научноизследователска и развойна дейност и дизайн в Европа, включително нашия технически център близо до Брюксел и нашето дизайнерско студио ED2.

Влиянието на ТМЕ също се е увеличило: вярно на глобалната визия на Toyota, обявена от нашия президент Акио Тойода, на компанията е дадена специална отговорност за планирането на нашите бъдещи автомобили от малък и среден клас. TME има седалище в Брюксел, но това е един международен бизнес – качество, отразено във факта, че там работят хора от повече от 60 различни националности.

Обучителен център Toyota

Нашият център за обучение в Завентем, близо до Брюксел, е нашето централно място за обучение на сервизни инструктори и инженери от всички наши национални компании за маркетинг и продажби и нашите дистрибутори от цяла Европа. Разположен близо до техническия ни център и европейската централа, той е отворен от 1990 г., като дава на хората знанията и уменията, така че те да могат на свой ред да предоставят обучение на техници в собствената си страна.

Централа на Toyota Motor Европа

Toyota Motor Еврооа, създадена през 2002 г., наблюдава продажбите на едро и маркетинга на Toyota и Lexus в цяла Европа – включително страни извън Европейския съюз, като Русия, Турция и Казахстан. Нашата централа в Брюксел е открита през 1990 г. и отговаря за продуктовото планиране, закупуването, качеството, планирането на продажбите, маркетинга и комуникациите и производствения инженеринг. Наскоро тя ръководи разработването на големи промени при моделите от малкия и компактен сегмент като Yaris и Corolla, в области като изследване и развитие, дизайн и продуктово планиране.

 

Технически център Toyota

Техническият център на Toyota, също близо до Брюксел, е дом на нашите дейности по научноизследователска и развойна дейност, закупуване и производствен инженеринг. Екипът за научноизследователска и развойна дейност работи върху дизайна на каросерията, задвижването, ходовата част и електрониката и извършва тестване на двигатели, компоненти и материали. От 2011 г. центърът може да използва нашия съседен полигон за тестване на двигатели и превозни средства.