1. Discover Toyota
  2. Beyond Zero
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

Отвъд Нулата

Научете повече за пътищата, по които отиваме отвъд нулата

Нулата не е нашата цел. Тя е просто още една стъпка към нашето електрифицирано бъдеще, започнало през 1997 г. с хибридните и продължаващо с plug-in хибридните и захранвани от електричество автомобили. Ние произвеждаме захранвани с водород автомобили. Внедрихме водородното захранване в автобуси, камиони и дори кораби, които не оставят след себе си нищо друго освен вода. Защо да спрем на нулата, когато можем да отидем отвъд нея?

Предимствата на водороден автомобил

Отвъд нулевите емисии

Преди повече от 20 години, целта за нулеви емисии ни вдъхнови да представим на света първия сериен хибриден автомобил. Този импулс ни води и днес, с Plug-in хибридите, захранваните от акумулатори батерии електрически автомобили с нулеви емисии и водородните автомобили. Като лидери в електрификацията, ние няма да спрем дотук. С планове да представим 40 нови или обновени електрически автомобила до 2025 година, ние ще предложим най-широката гама от електрифицирани задвижвания. По този начин всеки може да разчита на точната технология, в точното време, съобразно нуждите му.  

Водородни автомобили. Несъмнено лидери.

Нашата гама от модели с четвърто поколение хибридна система ви позволява да се движите без емисии в до 70% от времето за пътуване в града, без необходимост от включване за зареждане.

Plug-in хибрид. Изминаване на повече с нулеви емисии 

Нашите Plug-in хибриди предлагат нулеви емисии, при изцяло електрическо задвижване, изминавайки до 75 км с едно зареждане. С ползите на хибридните електрически автомобили, те осигуряват спокойствие и при по-дълги пътувания. 

Електрически, захранвани от батерия. 100% нулеви емисии 

Модели като електрическия ван PROACE Electric, като част от новото поколение електрически автомобили с нулеви емисии, захранвани с батерии, предлагат бързо зареждане и безкомпромисно съчетание от мощност, пробег и надеждност. 

Водородна горивна клетка. Единствената емисия е вода 

С бързо зареждане и пробег от над 500 км, захранваният с водород пионер на технологията Mirai разполага с горивна клетка, осигуряваща чиста динамика с никакви други емисии освен вода. 

Отвъд ограниченията

С трансформацията ни от автомобилна компания в компания за мобилност, ние не само отговаряме на постоянно променящите се нужди на обществото от мобилност, ние отиваме отвъд него. Ние сме отдадени на грижата за мобилността на всеки, от по-възрастните до параолимпийците, независимо от техните физически ограничения. Защото когато не оставяме никого назад, ние всички се движим напред.

Свобода да се насладиш на движението. 

Concept-i RIDE е електрически автомобил с достъп за инвалидни колички, контролиран само с джойстик. Неговата уникална конфигурация и функциите за автономно движение предлагат свобода и спокойствие за всеки. 

Свобода до „последната миля“.

Независимо дали сте прави, седите, или сте в инвалидна количка, нашият забавен и екологичен автомобил за пешеходните зони Walking Area BEV (електрически автомобил с батерия) помага на всички да се движат по-бързо в града, до последната миля на вашего пътуване. 

Свобода, така че всеки да може да се съревновава. 

Ние вярваме че всичко е възможно, когато сте свободни да се движите. Като Световен партньор в мобилността на Олимпийските и Параолимпийските игри, ние най-накрая реализираме нашата визия за осигуряване на мобилност за всички. 

Свобода за всички. 

APM (достъпно превозно средство за хора) бе разработено специално за помощ при придвижването на хората със специални нужди при събитията в рамките на Токио 2020, като например в Олимпийския стадион.

Отвъд очакванията

Какво друго има отвъд ограниченията? Какво да кажем за истински запомнящите се преживявания за всеки, независимо дали е в автомобила, дали общува с друг директно или онлайн? Или авангардната технология за безопасност, която ни кара да стигнем с една крачка по-близо до целта за намаляване на броя на пътните инциденти до нула. С комбинирането на нашата репутация за качество и надеждност с услуги, които са по-близо до вашите нужди, когато отиваме отвъд нулата, изживяванията стават по-безопасни и забавни. 

Пътувания при които се чувствате разбрани 

Напълно автономният концептуален модел LQ разполага с мощен, управляван от изкуствен интелект агент наречен “Yui”. Учейки се от вас, той може да осигури по-индивидуализирано изживяване, така че да създадете по-силна връзка с автомобила. 

Пътувания при които се чувствате по-безопасно 

Toyota Safety Sense е гама от технологии за активна безопасност, създадени за да предотвратяват или намаляват ефекта от инциденти с автомобили, приближавайки с една крачка по-близо до целта за елиминиране на пътните инциденти. 

Пътувания в които се чувствате свързани 

От обучения за шофиране на хибриди, Hybrid Coaching, до Find My Car, приложението за услуги MyT Connected Services осигурява пълен контрол във или извън вашата Toyota, за да направи пътуването по-безопасно и по-забавно. 

Безпроблемно пътуване - от началото до края

С технологията за активно накланяне и завиване със задните колела, напълно електрическият i-ROAD съчетава повратливостта на мотоциклет с комфорта и безопасността на автомобил.  Перфектен за първия или последния километър на градските пътувания.

Отвъд бариерите 

Като част от Environmental Challenge 2050, ние искаме нашето пътуване с нулеви емисии да отиде дори отвъд. Отвъд ограниченията на обществото на нулевите емисии. Водородът е чиста, устойчива енергия, която ни помага да намалим влиянието на нашите продукти и операции върху околната среда и да допринесем за по-добро общество. Независимо дали става дума за пътуване от т. А до т. Б, отопляване на домове или захранване на цели градове, ние желаем нашите иновации да движат всички нас към един по-добър свят. Свят, в който не оставяме нищо зад нас. 

Отвъд публичния транспорт 

Caetanobus: Захранвайки първия корпоративен парк от автобус с горивни клетки в Европа, нашата водородна технология с нулеви емисии предлага публичен транспорт без компромиси, при който единствените емисии са водни пари. 

Отвъд градовете

Град прототип, изграден върху площ от 175 акра, в подножието на планината Фуджи в Япония, Тъканият град (Woven City) ще е напълно свързана екосистема, в която хората живеят, работят и играят, захранван изцяло от водородни горивни клетки на Toyota.

Отвъд бизнеса 

Хотелска стая, търговски обект, споделен автомобил. e-Palette е нашата визия за мобилен бизнес. Устройство, което може да се индивидуализира, с нулеви емисии и което да отговоря на всякакви клиентски нужди, навсякъде.

Отвъд обществото

Водородната енергия е устойчива замяна на енергията от фосилни горива. От захранването на камиони и кораби, ние сме готови да играем ключова роля в движението към базирано на водород общество. Такова, в което резултатът е един единствен продукт – вода.