1. Discover Toyota
 2. Quality
 3. Designing quality
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

Качество на проектирането

Научете как качеството е интегрирано във всеки етап от нашия процес на проектиране
Нищо не е оставено на случайността, когато става въпрос за постигане на изключително качество. Използваме прецизни методи и строги тестове за всички продукти.
 • Работата по вграждането на най-високо качество в нашите автомобили започва още от първоначалния процес на проектиране. Всеки нов модел се подлага на строги анализи, като се използват компютърно моделиране, лабораторни тестове и изминаване на хиляди километри в реални условия.
 • Когато става въпрос за разработване на продукти, ние внимателно разглеждаме всеки детайл, за да търсим потенциални проблеми и да обменяме знания и опит между нашите инженерни екипи. Нашите строги стандарти и утвърдени процеси ни позволяват да изградим основата за вграждане на качество на всеки етап.
 • Тестване в реални условия, с изминаване на хиляди километри по обществени пътища.
  Всички събрани данни се проверяват внимателно, за да се осигури перфектна производителност.
 • Тестване в екстремни условия

Строгото тестване гарантира качество

За да разберем как нашите автомобили ще се представят във вашите ръце, ние провеждаме задълбочени изследвания и тестове както в лаборатория, така и по пътищата в реални условия.

Когато става въпрос за осигуряване на качеството на нашите продукти, ние не оставяме нищо на случайността. Преди всеки нов автомобил да бъде пуснат в продажба, той се подлага на  строги тестове и измервания в лабораторията, на шофиране по частни тестови писти и изминава хиляди километри по обществените пътища в екстремни условия. Данните, които събираме, се анализират внимателно, за да се гарантира, че когато управлявате автомобила, представянето му е изключително.

Европейски тестове за издръжливост

Всички наши автомобили преминават през задълбочени тестове в реални условия, за да се уверим, че представянето им отговаря на изискваните от нас стандарти, и за да проверим за евентуални проблеми.

Европейският тест за издръжливост е строга оценка на представянето на новите ни модели в контрастните климатични условия и по различните пътни настилки, които се срещат по целия континент. Всеки нов автомобил изминава повече от 100 000 км, включително арктически изпитания в Северна Швеция, шофиране по неравен път в Русия и скоростно пътуване по магистрала в Германия. Получените данни се анализират, за да се открият всякакви проблеми и да се направят подобрения или корекции, преди автомобилът да бъде пуснат в публична продажба.

„Оттук насетне искам всички да обединят усилията си и да намерят начин да произвеждат по-добри автомобили.“

Киичиро Тойода, основател на Toyota Motor Corporation

 • Зимна улица в Северна Европа.
  Европейски междуградски път.
 • Междуградски път в студените части на Европа.

Разработване на методи и умения за качество

Когато разработваме нов автомобил, започваме да мислим къде и защо могат да възникнат проблеми още от самото начало. Познаването на съществуващите рискове и взимането на решения за избягване на проблемите, които те могат да предизвикат, са ключови за създаването на все по-добри автомобили.

Усъвършенстване на процеса на разработване

 • Конструктивен анализ базиран на режима на отказ (DRBFM)

  Етапът на разработване на нов продукт или компонент е решаващ за идентифициране и отстраняване на евентуални проблеми. Предприемането на действия на ранен етап може да предотврати появата на по-сериозни и по-трудни за отстраняване проблеми в по-близките етапи на производството.

  Ние използваме „Конструктивен анализ базиран на режима на отказ“ като ПРОАКТИВНА превантивна техника, при която проектантите се фокусират върху областите на промяна, посочват всички потенциални проблемни зони и прилагат знанията, които са придобили от предишни проекти.

 • След това те работят върху изготвянето на проектни решения, които се преглеждат от експерти и специалисти. Нашите млади инженери преминават специализирано обучение по концепцията и приложението на DRBFM, така че непрекъснато развиваме хора с високо ниво на технически познания и умения, които да посрещнат бъдещите предизвикателства в областта на проектирането.

  „Ние работим за създаването на по-добри продукти всеки ден, като правим подобрения всеки ден“.

  Киичиро Тойода, основател на Toyota Motor Corporation

 • Цикъл на проактивна превенция за предотвратяване на проблеми с надеждността още от етапа на проектиране.
 • Основи на цикъла на проактивна превенция за идентифициране и справяне с проблеми.