Заявете пробно шофиране
Свържете се с нас
Ценови листи
Конфигуратор
Резервирайте сервиз онлайн
My Toyota/Моята Toyota

Toyota Safety Sense

Toyota Safety Sense включва новоразработена гама от четири активни технологии - Система Pre-Collision, Система за предотвратяване напускането на лента, Автоматични дълги светлини, Система за следене на пътни знаци - с крайна цел максимално намаляване на пътните инциденти.


Технологичния пакет Toyota Safety Sense държи опасностите настрана, a пътниците в безопасност: Системата Pre-Collision използва камера и лазерни сензори, за да следи автомобилите пред вас и да предотврати или намали последствията от евентуален инцидент; Системата за предупреждение при напускане на лента ви алармира, в случай, че автомобила се отклони от пътя; Автоматични дълги светлини правят придвижването през нощта по-безопасно; A система за следене и изобразяване на пътни знаци, ви информира за текущите ограничения. Благодарение на всички тези активни системи за безопасност, Toyota Safety Sense допринася за намаляване на риска от катастрофи, което едновременно намалява застрахователните премии и прави шофирането по-безопасно.

Система Pre-Collision


Системата Pre-Collision, част от Toyota Safety Sense, използва лазерни сензори и камера, с които засича евентуални предпоставки за произшествие с други автомобили или препятствия. Тя сигнализира водача чрез аудио и визуални сигнали. Ако той не реагира на предупрежденията, системата автоматично прилага спирачно усилие, за да предотврати или намали последствията от евентуален сблъсък.

/
Система Pre-Collision

Система за предупреждение при напускане на пътна лента

Чрез камера, която идентифицира пътните ленти, Системата за предупреждение при напускане на пътна лента, част от Toyota Safety Sense, държи водача в правия път. Тя сигнализира с аудио и визуални сигнали, ако автомобила се отклонява от нея без включен мигач и оставя водача да предприеме съответните действия.

/
Предупреждение за напускане на лента

Автоматични дълги светлини


Автоматичните дълги светлини, част от пакета Toyota Safety Sense, оптимизират видимостта през нощта за всички участници в движението. Камера локализира насрещния трафик, автомобилите пред вас и ображдащата обстановка (като светлината от улични лампи). Те се превключват автоматично от дълги на къси и обратно за по-безопасно шофиране през нощта.

/
Автоматични дълги светлини

Асистент за разпознаване на пътни знаци


Асистента за разпознаване на пътни знаци следи и разпознава същите на пътя пред вас, изобразявайки полезна информация за ограниченията на скоростта и забрани за изпреварване на централния TFT дисплей. Системата възпроизвежда и аудио-визуални сигнали в случай, че ограниченията не се спазват.

/
Асистент за разпознаване на пътни знаци

Научи повече за Toyota Safety

Светът на Toyota Safety Светът на Toyota Safety Житейският път е дълъг, непредвидим и удивителен, а Toyota иска да ви преведе от едно приключение в друго сигурно и безопасно. Системата на Toyota за подпомагане на паркиране Системата на Toyota за подпомагане на паркиране Полезен за избягване на случайните наранявания на броните. Системата на Toyota за подпомагане на паркиране Системата на Toyota за подпомагане на паркиране Полезен за избягване на случайните наранявания на броните.

Тойота Балканс ЕООД предоставя цялата информация за "Toyota Safety Sense" ('уеб сайта') по най-коректния и буквален начин. Тойота Балканс ЕООД не променя информацията от сайта, неговото съдържание или точността на свързаните изображения (включително действителните цветове на корпуса на автомобилите). Тойота Балканс ЕООД не носи отговорност за каквито и да било различия или грешки в уеб сайта.

Оборудването, част от Toyota Safety Sense, може да се различава в зависимост от модели, нива на оборудване (някои представени модели може да са разполагат с допълнително оборудване, което не е част от стандартното - моля, прегледайте техническите спецификации и оборудването спрямо местните условия) и регион на закупуване (Подробна информация може да получите от най-близкия до вас дилър на Toyota)