Заявете пробно шофиране
Свържете се с нас
Ценови листи
Конфигуратор
Резервирайте сервиз онлайн
My Toyota/Моята Toyota

WRC дебют за GT86 CS-R3 в Германия

Спортното купе на Toyota дебютира в WRC

След близо година от старта на развойната дейност, рали-автомобилът GT86 CS-R3 ще направи своя публичен дебют като "откриващ автомобил" с номер "0" в кръга от Световния рали шампионат (WRC) в Германия - ADAC Rallye Deutschland в Триер на 21-24 Август. Автомобилът няма да се състезава, но ще изиграе важна роля при проверките за безопасността на всеки един състезателен етап.

Първите стъпки

TMG избра да се върне към състезателните си корени с автомобили със задно предаване, които едновременно радвта фенове и пилоти. Основната препратка е към зрелищната Celica Twin Cam Turbo (TA64), победител в оспорваните ралита през 80-те.

/
Световен шампион зад волана

Това решение отразява глобалната стратегия на TOYOTA за "забавни и интригуващи за шофиране" автомобили, които следват ентусиазма на компанията дълбоко в нейните моторспорт корени.

Бившата световна шампионка Изолда Холдрийд ще шофира CS-R3, като основната й задача ще бъде да направи финални тестове на автомобила, преди да влезе в производство.

CS-R3 ще се предлага на клиенти в дилърствата на TOYOTA през първото тримесечие на 2015 година под формата на сглобяем "kit" автомобил, давайки изгодна възможност на притежателя й да се наслади на тръпката от локални състезания и кръгове от Световния рали шампионат (WRC).

/

"Това са страхотни новини за TMG и, надявам се, за рали спорта като цяло", заяви Нико Ехлерт, Главен инженер на Клиентски моторспорт проекти. "Да станеш свидетел на първия модерен рали автомобил със задно предаване ще бъде истинско зрелище. Важно е да отбележим, че това не е финалният продукт, който ще бъде пуснат на пазара. Чакаме данни от Rallye Deutschland, в което Изолда ще вземе участие, за да анализираме и извършим финални настройки на цялата композиция. CS-R3 е паметна стъпка в историята на GT86 и дава ясен знак на бъдещите ни клиенти, че този проект ще прогресира значително във времето."

CS-R3 - още едно бляскаво отражение на глобалната визия на TOYOTA за "забавни и интригуващи за шофиране" автомобили.

Повече по тази тема

Историята на Celica Историята на Celica Дори само с името, което означава "Небесен" или "Райски" на испански, Celica е била обречена да стане звезда още при появата си; Никой не е предполагал, че тя ще огрява света вече 35 години, ще вдъхновява поколения и за много хора ще остане автомобил, който не принадлежи на този свят. Победа за Тoyota GAZOO Racing в 86-тото издание на 24-те часа на Льо Ман Победа за Тoyota GAZOO Racing в 86-тото издание на 24-те часа на Льо Ман Историческа победа в 24 часа на Льо Ман за Toyota GAZOO Racing извоювана от Буеми, Накаджима и Фернандо Алонсо с хибриден болид #8 TS050 след 388 напрегнати и драматични обиколки на Пистата де ла Сарт Toyota представя: Целеустремените - Историята на Майк Конуей Toyota представя: Целеустремените - Историята на Майк Конуей Целеустремените към победа. Историята на пилота на Toyota на Световния шампионат за издръжливост Майк Конуей е история за страст и отдаденост, саможертви и преодоляване на трудности. Алонсо сяда в спортния хибрид на Toyota Алонсо сяда в спортния хибрид на Toyota Фернандо Алонсо e най-новото попълнение на Toyota Gazoo Racing за сезон 2018
Победа за Toyota Yaris WRC на Рали Швеция Победа за Toyota Yaris WRC на Рали Швеция За пръв път от 1999 насам Toyota печели кръг на World Rally Championship, изключителен успех, постигнат още във второто състезание за новия Yaris Toyota 2000GT: Първият Японски суперавтомобил Toyota 2000GT: Първият Японски суперавтомобил Научи повече за Toyota 2000GT: Първият Японски суперавтомобил Toyota TS010: Автомобилът, направен за издръжливост Toyota TS010: Автомобилът, направен за издръжливост Научи повече за Toyota TS010, ключов автомобил в историята на Toyota, дал началото на серия впечатляващи TS автомобили за издръжливост. Рали Дакар: Състезание за най-подготвените Рали Дакар: Състезание за най-подготвените След крайно изтощителни 14 състезателни дни и над 9,000 км през мъчителни етапи, Рали Дакар 2015 приключи, отбелязвайки края на впечатляващите две състезателни седмици за екипите на Toyota. Три Hilux финишираха в Топ 10, а в категория "Серийни автомобили" Toyota окупира подиума.