1. Electrified
  2. Hybrid
Връзки за бърз достъп
Връзки за бърз достъп

Хибридни електрически автомобили Toyota

Научете повече за самозареждащите се хибриди

Всеки ден над 15 милиона водачи на хибридни автомобили Toyota изминават повече електрически километри от всеки друг. С гамата от девет модела с четвърто поколение хибридна електрическа система, всеки от които осигурява пълно електрическо захранване при нулеви емисии в до 70% от времето ви за градско шофиране, ние сме горди, че водим света към електрификация.

Не всички хибриди са родени еднакви

Благодарение на експертния опит, граден над 23 години, нашата иновативна хибридна електрическа технология предлага ненадминати динамични качества, пробег и спокойствие. Преминавайки плавно между режимите на чисто електрическо задвижване и задвижване от двигател с вътрешно горене, в зависимост от ефективността, нашите самозарядни хибриди предлагат много от предимствата на електрическото задвижване, без да е необходимо да бъдат включвани за зареждане в електрическата мрежа.

За да разберете по какъв начин един хибрид може да улесни живота ви, защо не зададете въпрос за хибридите на Toyota?

Качество, издръжливост, надеждност

Както всеки елемент в Toyota, батериите в нашите хибриди са проектирани да бъдат издръжливи. В името на спокойствието всяка батерия се предлага с гаранция за 5 години или 100 000 км, което настъпи първо. С помощта на годишния Hybrid Health Check покритието се удължава до 10 години.

Нашата схема за връщане гарантира, че когато нашите хибридни батерии достигнат края на живота си, с тях се работи безопасно и отговорно. Понастоящем оторизираните сервизи на Toyota отдават за скрап повече от 90% от нашите батерии като се стремим да рециклираме над 50% от теглото на хибридна батерия.

Обучение за хибриди

Чрез приложението за смартфон MyT можете да се насладите на гама от услуги за свързаност, предназначени да направят шофирането по-безопасно и по-забавно. Обучението Hybrid Coaching предоставя контекстуално обучение за шофиране на хибрид, така че да можете да се възползвате максимално от електрическия режим, за да намалите разхода на гориво и въздействието върху околната среда.

Открийте услугите MyT Connected Services

НАМЕРЕТЕ НАЙ-ДОБРИЯ ХИБРИД ЗА ВАС

 

От хибридни SUV модели до хибридни градски автомобили, ние предлагаме гама от девет отличителни модела, които съответстват на всеки начин на живот. Независимо дали става дума за динамичния кросоувър C-HR или стилния хечбек Yaris, SUV моделът със задвижване на всички колела RAV4 или просторното комби на Corolla, Toyota разполага с най-добрия хибриден електрически автомобил за вас.

Corolla Хечбек
От 45 362,50 лв.
Corolla Хечбек Comfort 5 врати
Corolla Touring Sports
От 47 262,50 лв.
Corolla Touring Sports Comfort Комби
Corolla
От 35 190,00 лв.
Corolla Comfort Седан
Camry
От 67 990,00 лв.
Camry Comfort
Toyota C-HR
От 51 360,40 лв.
Toyota C-HR Center SUV
RAV4
От 55 980,00 лв.
RAV4 Comfort SUV
Highlander
От 101 480,00 лв.
Highlander Executive SUV

https://dxp-webcarconfig.toyota-europe.com/v1/model-filter-results/bg/bg?model=c-hr%2Chighlander%2Cra%2Ccamry%2Ccorolla%2Ccorolla-ts%2Ccorolla-hb%2Cyaris

ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ

Хибридните автомобили на Toyota са известни като „хибридни електрически“ автомобили защото съчетават два енергийни източника: бензинов двигател и електрически мотор. Тези два двигателя работещи, независимо един от друг, респективно тези така наречени „пълни“ хибридни системи се отличават от другите „меки“ хибридни системи.

Хибридните автомобили на Toyota могат да потеглят и дори да се движат със скорост до 50 км/ч на електричество. Резултатът? Нулев разход на гориво, нулеви емисии на отработили газове и почти тихо задвижване при до 80% от градското движение.

Все още имате въпроси за това, какво е хибриден автомобил? Открийте отговорите и на други популярни въпроси за хибриди, за да откриете най-добрия хибрид за вас в нашата гама.

Хибридите на Toyota могат да използват електрическо задвижване при потегляне и да се движат със скорост до 50 км/ч на електричество. Те са известни като „хибридни-електрически“ автомобили, защото включват два енергийни източника: бензинов двигател и електрически мотор. А, тъй като повечето хибриди на Toyota са самозареждащи, няма нужда да ги включвате в мрежата за зареждане на батериите им. Това е така защото когато нивото на батерията спадне, излишната мощност на двигателя се използва за зареждането им.

Нещо повече, нашите хибриди използват регенеративно спиране, така че когато спирате или се движите по инерция генераторът произвежда електричество, което се съхранява в батерията за по-късни моменти. Резултатът? Нулев разход на гориво, нулеви емисии на отработили газове и почти тихо задвижване в до 50% от градските пътувания.

Все още имате въпроси за това, какво е хибриден автомобил? Открийте отговорите и на други популярни въпроси за хибриди, за да откриете най-добрия хибрид за вас в нашата гама.

С изключение на Plug-in хибридните версии на Prius и на новия RAV4, всички хибридни модели на Toyota разчитат на пионерната, самозарядна акумулаторна технология. Те са известни като „хибридни-електрически“ автомобили защото включват два енергийни източника: бензинов двигател и електрически мотор. Това означава че за разлика от чисто електрическите автомобили, няма нужда да ги включвате в мрежата за зареждане на батериите им.

Когато нивото на заряда на батерията спадне, излишната мощност на двигателя го възстановява. И това не е всичко. Нашите хибриди използват регенеративно спиране, така че когато спирате или се движите по инерция генераторът произвежда електричество, което се съхранява в батерията за по-късни моменти.

Ако все още си задавате въпроси дали хибридите трябва да се зареждат, запомнете – хибридите на Toyota не превозват кабели и куплунги и не създават неудобства. Открийте отговорите на най-популярните въпроси по-долу и открийте най-добрия за вас хибрид в нашата гама.

Toyota разработва иновативни, самозареждащи се технологични решения от над 23 години. Сега в своето четвърто поколение, нашата хибридна технология задвижва почти един от всеки два продадени наши автомобила в Европа и осигурява основа на новата гама от захранвани с батерия автомобили Toyota, които ще налични в началото на това десетилетие.

Пионерната акумулаторна технология на Toyota Hybrid е проектирана да работи през целия експлоатационен живот на автомобила. На практика, някои механични елементи, като съединител, алтернатор и стартерен мотор са напълно елиминирани, с което се намалява риска от непредвидени разходи в бъдеще. Освен това, всички хибридни компоненти, включително хибридната батерия се предлагат с 5-години/100,000 км* гаранция на Toyota от нова.
*Което настъпи по-рано.

Все още имате въпроси за това дали можете да се доверите на хибридната технология? Открийте отговорите и на други популярни въпроси за хибриди, за да откриете най-добрия хибрид за вас в нашата гама.

Всички хибридни автомобили се задвижват от комбинация от двигател с вътрешно горене и електрически мотори. В сравнение с меките хибриди, основното предимство на пълнохибридните автомобили на Toyota е фактът че двата и източника на енергия действат напълно независимо един от друг.

Меките хибриди използват своите електрически мотори за да подпомагат двигателя при ускоряване или движение с равномерна скорост – електрическият мотор не може да задвижва автомобила самостоятелно. При пълнохибридната или самозареждаща се Toyota Hybrid, можете да разчитате на електрическо задвижване при до 80% от движението в града и при движение със скорост от до 50 км/ч. При по-високи скорости или при изпреварване на магистрала, бензиновият двигател и електрическите мотори работят съвместно за да ви осигурят силен прилив на мощност.

Все още имате въпроси за това каква е разликата между пълен и мек хибрид? Открийте отговорите и на други популярни въпроси за хибриди, за да откриете най-добрия хибрид за вас в нашата гама.

Пионерната акумулаторна технология на хибридите на Toyota е проектирана така че да издържи целия експлоатационен живот на автомобила. А тъй хибридът е самозареждащ се, няма нужда той да бъде включван в мрежата за зареждане. Всички хибридни компоненти, включително хибридната батерия се предлагат с 5-години/100,000 км* гаранция на Toyota от нова.

Като част от обслужването Toyota Hybrid Health Check, хибридната система на вашия автомобил ще бъде проверена от техниците на Toyota, за да се гарантира нейното състояние. Ако правите това един път годишно, автомобилът ще подлежи на допълнителна 1-година/15,000 км* удължена гаранция на батерията, до общо 10 години.

*Което настъпи по-рано.

Все още имате въпроси за това колко дълго издържат батериите на хибридите? Открийте отговорите и на други популярни въпроси за хибриди, за да откриете най-добрия хибрид за вас в нашата гама.

За разлика от чисто електрическите автомобили, не е нужно да се притеснявате за пробега на вашата Toyota Hybrid. С водеща за класа икономичност по отношение разход на гориво, тя има съизмерим с този на сравним бензинов или дизелов автомобил пробег. Както и в конвенционален автомобил, просто зареждате и продължавате своя път.

А, тъй като повечето хибриди на Toyota са самозареждащи, няма нужда да ги включвате в мрежата за зареждане на батериите им. Това е така защото когато нивото на батерията спадне, излишната мощност на двигателя се използва за зареждането им. И това не всичко. Нашите хибриди използват регенеративно спиране, така че когато спирате или се движите по инерция генераторът произвежда електричество, което се съхранява в батерията за по-късни моменти.

Все още имате въпроси за това какъв е пробегът на един хибрид? Открийте отговорите и на други популярни въпроси за хибриди, за да откриете най-добрия хибрид за вас в нашата гама.

Хибридите на Toyota превключват плавно задвижването между двата източника на мощност, бензиновият двигател и електрическия мотор, за да ви осигурят нужната реакция. Електрическият мотор на хибридния автомобил осигурява незабавен прилив на въртящ момент (или тяга) когато настъпите педала за газта, а при по-високи скорости или при изпреварване на магистрала работи в тандем с бензиновия двигател по-голяма обща мощност.

С въвеждането на 2.0-литровия Hybrid за новата Corolla и 2.5-литровия Hybrid за новия RAV4, хибридите на Toyota са настроени за още по-добра реакция и мощност. За да ви стане ясно, новият RAV4 Hybrid ускорява от покой до 100 км/ч за едва 8,1 секунди, а хибридната му система може да поеме ремарке с тегло от до 1650 кг

Все още имате въпроси за това дали хибридите са мощни? Открийте отговорите и на други популярни въпроси за хибриди, за да откриете най-добрия хибрид за вас в нашата гама.

Благодарение на комбинацията от бензиновия двигател и мощния електрически мотор, хибридните автомобили на Toyota доставят удоволствие при шофиране. Електрическият мотор осигурява моментален прилив на въртящ момент (или тяга) когато ускорявате от ниска скорост, а при висока скорост или изпреварване на магистрала работи в тандем с бензиновия двигател за да осигури нужната тяга за ускоряване.

С въвеждането на новия 2.0-литров Hybrid в новата Corolla, водачите могат да се насладят на още по-енергизиращо задвижване. С по-голяма мощност и лостчета на волана за по-динамично преживяване при шофиране, новата Corolla Hybrid има нужда от по-малко от 8 секунди за да ускори от 0 до 100 км/ч. Освен всичко това, най-новите хибридни модели на Toyota са базирани на новата платформа на Toyota TNGA осигуряваща повече стабилност при завиване, управляемост и наслада.

Все още имате колебания дали хибридите осигуряват удоволствие от шофирането? Открийте отговорите и на други популярни въпроси за хибриди, за да откриете най-добрия хибрид за вас в нашата гама.

Няма нищо сложно, свързано с технологията на хибридните автомобили. На практика една Toyota Hybrid може би се управлява още по-лесно от автомобила, с който досега сте свикнали. Нашата самозареждаща се хибридна система се контролира автоматично, като преминава незабелязано между електрическо задвижване, гъвкавата мощност на бензиновия мотор или и двата агрегата заедно, в името на мощна тяга, когато това е нужно. Без лостове, бутони или регулатори.

Освен това, всички хибриди на Toyota са оборудвани с автоматични трансмисии, така че можете да поставите лоста за управление в положение Drive и да се насладите на плавно, спокойно и удобно хибридно изживяване.

Все още имате въпроси за това дали хибридите се управляват трудно? Открийте отговорите и на други популярни въпроси за хибриди, за да откриете най-добрия хибрид за вас в нашата гама.


Хибридите на Toyota разполагат с два източника на мощност, които работят независимо един от друг: конвенционален бензинов двигател и електрически мотор. При по-висока скорост, или при изпреварване на магистрала, двата двигателя работят заедно, за да ви осигурят изобилие от мощност. Не само че бензиновите двигатели на хибридните модели на Toyota са в най-ефективните си режими при такива скорости, те са също тихи, релаксиращи и комфортни при равномерно движение.

С въвеждането на новия 2.0-литров Hybrid в новата Corolla и 2.5-литров Hybrid в новия RAV4, хибридите на Toyota са настроени за още по-ефективно движение по магистрала, предлагайки комбинация от динамика и емисии на които конвенционалните двигатели не могат да се противопоставят.

Все още имате въпроси за това дали хибридите са подходящи за шофиране по магистрала? Открийте отговорите и на други популярни въпроси за хибриди, за да откриете най-добрия хибрид за вас в нашата гама.

Въпреки че повечето хибриди са с предно предаване, вече се предлагат и такива в гамата на Toyota с двойно предаване – или 4x4 – за тези които се нуждаят от допълнителни възможности за движение извън пътя или в лоши условия. Новите RAV4 Hybrid и Prius AWD са оборудвани с авангардната система AWD-i, конструирана така че да осигури повече динамика в предизвикателни условия и сигурно поведение на хлъзгави пътища.

В допълнение към комбинацията от двигател и електрически мотор в Toyota Hybrid, задвижващи предните колела, при модели като RAV4 Hybrid AWD се добавя втори, монтиран отзад електромотор задвижващ задния мост. Това позволява до 30% от въртящия момент да се насочи към задните колела за да се осигури стабилно поведение на хлъзгави и с недостатъчно сцепление настилки.

Все още имате въпроси за това дали хибридите могат да бъдат със задвижване на четирите колела? Открийте отговорите и на други популярни въпроси за хибриди, за да откриете най-добрия хибрид за вас в нашата гама.

Ще сте доволни да чуете че шофирането на хибриден модел на Toyota през зимата е същото като шофирането на конвенционален автомобил. Ползите от нашите самозареждащи се хибридни системи са че те се контролират сами, преминавайки плавно и незабелязано от електрическо задвижване към бензинов двигател – това е така защото всички хибриди на Toyota са автоматични, няма нищо сложно за което да се притеснявате когато температурите започнат да падат.

За повече спокойствие, новите хибриди на Toyota са оборудвани със системи за контрол на сцеплението и на стабилността на автомобила, които помагат да се запазва сцеплението върху хлъзгави и заледени повърхности. Ако желаете да използвате вашия хибрид в още по-екстремни условия, Toyota предлага хибридни модели с двойно предаване (AWD), от RAV4 Hybrid до Prius AWD, при което се добавя втори, монтиран на задния мост електрически мотор за задвижване на задните колела, в името на подобрено сцепление и стабилност във всякакви условия.

Все още имате въпроси относно поведението на хибридите в зимни условия? Открийте отговорите и на други популярни въпроси за хибриди, за да откриете най-добрия хибрид за вас в нашата гама.

Хибридните модели на Toyota са едни от най-ефективните автомобили в съответните класове. При къси дистанции с ниска скорост, или в трафик с потегляне и спиране, те въобще не изразходват гориво. Това е така, защото те се задвижват изцяло от електрическия мотор и се захранват от батерията. Пример за подобен хибрид на Toyota е динамичната Corolla Hybrid с нейния разход на гориво от едва 3,4 л /100 км.

А тъй като хибридите на Toyota са самозареждащи се, те разполагат с технология за регенеративно спиране, което означава че електричеството генерирано по време на спиране или движение по инерция се съхранява в батерията. Това ви помага да изминавате още повече километри на електричество и прави пътуването ви още по-ефективно. Резултатът? Нулев разход на гориво, нулеви емисии на отработили газове и почти тихо задвижване при до 80% от вашите пътувания в града.

Все още имате въпроси дали хибридите са икономични? Открийте отговорите и на други популярни въпроси за хибриди, за да откриете най-добрия хибрид за вас в нашата гама.

Toyota разработва иновативни, самозареждащи се хибридни технологии от повече от 20 години. Нашата акумулаторна технология за хибриди е проектирана така че да издържи целия експлоатационен живот на автомобила. Доказателство за това е фактът че някои хибриди на Toyota са изминали над един милион километра с оригиналната си батерия и бензинов мотор.

На практика, някои механични елементи, като съединител, алтернатор и стартерен мотор са напълно елиминирани, с което се намалява риска от непредвидени разходи в бъдеще. В името на допълнителното спокойствие, всички хибридни компоненти, включително хибридната батерия се предлагат с 5-години/100,000 км* гаранция на Toyota от нова. С преминаване на годишното обслужване Toyota Hybrid Health Check, вашата Toyota подлежи на допълнителна  една година/15,000 км* удължена грижа на батерията Hybrid Battery Extended Care, до общо 10 години.
*Което настъпи първо.

Все още се колебаете дали хибридите са надеждни в дългосрочен план? Открийте отговорите и на други популярни въпроси за хибриди, за да откриете най-добрия хибрид за вас в нашата гама.

Благодарение на нарастващата си популярност, високата стойност при препродажба и гамата от конкурентни финансови и лизингови оферти, хибридите на Toyota не са по-скъпи за закупуване от сравними бензинови или дизелови автомобили. На практика, можете да придобиете хибриден модел на Toyota Hybrid от….лв. на месец. 

Хибридите на Toyota не само ви спестяват пари, като изразходват по-малко гориво, но и са по-достъпни за сервизиране отколкото предполагате. С по-малко износващи се части като спирачни накладки, както и с удобни сервизни планове, разходите по поддръжка са с до 5% по-ниски.

Все още смятате че хибридите са скъпи? Открийте отговорите и на други популярни въпроси за хибриди по-долу.

Застрахователните разходи на хибридите на Toyota са приблизително същите като на конвенционалните модели. Благодарение на тяхната нарастваща популярност, високата стойност при препродажба и гамата от конкурентни финансови и лизингови оферти, те не са по-скъпи за закупуване от сравними бензинови или дизелови автомобили.

В допълнение, акумулаторите на нашите хибридни системи са проектирани така че да издържат целия експлоатационен живот на автомобила, а някои механични елементи като съединител, алтернатор и стартерен мотор са напълно елиминирани, така че разходите за ремонт, които са обект на вниманието на застрахователните компании се намаляват.

Все още имате въпроси относно това дали застраховането на хибридите е скъпо? Открийте отговорите и на други популярни въпроси за хибриди по-долу.

Благодарение на ползите от иновативното регенеративно спиране, части като спирачните накладки в хибридите на Toyota се износват по-малко, в резултат от което разходите за поддръжка са с до 5% по-ниски.

Компонентите на електрическия мотор и батерията в хибридните модели на Toyota не изискват поддръжка, а като утвърдени технологии те са по-надеждни от сложните двигатели с вътрешно горене. На практика, механични елементи като съединителя, алтернатора и стартерния мотор са напълно елиминирани, с което допълнително се намаляват непредвидените разходи в бъдеще.

Все още смятате че хибридите са скъпи за обслужване? Открийте отговорите и на други популярни въпроси за хибриди по-долу.

Хибридните модели на Toyota поддържат изключително добре цената си при препродажба. Благодарение на многообразието от ползи, от ниските експлоатационни разходи до достъпното обслужване на хибриди, както и широкомащабните гаранции за батериите, цените при препродажба са средно с 4% по-високи от тези на конвенционални автомобили.

С плавното преминаване от режим на чисто електрическо задвижване към ефективен бензинов двигател, хибридите на Toyota не само спестяват гориво и пари, те постигат и водещи за класа емисии на CO2. В резултат от това получават различни държавни облекчения и предимства за хибриди, като достъп до зони с ниски емисии, намалени разходи за паркиране, а това означава дори след 4-5 години употреба, цените при препродажба ще останат високи.

Toyota бе пионер в хибридните технологии с Prius през 1997 г. Днес, в ролята на лидер при хибридите, с над 12 милиона водачи на хибридни автомобили в света, ние предлагаме гама от девет ярко изразени модела, които могат да отговорят на изискванията всякакъв стил на живот, от хибридни SUV до хибридни градски автомобили.

Независимо дали става дума за привлекателния и динамичен кросоувър C-HR Hybrid, стилния градски модел Yaris Hybrid, RAV4 Hybrid с двойно предаване или просторния комби модел Corolla Hybrid, ние сме убедени че Toyota ви предлага най-добрия хибриден автомобил за вас.

Все още мислите кой е най-добрият хибрид за вас? Открийте отговорите и на други популярни въпроси за хибриди по-долу.

Благодарение на впечатляващата си ефективност, хибридите на Toyota не само ви спестяват гориво и средства, но ви предлагат цял спектър от допълнителни предимства.

С плавното преминаване от електрически режим към задвижване от ефективен бензинов двигател с увеличаване на скоростта, хибридите на Toyota предлагат водещи за класа емисии на CO2. В резултат от това получавате различни държавни облекчения и предимства за хибриди, като достъп до зони с ниски емисии, намалени разходи за паркиране и по-ниски данъци. А, понеже хибридите на Toyota са самозареждащи се, не е нужно да се включват в мрежата.

Все още имате въпроси какви са допълнителните ползи от хибридите? Открийте отговорите и на други популярни въпроси за хибриди по-долу.

Открийте хибридните автомобили на Toyota