1. Discover Toyota
 2. Gazoo racing
 3. World Endurance Championship
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

Победата е само началото на нашето състезание

След изключително успешен сезон през 2022 г., който включва историческа пета поредна победа в 24-те часа на Льо Ман и Световните шампионати за пилоти и производители. Льо Ман продължава да бъде точното място да изпробваме нови технологии и да продължим да подобряваме нашите автомобили. В Toyota осъзнаваме значението на състезанието като неразделна част от постоянните ни усилия за развитие и разширяване на границите на хибридната технология и в безкрайното преследване на нашата цел да правим все по-добри автомобили.

Повече вълнение, повече предизвикателства и повече емоционални изживявания, защото най-трудните предизвикателства са тези, които ни движат напред.

Следете последните новини, видеоклипове и събития

ИЗДРЪЖЛИВА ХИБРИДНА СИЛА 

Хибридният хиперавтомобил GR010 е напълно преработен, за да отговори на изискванията на Световния шампионат за издръжливост.

Той разполага с усъвършенствана хибридна технология, преминал успешно многобройни тестове и вече е готов да надхвърли границите на представянето в шестте състезания за сезон 2023. Със своята авангардна технология и аеродинамичен дизайн, GR010 обещава да осигури вълнуващо изживяване на пистата.

Нова ера за хибридните хиперавтомобили

Автомобилът е проектиран да бъде невероятно лек и аеродинамичен, за да увеличи максимално представянето на пистата. Той разполага с усъвършенствани системи за подпомагане на водача, включително активна аеродинамика и регулируеми настройки на окачването.

GR010 HYBRID Hypercar е готов да революционизира състезанията за издръжливост, каквито ги познаваме, със своята авангардна технология и лека конструкция.

 • Двигател:

  3,5-литров V6 двигател с двойно турбо директно впръскване, използващ 100% възобновяемо гориво
 • Максимална мощност:

  Състезателно хибридно задвижване на четирите колела - обща мощност 500kW (680 PS)
 • Батерия:

  Мощна, високопроизводителна TOYOTA литиево-йонната батерия
 • Джанти и гуми:

  Отпред: магнезиеви джанти 12,5 x 18”, гуми 29/71-18

  Отзад: магнезиеви джанти 14 x 18”, гуми 34/71-18

Защо Льо Ман?

“Твърдо съм решен да направя всичко възможно автомобилите да продължат да бъдат забавни и приятни и през следващите 100 години”

АКИО ТОЙОДА, 2018

ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С ОТБОРА

Нашият мултинационален екип съчетава богат опит в моторните спортове от цял свят.

 • Акио Тойода

  Основател на отбора 

 • Казуки Накаджима 

  Вицепрезидент на TOYOTA GAZOO Racing Europe

 • Камуи Кобаяши

  Ръководител на отбора и пилот

Стартов номер №7

 • Пилот: Майк Конуей

  Държава: Великобритания

  Най-добри постижения: Победа на пистите в Монако, Макао и Лонг Бийч. Спечелване на Световния шампионат по издръжливост за 2019-2020 г. и 2021 г. Победител в 24-те часа на Льо Ман за 2021 г

 • Пилот: Камуи Кобаяши

  Държава: Япония

  Най-добри постижения: финиширал на подиума във Формула 1, най-бърза обиколка в историята на Льо Ман с първа позиция на Льо Ман 2017 г. Спечелване на Световния шампионат за издръжливост 2019-2020 г. и 2021 г. Победител в 24-те часа на Льо Ман за 2021 г.

 • Пилот: Хосе Мария Лопес

  Държава: Аржентина

  Най-добри постижения: Спечелване на Световния шампионат за туристически автомобили за 2014, 2015, 2016 г. Спечелване на Световния шампионат по издръжливост за 2019-2020 г. и 2021 г. Победител в 24-те часа на Льо Ман за 2021 г.

Стартов номер №8

 • Пилот: Себастиен Буеми

  Държава: Швейцария

  Най-добри постижения: Спечелване на Световния шампионат по издръжливост за 2014 г. и 2018-19 г. Победител в 24-те часа на Льо Ман, 2018, 2019 и 2020 г.

 • Пилот: Брендън Хартли

  Държава: Нова Зеландия

  Най-добри постижения: Спечелване на Световния шампионат по издръжливост за 2017 г. и 2019-2020 г. Победител в 24-те часа на Льо Ман, 2017 и 2020 г.

 • Пилот: Рио Хиракава

  Държава: Япония

  Най-добри постижения: Спечелване на шампионата Super GT за 2017 г. и шампионата на Япония във Формула 3 за 2012 г. Дебют на Льо Ман през 2016 г.

Състезателният пилот на TOYOTA GAZOO, Майк Конуей разкрива история за трудности и провал, заедно с непоколебимата си страст към състезанията, която го движи от самото начало на неговата кариера.
 • Уроците, научени на пистата

  Разширяваме границите на възможното от наученото в движение, преодолявайки предизвикателствата на пистата. Участията ни в WEC ни дават възможност да увеличим максимално възстановяването на енергията, да подобрим охлаждането на батерията и дори да намалим нейния размера.

  Това ни помага непрекъснато да усъвършенстваме нашите хибридни автомобили и да ги правим още по-бързи, по-мощни и по-ефективни.

 • Гамата GR Sport

  Елегантната линия автомобили, вдъхновена от Toyota GAZOO Racing, се отличава с атлетичен екстериор, спортен интериор и първокласни характеристики. Тези характеристики осигуряват на водачите уникален и динамичен стил, на който да се наслаждават в ежедневието си. С прецизен дизайн и ненадмината производителност, тези модели със сигурност ще ви впечатлят.

Календар за сезон 2023