1. Discover Toyota
  2. Environmental sustainability
  3. Cleaner mobility
  4. Hybrid electric
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

Хибридни автомобили

Научете повече за нашите изключително успешни хибридни електрифицирани автомобили
Откакто произведохме първия Prius през 1997 г., сме продали повече от петнайсет милиона хибридни електрифицирани автомобили по целия свят, спестявайки повече от 118 милиона тона CO2. Хибридната технология е в основата на всички наши алтернативни задвижвания. Използвайки нашата основна хибридна концепция и натрупания експертен опит, можем да разработваме електрически автомобили захранвани с батерии, plug-in хибридни електрифицирани автомобили и електрифицирани автомобили с горивни клетки, които се захранват с водородно гориво.

Успехът на хибридната технология

През 21-ви век трябва да намерим начини за създаване на превозни средства, които са по-щадящи за околната среда и които намаляват зависимостта ни от горивата на петролна основа. Виждаме хибридите като основна технология за постигане на тези цели. Тя съчетава различни източници на енергия в един задвижващ агрегат, постигайки по-висока ефективност, по-нисък разход на гориво и значително по-ниски емисии, на цена, която клиентите могат да си позволят.

Откакто през 1997 г. представихме Prius, първия ни масово произвеждан хибриден автомобил, ние непрекъснато усъвършенстваме нашето хибридно ноу-хау. Днес нашите хибриди са по-ефективни от всякога, като при всяко ново поколение снижаваме с около  10% разхода на гориво. Системите ни осигуряват по-висока производителност и са известни със своята издръжливост, качество, надеждност и ниски експлоатационни разходи.

За да се възползваме максимално от потенциала на хибридите за намаляване на вредните емисии, ние се стремим да разработваме достъпна технология, която да може да се ползва от възможно най-много клиенти. Ето защо увеличихме нашата хибридна гама от един модел до 44 различни модела.  С увеличаването на гамата от различни хибридни модели технологията достига до повече потенциални клиенти. Това ни помогна да постигнем целите си да продадем 15 милиона хибрида в световен мащаб, със стремеж от 2020 г. да достигнем годишен темп на продажби от 1,5 милиона автомобила.

Как работят хибридите?

Нашата хибридна система използва бензинов двигател и електромотор. Тя е „пълен“ хибрид, което означава, че автомобилът може да се задвижва както само с помощта на електрическата си енергия, както и при съвместна работа на двигателя и електромотора. Това я отличава от другите „меки“ хибридни системи, при които електрическият двигател работи за подобряване на параметрите на задвижването от страна на бензиновия двигател.

Електричеството се генерира по време на шофиране на автомобила, като освен това се улавя енергията, регенерирана при спиране или намаляване на скоростта. Тази енергия се съхранява в хибридната батерия и е готова за използване. Системата за управление на мощността автоматично определя най-ефективния източник на енергия, който да се използва във всеки един момент, независимо дали се намирате в бавно движещ се трафик или шофирате по скоростен път. При движение със спиране и стартиране на двигателя нашата пълнохибридна система преминава в електрически режим, за да увеличи максимално ползите от шофирането с ниски емисии и нисък разход на гориво. Ако зарядът на батерията спадне до определено ниво или увеличите скоростта си, двигателят с вътрешно горене автоматично се рестартира.

Нашите постижения

  •  Над 118 милиона тона спестени емисии на CO2
  •  Нашите хибриди генерират много ниски нива на NOx, което допринася за подобряване на качеството на въздуха
  • 44 хибридни модела по света. 20 модела в Европа
  • През 2019 г. повече от един от два продавани автомобила Toyota в Европа е с хибридно задвижване

Как Европа възприе хибридните технологии?

Научете повече