1. Discover Toyota
  2. Environmental sustainability
  3. Cleaner mobility
  4. Conventional engines
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

Конвенционални двигатели

Научете повече за начините, по които правим дизеловите и бензиновите двигатели по-устойчиви
Докато разработваме вълнуващи нови алтернативни горива и задвижвания, ние инвестираме и в това да направим нашите конвенционални бензинови и дизелови двигатели по-чисти и по-ефективни.

Ролята на конвенционалния двигател 

Двигателят с вътрешно горене продължава да бъде най-популярното средство за задвижване на автомобили и ще продължи да играе тази роля през следващите 20-30 години. В нашето екологично предизвикателство за 2050 г. ние си поставяме за цел да намалим с 90 % нивото на емисиите на CO2 от автомобилите в сравнение с 2010 г., което ще изисква значителни подобрения в работата на конвенционалните двигатели, както и широко разпространение на следващото поколение автомобили с ниски или нулеви емисии на CO2

Инвестираме в методи и технологии, които да ни помогнат да оползотворим максимално всяка капка гориво и да постигнем най-ниските нива на емисии от нашите бензинови и дизелови двигатели. Произвеждаме двигатели с нови конструкции, за да осигурим най-добрия баланс между поведение на пътя и ефективност, подпомогнати от знанията и опита, които сме натрупали при разработването на нашите хибридни системи за задвижване, при които комбинираме много икономичен бензинов двигател с електромотор.

Максимално използване на всяка капка гориво

Научете повече

Как турботехнологията прави автомобилите ни по-екологични?

Научете повече