Заявете пробно шофиране
Свържете се с нас
Ценови листи
Конфигуратор
Резервирайте сервиз онлайн
My Toyota/Моята Toyota

Истински тест за човек и машина

Участието на Toyota в Рали Дакар

За повечето хора да се озоват сами, насред нищото, в пустинята, би било истински кошмар.
Но за Тиери Сабин, страстен мотоциклетен състезател, времето на пълна изолация по време на състезанието "Абиджан-Ница" през 1977 е момент на истинско вдъхновение…

На 28 декември следващата година, неговата смела идея за рали в пустинята се превръща в реалност и флагът дава старт на първото състезание, което днес емблема на моторспорта вече 30 години. Състезанието, замислено като предизвикателство за аматьори-ентусиасти, желаещи да прекосят пустинята Сахара, днес представлява най-яростното и предизвикателно рали в света. Рали Дакар.

/
Истинският Дакар

До 2009 година състезанието е познато като Рали Париж-Дакар и както името подсказва, то е стартирало в Париж, Франция, а финала е в Дакар, западна Африка, като най-ключовата точка от надпреварата е прекосяването на пустинята Сахара.

/

Състезанието винаги е било съпътствано от своите предизвикателства, тъй като преминава през много Африкански държави, всяка от тях със своите многообразни политически ситуации. Поради тази причина, през 2009, състезанието се мести в Южна Америка.

Надпреварата през 2015 ще изправи състезателите пред епична битка на териториите на Аржентина, Боливия и Чили - над 8,000 км през сухите пустини, изгарящи жеги и планини! Състезателите няма да имат и секунда за отдъхване, защото на места ги очакват участъци, където скоростта надхвърля 180 км/ч.

/
Toyota приема предизвикателството

Откакто Toyota участва за първи път в състезанието - 1979 година, екипът се е доказал като изключително успешен претендент. В годината на първото участие, само 74 отбора са се изправили пред предизвикателството, като 13 от тях са били с автомобили Toyota.

Проектиран да издържи Дакар

Взимайки участие и в двете 4х4 категории - клас Заводски автомобили без промени и клас "Супер Заводски", напълно преоборудвани за професионално състезание - автомобилите на Toyota са изключително популярни сред участниците. Land Cruiser и 4Runner / Hilux са били предпочитани, заради изключителната здравина, издръжливост и лесно обслужване и ремонт.

Най-високият процент участници с марка Toyota е по време на 13-тото издание на ралито през 1991, когато от 129 стартирали автомобила, 34 са Toyota. Но дори и това постижение е засенчено от успеха през 2002 - почти всеки втори автомобил, преминал финалната линия, е бил Toyota - недвусмилен аргумент за легендарната издръжливост на марката.

/

Toyota може да се гордее с 8-те последователни победи в клас "Заводски автомобили" от 2005 насам. Истинско доказателство, че безкрайните часове на разработки, изпитания и подобрения на автомобилите преди всеки старт на продажби, позволяват същите тези автомобили да завоюват знаменити победи в най-тежкото рали в света.

/
/

На 4 Януари състезатели от над 50 националности от цял свят ще премерят сили в рали Дакар 2015, а Toyota ще има свои представители в двете дивизии. Hilux-ите на Toyota Imperial Южна Африка и Toyota Overdrive Белгия ще се борят за по-добро класиране от миналогодишните 4-то и 7-мо място в генералното класиране.

Желаем на всички отбори, състезаващи се с автомобили Toyota късмет, а вие може да останете информирани за развитието на ралито от тук.

/

Още за Toyota Motorsport

Toyota TS010: Автомобилът, направен за издръжливост Toyota TS010: Автомобилът, направен за издръжливост Научи повече за Toyota TS010, ключов автомобил в историята на Toyota, дал началото на серия впечатляващи TS автомобили за издръжливост. Рали Дакар: Състезание за най-подготвените Рали Дакар: Състезание за най-подготвените След крайно изтощителни 14 състезателни дни и над 9,000 км през мъчителни етапи, Рали Дакар 2015 приключи, отбелязвайки края на впечатляващите две състезателни седмици за екипите на Toyota. Три Hilux финишираха в Топ 10, а в категория "Серийни автомобили" Toyota окупира подиума. Историята на Celica Историята на Celica Дори само с името, което означава "Небесен" или "Райски" на испански, Celica е била обречена да стане звезда още при появата си; Никой не е предполагал, че тя ще огрява света вече 35 години, ще вдъхновява поколения и за много хора ще остане автомобил, който не принадлежи на този свят. WRC дебют за GT86 CS-R3 в Германия WRC дебют за GT86 CS-R3 в Германия След близо година от старта на развойната дейност, рали-автомобилът GT86 CS-R3 ще направи своя публичен дебют като "откриващ автомобил" с номер "0" в кръга от Световния рали шампионат (WRC) в Германия - ADAC Rallye Deutschland в Триер на 21-24 Август. Автомобилът няма да се състезава, но ще изиграе важна роля при проверките за безопасността на всеки един състезателен етап.