Заявете пробно шофиране
Свържете се с нас
Ценови листи
Конфигуратор
Резервирайте сервиз онлайн
My Toyota/Моята Toyota

Следващо поколение Вторични батерии от Toyota

Проучване на следващото поколение Вторични батерии

Паралелно с нарастващата популярност на нашите хибридни модели и очаквания ръст в продажбите на електрически автомобили, ние стартирахме проучвания и разработки на ново поколение батерии, които ще задвижват автомобилите на бъдещето.

Съвместни усилия в R&D

Започнахме проучванията в началото на 2010, за да създадем батерии, които значително да надминават по характеристики сегашните литиево-йонни еквиваленти. Това начинание бе ускорено с включването на други инженерни институции като Националния институт за изследване на материалите.

/
/

Към момента сме насочили усилията си към следните видове батерии: All-solid батерия (Изображение 2) и Литиево-въздушна (Изображение 3).

Свиване на обема

Чрез модифициране на втечнени електролити и привеждането им в твърдо състояния постигаме връзка между клетките без необходимост от индивидуални касети, което значително намалява обема на батериите.

/
Изображение 2
Намаляване на теглото

В изображение 3 може да видите как литиево-въздушната батерия използва кислород като катоден активен катериал. В резултат постигаме намаляване на теглото и увеличена енергийна наситеност с подмяната на негативния електрод с литий.

/
Изображение 3
Една стъпка по-близо

По време на текущите анализи на течни електролити и техните влияния ние фокусирахме нашите усилия върху проследяване на взаимодействията в литиево-въздушните батерии. А с успеха за намаляване на съпротивлението между твърди повърхости смятаме, че сме една крачка по-близо до постигане на истинска революция в ефективността на батериите.

Още по темата

Процесът на рециклиране Процесът на рециклиране Край на жизнения цикъл Какво е Hybrid Synergy Drive? Какво е Hybrid Synergy Drive? Да разберем предимствата на хибридната технология Toyota увеличава плана си за производството на водородния Mirai Toyota увеличава плана си за производството на водородния Mirai За първия месец от старта на продажбите на автомобила са направени над 1500 поръчки, което накара компанията да увеличи производствените си планове за седанът с горивни клетки. Представяне на Cite Lib от Ha:Mo Представяне на Cite Lib от Ha:Mo Проектът не е просто поредната програма за споделени автомобили, Cité Lib от Ha:mo предлага услуги за градска мобилност от нов тип, основана на ултра-компактните електрически превозни средства.