Toyota дава нова дефиниция за пазара

Продажбите на хибридни автомобили Toyota надминаха 10 милиона

Надграждайки основите, които Prius положи преди 20 години, сега Toyota продава 33 различни хибридни модела в над 90 държави и региони по целия свят.

Данни за десет меилиона хибриди продадени в света от Toyota

Toyota City, Япония, 14 февруари 2017 – Toyota Motor Corporation с гордост обяви общи продажби на хибридни автомобили от 10.05 милиона броя към 31 януари, подминавайки прага от 10 милиона1. Освен цифреното постижение, това демонстрира актуалността на технологията, която вече се възприема като стандартна, поради положителния ефект в намаляване на парниковите газове и друг вид замърсители.

Активната позиция на Toyota в борбата за намаляване на ефекта от автомобилите върху природата е приоритет от дълго време. Въз основа на твърдението, че екосъобразните автомобили биха имали значителен позитивен ефект, ако са широко разпространени, Toyota ускори възприемането на хибридите като масов продукт в света. Toyota представи Coaster Hybrid EV през август 1997 и Prius – първият хибриден автомобил серийно производство – през декември същата година. Оттогава, хибридните автомобили на Toyota получават изключителна подкрепа от страна на потребителите. Последното постижение от 10 милиона автомобила, идва само 9 месеца след достигането на 9 милиона общи продажби през април 2016.

Десет милиона хибриди в цифри

С нарастване на проблема от ефекта на парниковите газове в световен мащаб, първото поколение Prius представи решението на Toyota по отношение на ресурсните и еко-съобразни ограничения на 21 век. Екипът, който разработи Prius бе убеден, че разработването на хибридни автомобили е от ключово значение за бъдещето. Тяхното мото бе, че ще направят каквото е необходимо, а не каквото е възможно. С тази нагласа те успяха да проектират първия в света хибриден автомобил за масово производство. Prius стана толкова популярен сред потребителите, че се превърна в синоним на „екологично чист автомобил“.

Toyota Hybrid System (THS), която бе заложена в първото поколение Prius еволюира в THS II през 2003, а по-късно бе използвана и в по-широка гама хибридни автомобили на марката. Четвъртото поколение Prius, което бе първия автомобил, изграден на база на платформата TNGA (Toyota New Global Architecture), се превърна и в първия хибрид, който е не само екологичен, но и изключително динамичен и приятен за шофиране.

Toyota представи първия хибриден автомобил преди 20 години. Днес обстоятелствата около екологичните автомобили са се променили осезаемо. Нарастващата популярност на Prius доведе до създаване на нов клиентски стандарт за избор, базиран на екологичните показатели. С нарастващия брой компании, които разработват и пускат на пазара екологични автомобили, се появи изцяло нов сегмент на хибридните автомобили.
Още повече, с увеличения избор пред клиента за закупуване на хибридни или автомобили с алтернативни горива, цялата автомобилна индустрия допринесе за решаването на глобалните проблеми с опазване на околната среда. Произвеждайки 10-милионния хибриден автомобил, Toyota продължава да създава всеки път по-добри автомобили за клиентите си.

Почти 80% процента от поръчките а нашия нов авангарден модел Toyota C-HR са хибриди.

Десет милиона хибриди в цифри

“Когато представихме Prius, никой нямаше представа какво е това хибрид. Тези, които го караха, бяха наричани „технологични гийкове“ или по други начини. Днес, благодарение на тези хора, които дадоха шанс на Prius, хибридните автомобили имат растяща популярност, яхнали са вълната на успеха и смело вървят към установяването им като стандартна технология“ заяви Такеши Учимаяда, Председател на Борда на Директорите в Toyota и познат като бащата на Prius.
“Благодарни сме на всеки един от нашите клиенти, спомогнали за достигане 10-те милиона продажби. Ние сме посветени да работим ръка за ръка с тях, за да решаваме глобалните екологични предизвикателства.“


Към 31 януари, Toyota изчислява приблизително 77 милиона тона спестени CO2 емисии и 29 милиона килолитра бензин.

Toyota обяви планът си Toyota Environmental Challenge 2050 през октомври 2015, поставяйки предизвикателства, които имат за цел да намалят негативния ефект на автомобилите върху околната среда до стойности, близки до нула, както и да създадат условия за устойчиво общество. Toyota е позиционирала хибридната технология като ключова за 21 век. Хибридите обхващат всички ключови технологии, необходими за развитието на екологично чисти превозни средства, от електрически до такива с водородна горивна клетка, които позволяват използването на различни енергийни източници. Toyota ще продължи да разраства гамата си от екологично чисти автомобили.

Десет милиона хибриди в цифри

Toyota стартира продажбата на хибридни автомобили в България през 2006 с лансирането на Prius. Към момента в страната японската компания е продала 1872 хибридни автомобила под марките Toyota и Lexus, а през 2016 година компанията отбелязва истински бум в хибридните продажби – над 630 автомобила или повече от 130% ръст в сравнение с 2015.

Освен постоянното разширяване на предлаганите модели с хибридно задвижване, тези резултати се дължат и на уникалната за пазара 10 годишна гаранция на хибридната система, която Toyota предлага на своите клиенти.

Заедно променяме света!
10 милиона Toyota Hybrid

Научете повече

Ние обичаме Toyota Hybrid Ние обичаме Toyota Hybrid Вече 20 години сме част от една революция - Хибридните автомобили! Присъединете се към 11 милиона обединени от стратта: Ние обичаме Toyota Hybrid. Всяка 7-ма Toyota, продадена в България през 2016-та е хибрид Всяка 7-ма Toyota, продадена в България през 2016-та е хибрид Новият Toyota Prius: Да управляваш бизнеса си ефективно Новият Toyota Prius: Да управляваш бизнеса си ефективно Нашият хибриден пионер сега е оборудван с нова модерна хибридна система на Toyota, която ще Ви осигури водеща в класа икономичност и ниски нива на вредни емисии на фона на още по-тихо и динамично шофиране. Прототипът TOYOTA C-HR: Визия за Бъдещето Прототипът TOYOTA C-HR: Визия за Бъдещето Открийте новото превъплъщение на концептуалния модел C-HR, уникалното виждане на Toyota за сегмента на компатните кросоувъри.