Всяка 7-ма Toyota, продадена в България за 2016-та е хибрид

2016-та е по-технологична и зелена с хибридите на Toyota

- Toyota Balkans реализира 25% увеличение на продажбите си за първите 8 месеца на 2016
- Компанията е реализирала 224 хибридни автомобила с марката Toyota от януари до август включително, което представлява 13,9% от общите продажби на компанията
- Успешното развитие на хибридния сегмент на Toyota е благодарение на богатата гама, директни предимства и изключително атрактивни финансови условия

София, България, 20 септември 2016 –Toyota Balkans обяви продажбите през първите осем месеца на 2016 – реализираните автомобили с марките Toyota и Lexus в България са 1 865, което представлява 25% ръст в сравнение със същия период през 2015. Общият пазарен дял на компанията по данни за нетни регистрации в КАТ (регистрирани нови автомобили в КАТ, намалени с броя на дерегистрациите за експорт) е 11.0%

Трицифрен ръст в продажбите на хибридите на Toyota

Продажбите на хибридни автомобили в страната бележат впечатляващ ръст, като нарастват с 264% спрямо същия период през 2015, до 224 автомобила и 13,9% дял от общите продажби на леки автомобили Toyota.

Само през месец август 2016 компанията е реализирала 50 сделки за хибридни автомобили – пореден рекорд, който вещае по-зелено бъдеще.

/
Хибридите на Toyota се радват на растяща популярност в страната
Хибридни автомобили за всеки
/

С основен принос за силните резултати са продажбите на Yaris Hybrid и Auris Hybrid, новото поколение на хибридният флагман Prius, както и на разрастващата се гама хибридни модели, включваща вече и RAV4 Hybrid.

Амбициите за още по-добро представяне през идната 2017 година са подплaтени от предстоящата официална премиера на Toyota C-HR – градски кросоувър в сърцето на C-SUV сегмента, който ще бъде задвижван от новата, четвърто поколение хибридна система, позната от представения в началото на 2016-та Prius IV.

Автомобили с плюсове

Допълнителните предимства, причина за силните продажби на хибридни автомобили, са хибридната преференция в размер на 2 500 лв и значително по-ниските общи разходи за притежание, продукт на ниския разход на гориво, по-ниски данъчни ставки и по-ниски разходи за обслужване в сравнение с аналогичен автомобил с конвенционално задвижване.
Ръстът на продажбите се дължи и на специално разработената, гъвкава лизингова програма Hybrid Optimal Leasing с изключително ниска, фиксирана лихва за целия период.

Още истории и новини от Toyota

Ние обичаме Toyota Hybrid Ние обичаме Toyota Hybrid Вече 20 години сме част от една революция - Хибридните автомобили! Присъединете се към 11 милиона обединени от стратта: Ние обичаме Toyota Hybrid. Продажбите на Toyota хибриди надхвърлиха 10 милиона Продажбите на Toyota хибриди надхвърлиха 10 милиона Надграждайки основите, които Prius положи преди 20 години, сега Toyota продава 33 различни хибридни модела в над 90 държави и региони по целия свят. Новият Toyota Prius: Да управляваш бизнеса си ефективно Новият Toyota Prius: Да управляваш бизнеса си ефективно Нашият хибриден пионер сега е оборудван с нова модерна хибридна система на Toyota, която ще Ви осигури водеща в класа икономичност и ниски нива на вредни емисии на фона на още по-тихо и динамично шофиране. Прототипът TOYOTA C-HR: Визия за Бъдещето Прототипът TOYOTA C-HR: Визия за Бъдещето Открийте новото превъплъщение на концептуалния модел C-HR, уникалното виждане на Toyota за сегмента на компатните кросоувъри.
Toyota Hybrid
Научете повече за хибридните модели на Toyota