Заявете пробно шофиране
Свържете се с нас
Ценови листи
Конфигуратор
Резервирайте сервиз онлайн
My Toyota/Моята Toyota

Toyota на Автомобилното изложение в Париж 2014

Автомобилни ентусиасти, журналисти и производители от цял свят ще имат възможността да се насладят на Mondial de l’Automobile 2014 през идните дни, изпълнени с вълнение от новите модели и футуристични концепции, които ще бъдат представени.

Концепцията Toyota C-HR

Световен дебют и атракция за вниманието на всички посетители на изложението, е визията за нашият бъдещ хибрид, синтезирана от 20 години непрекъсната креативност - kонцепцията C-HR. Точно както RAV4 внесе свежест и уникална визия в 4х4 сегмента през 1994, така и Toyota C-HR представя уникалната визия на Toyota за компактния кросоувър сегмент.

Моделът въвежда нов стайлинг, вдъхновен от формите на диаманта и е оборудван с множество привличащи погледа детайли, които изглеждат като инкрустирани скъпоценности по повърхността на прецизно шлифован скъпоценен камък.

Новата визия е продукт на работата между няколко глобални дизайнерски студия, които интерпретират наложените с времето "Under Priority" и "Keen Look" дизайнерски линии, но и загатват нови елементи, които ще бъдат част от дизайна на бъдещите автомобили Toyota.

Разположена под силно наподобяващия формите на купе профил с издължен заден спойлер и изваяни външни панели, се намира новата платформа, която цели да задоволи нуждите на клиентите с несравнимо управление и прецизен контрол. Заедно с него наслада доставя и новото авангардно пълнохибридно задвижване, което предлага интригуващо изживяване зад волана в комбинация с ненадмината ефективност.

Автомобилното изложение в Париж 2014 - От тук започва пътят

"Целта на всички концептуални дизайни на автомобили е да се проследи реакцията от новия стайлинг и дизайнерска посока! Затова смятаме, че привличащият погледа дизайн, пъргавото управление и авангардно задвижване в компактен кросоувър като C-HR ще стане реалност в гамата на Toyota.

Както тук, така и на останалата част от щанда ни, ще откриете нашата визия за бъдеща мобилност. За разлика от много други производители, ние не смятаме, че има една единствена технология на бъдещето, а считаме, че тя зависи изцяло от конкретните нужди на клиентите ни."

Ние вярваме, че i-ROAD е отговора на онези няколко километра, които трябва да изминете на влизане или излизане от големия град. Показано преди близо две години като концепция, нашето компактно, забавно и негенериращо вредни емисии персонално мобилно средство (PMV) е вече легализирано за употреба по пътната инфраструктура и готово за предизвикателства.

В основата на уникалното i-ROAD усещане при шофиране е изцяло новата и интуитивна ‘Active Lean’ технология. Тя включва серия от интелигентни сензори, електродвигатели и скоростни механизми, които автоматично движат колелата нагоре и надолу в противоположни посоки, за да наклонят превозното средство, когато взима завой.

Напълно електрическото PMV комбинира пъргавината на мотоциклет с комфорта на автомобил благодарение на покритата шофьорска кабина (не се налага носене на каска). Дизайнът елиминира нуждата от доближаване на краката до пътната настилка, което значително повишава безопасността в затворената кабина. Тя осигурява и традиционните удобства на автомобила: отопление, аудиосистема и Bluetooth® връзка с телефона.

i-ROAD

i-ROAD предлага енергично ускорение и почти безшумно придвижване, максималната скорост е 50 км/ч и батерията се зарежда до горе за само 3 часа. С футуристичния си дизайн и изключителна маневреност е трудно да се повярва, че жителите на Гренобъл (Франция) вече имат възможността да управляват това ново мобилно решение.

В проекта Toyota си партнира с локални власти в региона на Гренобъл, с EDF, Soderel и компанията за споделяне на автомобили Citelib, като марката предоставя 35 забавни за шофиране 3-колесни Toyota i-ROAD и 35 четириколесни COMS персонални мобилни средства, които да добавят повече емоцията в градския транспорт в Гренобъл. Тестовият период, предвиден да продължи три години и стартиращ този месец, ще предложи на жителите решение за придвижване на къси разтояния, които са част от техните разходки из града, като оптимизира трафика и намали вредните емисии, подобрявайки чистотата на въздуха.

"i-ROAD предлага енергично ускорение и почти безшумно придвижване, максималната скорост е 50 км/ч и батерията се зарежда до горе за само 3 часа. С футуристичния си дизайн и изключителна маневреност е трудно да се повярва, че жителите на Гренобъл (Франция) вече имат възможността да управляват това ново мобилно решение.

В проекта Toyota си партнира с локални власти в региона на Гренобъл, с EDF, Soderel и компанията за споделяне на автомобили Citelib, като марката предоставя 35 забавни за шофиране 3-колесни Toyota i-ROAD и 35 четириколесни COMS персонални мобилни средства, които да добавят повече емоцията в градския транспорт в Гренобъл. Тестовият период, предвиден да продължи три години и стартиращ този месец, ще предложи на жителите решение за придвижване на къси разтояния, които са част от техните разходки из града, като оптимизира трафика и намали вредните емисии, подобрявайки чистотата на въздуха."

Придвижване на бъдещето

Ние смятаме, че горивната клетка е ключовата технология за мобилността в бъдеще - поради тази причина на щанда в Париж сме изложили още една атракция: Fuel Cell седанът. След близо 20 години разработване, нашият първи автомобил на водород в серийно производство, Fuel Cell седанът идва в Европа през лятото на 2015, като в началото ще се предлага във Великобритания, Германия и Дания.

На пръв поглед може да помислите, че гледате обикновен бензинов седан, но при поглед отблизо ще откриете, че виждате бъдещето на устойчивото и екологично придвижване.

На мястото на така обичания двигател с вътрешно горене е разположено нещо съвсем ново: горивна клетка. Водород, който може да се произвежда от естествени енергийни източници като слънце и вода, реагира при допир с въздух и генерира електричество. Работейки поотделно или в тандем, водородната горивна клетка и електричеството, складирано в батериите, могат да ви отведат където пожелаете.

И най-впечатляващото: едиственият остатъчен продукт от работата на тази система е водна пара! В съчетание с 3-минутно зареждане на резервоара до горе, пробег от над 500 км и достатъчно пространство за четирима, ще откриете, че Fuel Cell Sedan-ът предлага типичната гъвкавост на стандартен автомобил, но без вредното влияние върху околната среда.

Ще отнеме време, а и ние ще придвижваме процеса методично, крачка по крачка, но сме на мнение, че в близко бъдеще автомобилите с горивни клетки ще станат част от нормалната градска среда. Няма съмнение, че бъдещето изглежда светло, но въпреки това сегашната ни Пълнохибридна технология остава основен стълб на бизнеса ни. Хибридите са станали синоним на Toyota, както и Toyota на хибридите, което ни кара скоро да очакваме голяма част от пазара да се пренасочи към тази революционна технология.

С почти 50% хибриден дял продажби от всички Auris модификации и над една трета от Yaris, тази технология се превърна в ключово предимство за Toyota.

Най-свежите компактни автомобили на пазара.

За Toyota, настроението на автомобилното изложение е изпълнено с оптимизъм. Последните няколко месеца са много вълнуващи, тъй като компанията показа на бял свят два нови модела: AYGO и Yaris. Тези два модела са най-свежите предложения в компактният сегмент и са явно изпълнение на обещанието за повече емоция в гамата - AYGO и Yaris излъчват индивидуалност и чар с изключителният си дизайн и впечатляваща динамика.

Серия от клипчета, направени, за да ви пренесат на сцената на събитието - Парижкото автомобилно изложение - ще бъдат достъпни на нашият YouTube канал през следващите дни.

Повече по темата

Toyota увеличава плана си за производството на водородния Mirai Toyota увеличава плана си за производството на водородния Mirai За първия месец от старта на продажбите на автомобила са направени над 1500 поръчки, което накара компанията да увеличи производствените си планове за седанът с горивни клетки. Представяне на Cite Lib от Ha:Mo Представяне на Cite Lib от Ha:Mo Проектът не е просто поредната програма за споделени автомобили, Cité Lib от Ha:mo предлага услуги за градска мобилност от нов тип, основана на ултра-компактните електрически превозни средства. Toyota Plus - Употребявани автомобили Toyota Plus - Употребявани автомобили Сертифицирани автомобили втора ръка НАЙ-УМНИЯТ град в Европа НАЙ-УМНИЯТ град в Европа Само след няколко месеца, 70 Toyota i-ROAD и COMS ултра компактни електрически автомобили (EVs) ще кръстосват улиците на френския Гренобъл.