Заявете пробно шофиране
Свържете се с нас
Ценови листи
Конфигуратор
Резервирайте сервиз онлайн
My Toyota/Моята Toyota

"НАЙ-УМНИЯТ" ГРАД В ЕВРОПА

Гренобъл, Франция - Градът пионер в мобилността на бъдещето

Само след няколко месеца, 70 Toyota i-ROAD и COMS ултра компактни електрически автомобили (EVs) ще кръстосват улуците на френския Гренобъл. Това е част от уникална тригодишна схема за споделяне на автомобили.

Жителите на града, сгушен в подножието на френските Алпи, ще бъдат първите участници в уникалния проект за градска мобилност на Toyota, Общината на града, Grenoble-Alpes Métropole, EDF Group и Citélib, превръщаки Гренобъл в "най-умният" град.

Мечтата за мобилност се превръща в реалност.

Много е написано за това как в бъдещето ще се придвижваме из градовете, в които живеем и за безбройните иновации проектирани, так че да направят транспорта в града по приятен и управляем в годините които ни предстоят. Но много малко от тези писания са били близо до реалността

През Октомври, нашите 70 електрически автомобила ще станат напълно реална част от транспортната система на града за следващите три години, като предложата на пътуващите иновативна система от споделени 100% електрически автомобили. Автомобилите ще могата да се зареждат в 30 станции управлявани от дъщерното дружество Sodetrel на компанията EDF

/
/
Свързан градски транспорт

Свързани с ИТ системите на градския транспорт на Гренобъл, новия проект наречен Citélib by Ha:mo (съкращение от Хармонична мобилност), ще допълни настоящата система за споделени автомобили на Citélib.

През своите мобилни телефони, пътниците ще имат възможност да проверят наличните свободни елктромобили на избраната от тях спирка и да резервират свой. Пътниците ще могат и да проверяват статуса на градския трафик и да изберат най-подходящия маршрут - великолепен начин да спестят време.

/

Чрез съчетаването на публичните транспортни средства като трамваи, автобуси и железопътен транспорт с нашата спестяваща пространство мрежа от елктромобили, жителите на Гренобъл ще могат да използват електрическите превозни средства за първите или поселдните няколко километра от тяхното ежедневно пътуване. По този начин те ще спестяват голяма част от тяхното време за пътуване, като едновременно с това намаляват задръстванията и отделените вредни емисии в центъра на града.

С края на летния сезон и предстоящата училищна треска, всички погледи през октомври ще бъдат вперени в Гренобъл, за да видят как тази иновативна транспортна система ще помогне да се върнат усмивките по лицата на жителите на града!

Повече по тази тема

Прототипът TOYOTA C-HR: Визия за Бъдещето Прототипът TOYOTA C-HR: Визия за Бъдещето Открийте новото превъплъщение на концептуалния модел C-HR, уникалното виждане на Toyota за сегмента на компатните кросоувъри. Активности през жизнения цикъл Активности през жизнения цикъл Намаляване на ефекта от нашите автомобили върху природата Технологията Технологията "Горивна клетка" Една стъпка по-близо до устойчива мобилност с нулеви емисии Следващо поколение Вторични батерии Следващо поколение Вторични батерии Стартирахме проучвания и разработки на ново поколение батерии, които ще задвижват автомобилите на бъдещето.