9 съвета за безопасно пътуване

Как да планирате лятно пътуване със своята Toyota
Какви проверки по автомобила трябва да извърша преди лятното ми пътуването?

1. Как да проверите дали гумите на автомобила Ви са сигурни?

Проверете всички гуми (включително и резервната) да не са повредени, дали налягането в гумите е на препоръчителните нива и дали протекторът покрива поне с минималната дълбочина по закон. Не на последно място се убедете, че гумите с които е оборудван Вашият автомобил, са подходящи за лятна експлоатация.

2. Как да проверите дали двигателят Ви няма да прегрее?

Проверете охладителната системата на двигателя, за да избегнете прегряването му. Преди да тръгнете на дълъг път се уверете, че нивото на охладителната течност е в нормите отбелязани на преливното казанче и проверете маркучите на охладителната течност. За повече информация, моля, свържете се с най-близкия оторизиран дилър на Toyota.

3. Как да проверите дали автомобилът Ви се нуждае от смяна на маслото?

Проверявайте периодично нивото на маслото. Ако е време за смяна или времето за това наближава, направете смяната преди да тръгнете на път. Ако не сте сигурни какво е подходящото масло за Вашия автомобил, свържете се с оторизиран дилър на Тоyotа.

4. Как да проверите работата на климатика?

Проверете климатичната система на автомобила преди пътуване. Задръжте ръката си в близост до вентилационните отвори и се опитайте да усетите как излиза въздухът. Ако има непрекъснат поток от студен въздух с една и съща температура, значи Вашият климатик вероятно е в добро състояние.

5. Как да слагате багажа си във Вашия автомобил преди пътуване?

Уверете се, че тежките предмети са поставени на пода на багажника зад задните седалки. Ако се нуждаете от повече пространство, използвайте оригинални багажни греди за покрива и качествени кутии за багаж, които да Ви осигурят допълнително пространство. Ако пътувате с ремарке или лодка, поверете това на специалист да монтира оригинален теглич на Toyota. И накрая, ако транспортирате домашни любимци, уверете се, че защитата за кучета на Тоyotа е монтирана правилно.

Запознайте се с гамата летни аксесоари на Toyota за Вашия автомобил и Летните предложения, които Toyota е подготвила за Вас.


Намерете дилър

Други полезни съвети за вашето по-добро пътуване.

6. Как да подобрим видимостта при шофиране през лятото?

Уверете се, че съдът за миещата течност на чистачките е пълен и използвайте висококачествена течност за чистачки, за да бъде предното стъкло чисто и без петна. Ако размазването продължава, проверете дали чистачките ви не са вече за смяна и при необходимост ги подменете. Носете слънчеви очила с покритие или поляризирани лещи, за да намалите отблясъците и да подобрите видимостта.

7. Как да останем нащрек при дълги пътувания?

Винаги правете 15-минутна почивка на всеки два часа при дълго пътуване. За максимална бдителност, спрете за лека закуска, опънете краката си и винаги пийте много вода, за да останете хидратирани. Продължавайте да се забавлявате с плейлист за шофиране или да наваксате с любимите си радиопредавания с Bluetooth® радио.

8. Как да запазите автомобила си в приятно състояние през летните дни?

Опитайте се да намерите сянка за паркиране, под дърво или сгради, за да избегнете некомфортно пътуване. Като паркирате, винаги съобазявайте, какво може да падне върху автомобила Ви. Отварянето на прозорците или пускането на климатика за няколко минути, преди да тръгнете, ще охладят купето. За максимална защита, поставете сенник на предното стъкло, за да намалите ефекта от силна слънчева светлина. Когато сте на непознато място, не забавяйте за функцията Find My Car.

9. Как да забавляваме децата по време на дълги пътувания?

Накарайте ги да се вълнуват от пътуването, покажете им маршрута на GPS навигационната система и вземете мултимедийно устройство за филми, музика и игри в движение (не забравяйте батериите и слушалките).

Намерете дилър

Повече за Toyota Service

Toyota  Safety Sense получи наградата ‘SAFETYBEST’ Toyota Safety Sense получи наградата ‘SAFETYBEST’ Жури, състоящо се от 31 членове на AUTOBEST връчи на Toyota наградата SAFETYBEST 2017 за системата Toyota Safety Sense. Новият Toyota Prius: Да управляваш бизнеса си ефективно Новият Toyota Prius: Да управляваш бизнеса си ефективно Нашият хибриден пионер сега е оборудван с нова модерна хибридна система на Toyota, която ще Ви осигури водеща в класа икономичност и ниски нива на вредни емисии на фона на още по-тихо и динамично шофиране. Toyota oригинални спирачни накладки и дискове Toyota oригинални спирачни накладки и дискове Оригинални Акумулатори Тoyota Оригинални Акумулатори Тoyota