1. Owners
  2. Connected Services
  3. MyT App
Връзки за бърз достъп
Връзки за бърз достъп

MYT СВЪРЗАНИ УСЛУГИ

ЖИВОТЪТ СЕ СЛУЧВА, КОГАТО СЕ СВЪРЖЕТЕ.

Независимо дали сте вътре или извън автомобила си, можете да останете в пълен контрол над Вашата Toyota с MyT, изцяло нов пакет от свързани услуги, достъпни чрез Приложението за смартфони MyT и MyT Мултимедия на дисплея на таблото ви - предназначено да направи шофирането по-безопасно и по-забавно.

Контролирайте своята Toyota от смартфона си.

Използвайки приложението MyT на Вашия смартфон, където и да отидете, можете да комуникирате с автомобила си. Планирайте пътувания от вкъщи, намерете къде сте паркирали автомобила си, оптимизирайте шофирането си, получавайте анализ на шофирането и известия за сервизни обслужвания.

 

Хибридно обучение

Бъдете най-добрите в хибридното шофиране и по-ниския разход на гориво. 

Чрез приложението MyT, Хибридното обучение  Ви дава контекстуализирано обучение за това как можете да подобрите своето хибридно шофиране въз основа на предишните Ви пътувания. Така можете да се възползвате максимално от EV режим, за да намалите разхода на гориво и да намалите до минимум Вашето въздействие върху околната среда.

КАК РАБОТИ MYT?

Разберете повече как работи MyT

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Шофирането в Toyota никога не е било по-добро и с MyT Свързани услуги опитът става още по-плавен, така че винаги се чувствате комфортно контролирате всичко, без значение къде Ви отвежда пътуването.

Технологията не трябва да е стресираща. Ние имаме отговор на всички Ваши въпроси, свързани с MyT.

С MyT Свързани услуги, колата ви безпроблемно общува с външния свят. Можете да шофирате по-ефективно и интелигентно. Направихме го възможно най-просто и интуитивно, но сме сигурни, че все още имате въпроси. Радваме се да им отговорим.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ ЗА MYT СВЪРЗАНИ УСЛУГИ

MyT Connected Services се състои от приложението MyT и MyT Мултимедия. Всяко приложение има собствен набор от функции, които правят шофирането по-безопасно и по-забавно във и извън колата Ви.

Приложението MyT ви позволява да общувате с автомобила си, където и да сте. Можете да планирате пътувания, да намерите вашия паркиран автомобил и да намерите информация за това кога колата ви трябва да получи поддръжка. Функцията Хибридно Обучение анализира вашето шофиране и Ви казва как можете да подобрите горивната ефективност, когато управлявате своя хибрид.

MyT Multimedia ви позволява да свържете вашия смартфон (съвместим с iOS & amp; Android) към вашия автомобил *. Любимите ви приложения, като Spotify, Whatsapp, Audible, Google Maps и Waze, могат да се използват в колата Ви и да се контролират чрез Siri Voice Assist или OK Google. MyT Мултимедия също така ви дава достъп до полезна информация като сигнали за трафик в реално време и сигнали за скоростна камера и Ви позволява да търсите интересни точки в навигацията. * за съвместими модели

С MyT акаунт можете да управлявате Вашата мултимедийна система и да получавате полезна информация за вашия автомобил чрез приложението MyT и портала за клиенти на My Toyota.

С едни и същи детайли за достъп можете да използвате MyT App и клиентския портал My Toyotal.   

Приложението MyT App ви позволява да използвате следнитесвързани услуги на MyT:   

• Открий автомобила ми
• Изпрати до автомобила миr
•От автомобила до дестинация
• Hybrid Coaching      
• Статистика на шофирането
• Онлайн резервация на час в сервиз
• Напомняния за сервиз
• Сервизна история 

Клиентския портал My Toyota ви предлага детайлна информацияза автомобила ви и ви позволява да закупувате и управлявате услуги.Следните услуги са налични в портала:

• История на поръчките, собственост на автомобила,детайли, проследяване на поръчки
• Изпрати до автомобила
• Онлайн резервация на час в сервиз
• Напомняния за сервиз
• Сервизна история
• Информация за автомобила
• Ръководство на собсвеника
• Актуализация на карти  
• Управление настройките на профила

Приложението MyT е обвързано с идентификационния номер (VIN) на автомобила и собственика на колата, така че ще можете да използвате само свързаните с приложението услуги в този автомобил.

Можете да използвате MyT Мултимедия в друга Toyota, стига да е активирана и все още е в периода на валидност.

Използването на Приложението MyT Свързани услуги е ограничено до собственика на автомобил, но идентификационният номер на превозното средство (VIN) може да бъде добавен към множество акаунти.

MyT Multimedia може да се използва от всеки, който шофира този автомобил.

MyT Свързани услуги се състои от приложението MyT и MyT Мултимедия. Всеки пакет има собствен набор от функции и трябва да се активира отделно.

Ако не сте сигурни дали вашите MyT Свързани услуги са активирани, отидете на Приложението MyT. Кликнете върху иконата на колелото, която можете да намерите в горния десен ъгъл на началния екран. Отидете на „Настройки“ и изберете раздела „Автомобил“. Ако видите съобщението „Активиране на свързани услуги“, това означава, че те все още не са активирани. Ще трябва да посетите Вашия търговец, за да активирате Приложението MyT Свързани услуги.

Бърз начин да проверите дали Приложението MyT Свързани услуги е включен е да проверите дали данните ви за последното пътуване са показани на началния екран на приложението.

За да активирате MyT Мултимедия онлайн навигация Свързани услуги, свържете Вашия смартфон с Вашия автомобил, като използвате Bluetooth или Wi-Fi тетринг, след което щракнете върху раздела „Настройка“. Оттам кликнете върху раздела „Онлайн“, след това раздела „Toyota Online“ и изберете съществуващ акаунт. Въведете вашите MyT идентификационни данни. Въвеждането на Вашите данни ще стартират Вашите 3 години безплатно обслужване. Можете да проверите датата на изтичане на абонамента си за MyT Мултимедия в портала на клиентите на My Toyota.

Ако нямате съществуващ акаунт, можете директно да го създадете в автомобила си, като изберете опцията „Нов акаунт“.

Можете да промените паролата си в приложението MyT. От иконата на колелото, която можете да намерите в горния десен ъгъл на началния екран, щракнете в менюто „Настройки“. Изберете промяна на паролата и попълнете текущата и новата си парола. След това потвърдете новата парола и запазете.

Ако сте забравили паролата си, можете да заявите нова на екрана за вход, като въведете своя имейл адрес.

Приложението MyT се поддържа както на iOS, така и на Android устройства.

MyT Connected Services се предлага със следните автомобили на Toyota:

• Нов RAV4 ( производство от ноември 2018 г.)
• Нова Corolla (производство от януари 2019 г.)
• New Camry (производство от януари 2019 г.)
• Нов C-HR (производство от октомври 2019 г.)

MyT Свързани услуги е включен в закупуването на всякакви съвместими с MyT Свързани услуги Тойота, за период от десет години.

Номер. MyT App Connected Services е обвързан с идентификационния номер на автомобила (VIN) на автомобила и собственика на автомобила. Може да има само един акаунт за достъп до свързани услуги.

Свързаните услуги на Приложението MyT ще функционират 10 години.Тойота ще покрие разходите за данни, използвани за предоставяне на свързани услуги за 10 години, но приложението MyT ще функционира дори без свързани услуги.

Ако купите автомобил Toyota втора употреба, която поддържа Приложението MyT Свързани услуги, посетете Вашия търговец, за да потвърдите, че сте собственик на автомобила. След това ще можете да активирате Приложението MyT Свързани услуги.

За да проверите номера на версията на:

iPhone: отворете „Настройки“, отидете на „Общи“ и „Използване“. В секцията „Съхранение“ изберете приложението MyT, за да видите номера на версията.

Android: отворете „Настройки“ и изберете„Приложения и Известия ". Отидете в списъка с инсталирани приложения на вашето устройство. На екрана на списъка с приложения изберете MyT App за подробности относно номера на неговата версия.

Предлагаме ви да включите автоматизирани актуализации за приложението MyT. Непрекъснато добавяме нови функции.

Отидете в iOS App Store или Google Play Store и потърсете „Приложение MyT“. След това изтеглете приложението, напълно безплатно.

Създайте акаунт директно в приложението MyT и попълнете поисканите лични данни.

След това ще трябва да активирате акаунта си чрез имейл за активиране, който ще получите, преди да можете да използвате всички функции в Приложението MyT. Освен това, за да използва свързани услуги, Вашият дилър трябва да Ви регистрира като собственик на автомобила.

От началния екран кликнете върху иконата на колелото, която може да се намери в горния десен ъгъл. Отидете на „Настройки“ и изберете раздела „Автомобил“.
Кликнете върху „активиране на свързани услуги“.

• Ако получите съобщение „свързване“, ще можете да използвате свързани услуги, след като извършите 2 пътувания в колата си, със скорост по-голяма от 10 км / ч.
• Ако получите съобщение: „Моля, свържете се с вашия дилър на Toyota, за да могат да ви помогнат да завършите процеса“, ще трябва да посетите вашия дилър, за да проверите собствеността.

Ако получите съобщение „Моля, посетете Вашия търговец в приложението MyT, когато се опитвате да активирате MyT Свързани услуги, това означава, че към момента на поръчката вашият имейл адрес не е бил настроен като имейл на собственика на автомобила. Ще трябва да посетите Вашия търговец, за да потвърдите собствеността.

За да завършите активирането си, ще трябва да направите 2 пътувания със скорост, по-голяма от 10 км / ч. След това Приложението MyT Свързаните услуги ще бъдат активирани и видими в приложението.

Можете да получите достъп до тях по всяко време. Данните за автомобила се изпращат в приложението, когато двигателят е изключен. Ще можете да видите подробностите за последното си пътуване след изключване на двигателя. Покритието на мобилните данни е необходимо за изпращане на данни, така че може да не работи в закрити пространства.

Отидете на таблото за управление на „Услуги“ и изберете „Управление на Google Анализ“. Изберете раздела „Всички пътувания“, за да видите предишните си пътувания, и след това щракнете върху пътуване, за да получите достъп до свързаните анализи за шофиране. Можете също да намерите подробности за последното си пътуване на таблото „Начало“.

Трябва да въведете MyT идентификационните си данни в мултимедийната система на Вашия автомобил. След това ще трябва да свържете Вашата мултимедия с идентификационния номер на Вашия автомобил (VIN). За повече информация, моля, посетете нашето ръководство за употреба.

След това трябва да свържете Bluetooth, за да свържете колата към интернет. Функцията Споделяне с автомобил вече ще работи. За повече информация, моля, посетете нашето ръководство за употреба.

Функцията Споделяне с автомобила изисква функция за навигация.

От Автомобил до дестинация се предлага на началния екран на Приложението MyT. Функцията е налична в навигацията Ви в колата, когато сте паркирали някъде, различно от крайната си дестинация за пътуване.

За повече информация, моля, посетете нашето ръководство за употреба.

Режимът на поверителност е достъпен на страницата „Настройки“ на Приложението MyT. Можете да го включите или изключите сами. Когато включите режима за поверителност, деактивирате GPS функцията и няма да можем да проследим местоположението на Вашия автомобил. За повече информация, моля, посетете нашето ръководство за употреба.

Премахнете автомобила от вашия MyT акаунт. Не прекратявайте профила си, тъй като всички бъдещи автомобили на Toyota, които може да притежавате, могат да бъдат добавени към него. Не забравяйте да информирате новия собственик на автомобила, че той е оборудван с MyT App Свързани услуги.

Ако искате временно да спрете MyT App Свързани услуги, можете да включите режим на поверителност, за да деактивирате GPS функцията.

Ако искате за постоянно да спрете Приложението MyT Свързани услуги в Приложението MyT отидете на иконата на зъбно колело. Изберете „Настройки“, след което отидете на раздела „Кола“. От там можете да деактивирате завинаги услугите, свързани с MyT App.

Приложението MyT Свързани услуги ще спрат, ако идентификационният Ви номер на автомобила (VIN) бъде премахнат от вашия акаунт.

Тази услуга все още не е налична, но ние постоянно работим за добавяне на повече свързани услуги към Приложението MyT. Ние редовно ще актуализираме приложението, така че бъдете сигурни, че приложението ви е актуално. Най-лесният начин да направите това е да активирате автоматичните актуализации във Вашия магазин за приложения.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ ЗА MYT МУЛТИМЕДИЯ

My T Мултимедия включва определен брой онлайн услуги,които осигуряват полезна информация за реален трафик и камери за скорост. 

Тези функции изискват интернет да функционира. Трябва да свържете мобилното си устройство (с помощта на Wi-Fi или Bluetooth връзка) или всяко Wi-Fi устройство / мрежа към автомобила .

Всяка нова Toyota се предлага с 3 години безплатни актуализации на карта за навигационната система, както и други услуги като: 

•Трафик информация в реално време 
• Coyote (където е налично) или Cyclops 
• Google Streetview (където е налично) 
• POI 
•Гориво 
• Паркинг 
• Време 


За повече информация, моля, посетете нашите ръководства как да активирате услугите, свързани с онлайн навигацията и как да ги използвате. Вмъкнете връзки към Как да активирате услугите, свързани с онлайн навигация и как да използвате услуги, свързани с онлайн навигация

MyT Мултимедия също включва интеграция на смартфони. Това ви позволява да свържете вашия смартфон (съвместим с iOS & amp; Android) към вашия автомобил. Любимите ви приложения, като Spotify, Whatsapp, Audible, Google Maps и Waze, могат да се използват в колата ви и да се контролират чрез Siri Voice Assist или OK Google.

Вградените навигационни системи получават данни от GPS сигнал. MyT Multimedia изисква онлайн връзка за получаване на необходимите данни за трафик в реално време, Coyote (където е наличен), Google Streetview (където е налично), време, гориво и паркинг и онлайн POI.

Всички модели на Toyota, които в момента се продават, са оборудвани с онлайн навигационни услуги. Въпреки това AYGO и Supra имат собствен набор от свързани услуги.

Интеграцията на смартфон е налична за някои нива на оборудване на Aygo от текущо поколение, някои от текущите поколения Yaris, новата Supra (работи само с Apple CarPlay) и новите C-HR модели от производството Октомври 2019 (локализация на NMSC за съвместимост). Проверете с Вашиият търговец, за да провери дали интеграцията на смартфон е налична.

Първите 3 години (локализация на ниво NMSC за продължителност) на онлайн услугите за навигация в MyT Мултимедия са безплатни. След това можете да закупите абонамент. Пакетът ни за грижа за картата включва всички наши актуализации на карти и свързани онлайн услуги, а нашият сервизен пакет включва нашите функции на онлайн услугите. Можете да закупите абонамент в нашия електронен магазин. Проверете e-Store за актуални цени.

Вие ще получите съобщение на екрана на Вашата мултимедиина система 30 дни преди да изтече безплатният период от 3 години.
В е-Магазина Вие можете да актуализирате пакета за 1 или 3 години.При подновяване на Сервизен пакет можете да изберете между 1,2 или 3 години. Проверете e-Store за цени.

Можете да получите достъп до e-Магазин чрез мултимедийната система на Вашия автомобил или в портала My Toyota.
В портала за клиенти e- Магазин , достъпен от портала My Toyota, можете да закупите услугите, предлагани от MyT Мултимедия. Можете също да проверите състоянието на текущите си абонаменти в е-Магазин . От електронния магазин отидете в раздела „Закупени“, за да видите кои абонаменти са активни и оставащото време за тях.

Ако имате достъп до e- Магазин приложение от автомобилната мултимедийна система, можете да изтеглите услуги, като Coyote (по-рано купена в портала). Можете да намерите електронния магазин, като отидете в секцията „Меню“, след това отидете на приложения и и

Можете да закупите услуги от клиентския портал на MyT. За да разберете кои услуги вече имате, кликнете върху "Закупени".

Можете да го използвате веднага, просто ще трябва да свържете Bluetooth, за да активирате навигацията, свързана онлайн. Въпреки това, препоръчваме Ви да въведете идентификационните си данни за MyT / My Toyota, за да свържете мултимедията с Вашия акаунт. След това ще можете да закупите услуги или Навигационни карти от портала и да използвате Споделяне с Автомобила от приложението MyT.

Същият акаунт се използва както за приложението MyT. така и за моя портал Toyota. Ако нямате такъв, препоръчваме Ви да изтеглите приложението и да го създадете от там
Можете също да създадете акаунт чрез мултимедията (ще трябва да приемете условията за ползване в рамките на 14 дни в поратала My Toyota

Можете да го активирате чрез мултимедийната система на Вашия автомобил. Моля, обърнете внимание, че колата ви трябва да бъде свързана с интернет, или чрез Bluetooth връзка, wi-fi връзка или дори чрез използване на wi-fi от вашия дом (ако колата ви е паркирана в рамките на него), като услугите, предлагани от MyT Мултимедия са базирани на интернет. За обяснение стъпка по стъпка, моля, прочетете ръководството.
Веднъж свързан, ще стартират 3-те години на навигация, свързани с онлайн услуги. Ако не следвате този процес, няма да можете да се насладите на тези услуги.

Не всички нови автомобили на Toyota са съвместими с wi-fi свързване, но всички нови модели са съвместими с Bluetooth свързване.

Отидете в менюто на вашата мултимедийна система и натиснете „Настройка“, след това „wi-fi“ и „Включете Wi-Fi захранването“. Изберете вашата мрежа, въведете паролата и изберете „OK“. При успешно свързване ще получите съобщение, което ви казва, че навигационната система свързана с hotspot.
Можете да намерите стъпка по стъпка ръководство по-долу.

Отидете в менюто на Вашата мултимедийна система и изберете „Настройки“. След това изберете „Bluetooth връзка“ и следвайте стъпките за настройка на мрежовата връзка. След това на Вашия смартфон трябва да активирате Bluetooth свързване. Можете да намерите стъпка по стъпка ръководство по-долу.

Отидете в менюто на вашата мултимедийна система и отидете в секцията „В автомобила“ на електронния магазин (имате нужда от онлайн връзка и трябва да влезете). Изберете приложението Coyote и изберете „инсталиране“. При инсталиране на Coyote ще се появи изскачащ прозорец. Когато го отваряте, изберете „OK“, за да го стартирате автоматично. Coyote вече винаги ще се показва като наличен в „apps“.

Моля, обърнете внимание, че Coyote може да се използва само след като сте изминали 200 км в колата си.

Apple CarPlay може да се активира чрез включване на Вашето iOS устройство в USB порта на автомобила. В информационното развлекателно устройство щракнете върху бутона „меню“ и след това върху „Car Play“.

Android auto може да се активира, като първо изтеглите приложението Android Auto. След това включете устройството си с Android в USB порта на автомобила. В мултимедийната система щракнете върху бутона „меню“ и след това върху „Android Auto“.

Да, при условие че имате онлайн връзка със смартфона си. Ще ви трябва и кабел, за да включите смартфона си в автомобила си. Ако имате телефон с Android, ще трябва да инсталирате приложението Android Auto. След това приложенията ще бъдат достъпни чрез менюто „Android Auto / Apple Car Play“ на екрана за информация.

Новата Toyota C-HR, настоящото поколение Yaris (определени нива на оборудване), настоящото поколение AYGO (определени нива на оборудване) и Supra (само с функции на Apple Car play) предлагат интеграция на смартфони.

С функцията Споделяне с автомобила можете да се подготвите предварително за пътуването си, като търсите упътвания на мобилното си устройство и след това ги изпратите до автомобила си. Ще ви е необходим автомобил с функции за навигация в автомобила и MyT акаунт за автомобила Ви, регистриран във вашия акаунт.

За да активирате тази функция, ще трябва да свържете автомобила си с MyT акаунта.   

 Можете да направите това по един от следните два начина:  

• В автомобила си, с активен Bluetooth или wi-fi връзка, щракнете върху „Настройка“ в мултимедия. Отидете в раздела „Онлайн“ и изберете „Toyota онлайн“ и след това „Съществуващ акаунт“. Въведете вашите MyT идентификационни данни. След това трябва да отидете на портала за клиенти на MyT. Ще получите съобщението „намерихме нов идентификационен номер на устройството“. Потвърдете и всички настройки ще бъдат направени.
•Можете също така да активирате функцията Споделяне с автомобила директно в приложението, като отидете в менюто на автомобила, изберете иконата с колела, отидете на „Настройки“ и след това в раздела „Автомобил“ изберете опцията за регистриране на мултимедийно устройство. Следвайте инструкциите в приложението си и обърнете внимание, че ще трябва да сте в автомобила си, за да финализирате процеса на сдвояване.

Актуализациите на карти са възможни с най-новите мултимедийни системи за 2019 г., активирани в електронния магазин за най-новите съвместими модели. За повече информация, моля, консултирайте се с нашето ръководство за употреба.
Можете също така да актуализирате ръчно системата си, като изтеглите актуализации от електронния магазин на портал My Toyota и ги заредите на USB флаш и го свържете с вашия автомобил.

Можете да използвате функцията Споделяне с кола в MyT App, за да планирате своя маршрут. Първо отворете раздела „Услуги“, изберете „Споделяне с кола“, кликнете къде да, въведете адреса и от вас можете да програмирате пътуване с до 9 спирки и крайна дестинация, като кликнете върху бутона „+“ , След това натиснете „изпрати до автомобила“..

След като сте в автомобила си, уверете се, че имате wi-fi връзка. Най-лесният начин е да се свържете с Bluetooth към вашия смартфон. След като се установи интернет връзка в колата ви, можете да изтеглите пътуването. Отидете до любимите дестинации в мултимедийния модул и ще намерите предварително планираното си пътуване.

За новият RAV4, новата Corolla,Camry и NG C-HR пътуването може да откриете в любимото меню. За повече информация, моля, консултирайте се с нашите ръководства за начините как да споделяте с автомобила и как да намерите автомобил, Да споделяте пътувания с автомобила.

3-годишният ви срок започва, когато поставите идентификационните си данни в MyT в инфотейнмънт единицата.

Ще получавате известие на екрана на Вашата мултимедия всяка седмица 30 дни преди края на тригодишния период, 15 дни преди края на 3-годишния период ще получите същото съобщение. След края на 3-годишния период ще се показва съобщение всеки път, когато се опитате да използвате приложението.