Често задавани въпроси
за хибридите на Toyota

Вижте отговорите

Имате въпроси за хибридните автомобили на Toyota или желаете да научите повече за хибридната технология?
Вижте отговорите на най-често задаваните въпроси за хибридите на Toyota:

Какво е хибрид?

Съчетание на бензинов двигател, електромотор и хибридна батерия

Хибридните автомобили ефективно съчетават 2 източника на енергия. При Toyota Hybrid хибридната система включва бензинов двигател, електромотор и хибридна батерия.

Какво прави Toyota Hybrid уникални автомобили?

Синергия на двигателя и електромотора

Пълната хибридна система на Toyota Hybrid включва ефективен бензинов двигател, електромотор и хибридна батерия. Поради перфектната синергия между тези отделни компоненти автомобилът може да се движи в изцяло електрически режим, само от бензиновия двигател или от двата енергийни източника едновременно.

Електрифицираните автомобили Toyota Hybrid нямат нужда от зареждане в контактната мрежа. Научете повече за зареждането на Toyota Hybrid тук.

Всички автомобили Toyota Hybrid ли са пълни хибриди?

Всички автомобили Toyota Hybrid са пълни хибриди.

В България всички предлагани автомобили Toyota Hybrid са пълни хибриди. В отделни страни в Европа Toyota предлага плъг-ин хибрид Prius PHV, както и водородният модел Mirai.

Трудно ли се управлява хибрид?

Управлението на Toyota Hybrid е като детска игра.

Не. Управлението на Toyota Hybrid е съвсем лесно. Автомобилът сам преценява кой източник на задвижване да използва. Не се сменят и предавки, липсва съединител. Ускорение, спиране и пълно удоволствие от управлението.

Как стартира автомобила?

Старт с бутона "Start"

Просто натискате бутона „Start” и Toyota Hybrid е готов да ви отведе на пътешествие.

Трябва ли да зареждам батерията на Toyota Hybrid в контакта?

Хибридните автомобили на Toyota се самозареждат

Не. Батерията на Toyota Hybrid се зарежда по време на движение и от регенериране на спирачната енергия.

Колко често трябва да се подменя хибридната батерия?

10 години спокойствие за хибридната батерия с Toyota Hybrid Health Check

Батериите на нашите хибриди са проектирани да издържат, колкото и самият автомобил. Сега, всички хибридни компоненти се възползват от нашата шестгодишна гаранция или 200000 км*. Когато един хибрид премине Hybrid Health Check, гаранцията е потвърдена и в действие, Toyota предоставя 10 години спокойствие за хибридната батерия с Toyota Hybrid Health Check. *Който е най-скорошен.

Каква е цената на батерията?

Цената на новата хибридна батерия се намалява със стойността на използваната.

Цената на батерията варира според модела на автомобила. Toyota изкупува старата, използвана батерия за рециклиране и така намалява стойността на новата батерия за Вашия хибриден автомобил. За точна информация обърнете се към най-близкото дилърство на Toyota.

Може ли да бъде рециклирана хибридната батерия?

Да ние рециклираме хибридните батерии.

Да. Вашият най-близък оторизиран Toyota сервиз може да помогне в отстраняването и унищожаването / рециклирането на хибридната батерията. Откакто е приета Директива на ЕС 2006/66/ЕО през 2006 г., компаниите са отговорни за рециклирането на хидридните батерии никел-метал, инсталирани в автомобили като Yaris Hybrid. Компаниите са законово задължени да отговарят на изискването за рециклиране на 50% теглото на батерията.

Какво се случва, ако зарядът на батерията ми свърши?

Зарядът на батерията не свършва, хибридите ни се самозареждат.

Излишни са притесненията, че Toyota хибрид автомобил ще изчерпа заряда си, защото батерията се самозарежда, докато шофирате. Усъвършенстваната система непрекъснато следи бензиновия двигател и батерията, изобразявайки действието им на монитор, като безпроблемно превключва между тях, когато е необходимо.

Може ли хибридът да продължи да се движи на електричество, когато горивото свърши?

Хибридите на Toyota не са разработени да се движат без бензин

Не. Въпреки нашите пълни хибриди да са проектирани да управляват само в електрически режим, те не са разработени да се движат без бензин. Правейки го, това може да причини сериозни повреди на хибридната система.

Надеждна ли е хибридната технология?

20 години и над 11 милиона собственици са гаранция за надеждността на хибридите.

Хибридната технология на Toyota е на пазара вече повече от 20 години и през това време е доказала своята ефективност.

Какъв е разходът на гориво спрямо конвенционалните автомобили?

1/3 по-ниска консумация на гориво

Toyota Hybrid осигуряват до 1/3 по-нисък разход в сравнение с конвенционалните автомобили.

Каква е трансмисията на хибрида?

Планетарен механизъм и електронно контролирана безстепенна трансмисия

Toyota Hybrid разполагат с електронно контролирана безстепенна трансмисия. Управлението на автомобил с тази трансмисия е гладко, плавно и лесно.

Скъпи ли са хибридите на Toyota?

Хибридните автомобили са с ниски разходи на притежание

Съществуват изгодни схеми за финансиране покупката на Toyota Hybrid. Освен това те имат висока остатъчна стойност при препродажба, по-малко износване на компонентите и разходи за периодично обслужване сравнимо с това на конвенционалните автомобили. Общите разходи на притежание и икономията на гориво и консумативи превръщат хибридте на Toyota рационален избор.

Скъпа ли е поддръжката на хибридите

Поддръжка като при конвенционалните автомобили

Съвсем не! Разходите за поддръжка са сравними с тези при конвенционалните автомобили. При Toyota Hybrid износването на спирачките е по-ниско, защото преобладаващата част от спирането се извършва от електромотора. Компонентите за подмяна в периода на експлоатация също са по-малко-липсват съединител, алтернатор и ангренажен ремък. Да обслужваш хибрид е също като да обслужваш една конвенционална Toyota и това може да бъде извършенo във секи сертифициран Toyota сервиз.

Обратно към началната страница на хибрид

Повече за хибридните автомобили на Toyota

Ние обичаме Toyota Hybrid Ние обичаме Toyota Hybrid Вече 20 години сме част от една революция - Хибридните автомобили! Присъединете се към 11 милиона обединени от стратта: Ние обичаме Toyota Hybrid. Продажбите на Toyota хибриди надхвърлиха 10 милиона Продажбите на Toyota хибриди надхвърлиха 10 милиона Надграждайки основите, които Prius положи преди 20 години, сега Toyota продава 33 различни хибридни модела в над 90 държави и региони по целия свят. Всяка 7-ма Toyota, продадена в България през 2016-та е хибрид Всяка 7-ма Toyota, продадена в България през 2016-та е хибрид Новият Toyota Prius: Да управляваш бизнеса си ефективно Новият Toyota Prius: Да управляваш бизнеса си ефективно Нашият хибриден пионер сега е оборудван с нова модерна хибридна система на Toyota, която ще Ви осигури водеща в класа икономичност и ниски нива на вредни емисии на фона на още по-тихо и динамично шофиране.