1. Electrification
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

Шофирайте електрифициран*

В ролята си на ключова технология в стремежа към постигане на по-устойчиво бъдеще, електрифицираните* автомобили помагат за намаляване на емисиите§, без при това да се прави компромис с динамиката, практичността или гъвкавостта. Приятни за шофиране и удобни за експлоатация, те правят прехода лесен.
 • Добър избор за екологично настроени клиенти.

  Изборът на електрифициран* автомобил е добро решение за екологично настроени клиенти със съзнание за опазването на околната среда. Захранвани само от електричество, без двигател с вътрешно горене, електрическите автомобили на Toyota с електрически батерии и водородни горивни клетки не отделят емисии§ по време на шофиране. Хибридите и Plug-in хибридите разполагат и с бензинови двигатели и с помощта на съчетаването на електрическо и задвижване от двигателя с вътрешно горене имат потенциала да намалят емисиите§ и разхода на гориво в сравнение с конвенционалните задвижвания.

 • Конкурентни текущи разходи

  Независимо дали шофирате електрически автомобил захранван от батерия, електрически с водородни горивни клетки, хибрид или Plug-in хибрид, грижата за вашия електрифициран* автомобил Toyota е лесна. С цялостна гаранция и лесно, достъпно обслужване, притежаването е рентабилно и безпроблемно.

 • Пълно спокойствие

  Конструирани да осигуряват дълготрайна работа, нашите електрифицирани* автомобили са произведени при спазване на същото изключително качество, издръжливост и надеждност като всеки друг автомобил Toyota.

 • Лесни за експлоатация

  Приложението за смартфон MyToyota ви дава пълен контрол над вашата електрифицирана* Toyota. Независимо дали искате да планирате зареждане или да проверите състоянието на батерията си, всичко е само на едно докосване разстояние.

Вземете повече от вашата електрифицирана Toyota

Шофирането на електрифициран* автомобил никога не е било по-лесно, благодарение на свързаните услуги на Toyota.

 • Услуги MyToyota Connected Services

  От проверка на състоянието на автомобила и дори предварителна подготовка на климатичните условия в интериора като температурата – приложението за смартфон MyToyota ви помага да извлечете максимума от вашата електрифицирана Toyota.

Често задавани въпроси

 1. All

Електрифицираните* автомобили са вълнуващи за шофиране, с динамична управляемост и впечатляващо ускорение. Освен това предлагат просторен интериор, с ниско ниво на шума и вибрациите при движение. Електрическите автомобили с батерии не отделят емисии по време на шофиране§, докато хибридите и Plug-in хибридите комбинират мощността на електрически мотор и двигател с вътрешно горене, за да осигурят икономично и бързо реагиращо шофиране.

 

* Електрифициран автомобил е автомобил, задвижвана от един или повече електрически мотора до известна степен. Някои електрифицирани автомобили, включително хибриди и Plug-in хибриди, включват в задвижването бензинов двигател. Други, като Toyota bZ4X, са изцяло електрически.

 

§ Емисиите могат да бъдат свързани с други аспекти от жизнения цикъл на автомобила (включително неговото производство), като производството на електроенергия и ежедневната употреба, а също с гумите и спирачките.

Зареждането на вашият автомобил Toyota с електрическа батерия през нощта у дома при подходяща енергийна тарифа може да ви струва по-малко от зареждането на обикновен бензинов или дизелов автомобил◊, а зареждането у дома през нощта също може да бъде по-удобно от отиването до бензиностанция. Хибридите и Plug-in хибридите съчетават мощност от двигател с вътрешно горене и един или повече електрически мотори с цел намаляване на цялостния разход на енергия, осигурявайки ви рентабилно пътуване. По-евтиното обслужване благодарение на по-малкото движещи се части също ви спестява пари, така както и освобождаването от такси за зони с ниски емисии в някои страни и безвъзмездните средства, които помагат за намаляване на първоначалните разходи.

* Електрифициран автомобил е автомобил, задвижван от един или повече електрически мотора до известна степен. Някои електрифицирани автомобили, включително хибриди и Plug-in хибриди, включват в задвижването бензинов двигател. Други, като Toyota bZ4X, са изцяло електрически.

** Когато зареждате у дома разчитайки на тарифа за енергия извън пиковите часове. Не включва цената на HomeCharge wallbox система.

Ако изберете електрически автомобил захранван от батерия или Plug-in хибрид, можете да разчитате на лесен процес на зареждане. Можете да зареждате у дома, като използвате домашен контакт или, за по-бързо зареждане, зарядно устройство wallbox, инсталирано във вашия гараж или на алеята ви. Като алтернатива можете да дозареждате в движение, благодарение на непрекъснато разширяващата се обществена мрежа за зареждане. Хибридите се зареждат на бензиностанция по нормалния начин. Електрическите автомобили с водородни горивни клетки трябва да се зареждат на станция с водород.

По отношение на експлоатацията и стила на шофиране, хибридите изискват много малко промени в сравнение с конвенционален бензинов или дизелов автомобил, което ги прави добър избор в ролята на първи електрифициран* автомобил. Те се движат в голяма степен като обикновен автомобил и не изискват зареждане в електрическата мрежа. Plug-in хибридите могат да се зареждат, но могат и да се движат без зареждане – трябва само да допълвате резервоара за гориво по нормалния начин. Това ги прави идеална стъпка към електрическите автомобили, захранвани с батерия. Електрическите автомобили предлагат редица предимства, но изискват зареждане с електричество. Инсталирането на домашна зарядна система ще ви помогне да извлечете най-доброто от вашата изцяло електрическа Toyota. Дали електрическият автомобил с водородни горивни клетки ще бъде подходящ за вас зависи преди всичко от броя на станциите за зареждане с водород във вашия район. Информация за тях можете да получите от вашия местен дилър на Toyota. За повече информация посетете нашата страница СТРАНИЦА.

Електрическите автомобили на Toyota захранвани с акумулаторна батерия могат да се похвалят с голям пробег – стотици километри** при Toyota bZ4X, например. Това е достатъчно, за да разчитате на комфорт при повечето пътувания, при това без да отделяте емисии§. Искате да изминавате по-дълги разстояния? Пътуванията на далечни разстояния с електричество са лесни благодарение на разширяващата се обществена мрежа за зареждане.

 

 411 км до 461 км по цикъла WLTP за Toyota bZ4X. Тези данни за пробега са приблизителни, базирани на официални данни за хомологация в контролирана среда (WLTP). Тези данни са предоставени единствено с цел сравнение. Сравнявайте ги само с други автомобили, тествани при същите технически процедури. Действителният електрически пробег на вашия автомобил ще варира спрямо тези изчислени стойности, тъй като много фактори оказват влияние върху електрическия пробег на автомобила.

Такива фактори включват: избрано ниво на оборудване, монтирано допълнително оборудване и аксесоари, стил на шофиране, скорост, пътни условия, трафик, състояние на превозното средство, тип гума (лятна/зимна) и налягане, натоварване на автомобила, брой пътници, външна температура, температура на батерията и т.н. За повече информация относно WLTP посетете нашия уебсайт или се свържете с местния център на Toyota.

 

Емисиите могат да бъдат свързани с други аспекти от жизнения цикъл на автомобила (включително неговото производство), като производството на електроенергия и ежедневната употреба, а също с гумите и спирачките.

Достъпни за притежаване и по-добри за околната среда, електрическите автомобили предлагат редица предимства. Зареждането у дома прави неудобните посещения на бензиностанции част от миналото. А със своята тишина и динамично ускорение, електрическите автомобили с акумулаторна батерия създават уникално и приятно усещане при шофиране.

 

Електрическите превозни средства захранвани от акумулаторна батерия предлагат редица предимства, включително нулеви емисии по време на шофиране§. Зареждането у дома също прави неудобните посещения на бензиностанции част от миналото.

 

§ Емисиите могат да бъдат свързани с други аспекти от жизнения цикъл на автомобила (включително неговото производство), като производството на електроенергия и ежедневната употреба, а също с гумите и спирачките.

* Електрифициран автомобил е автомобил, задвижван от един или повече електрически мотора до известна степен. Някои електрифицирани автомобили, включително хибриди и Plug-in хибриди, включват в задвижването бензинов двигател. Други, като Toyota bZ4X, са изцяло електрически.

Емисиите могат да бъдат свързани с други аспекти от жизнения цикъл на автомобила (включително неговото производство), като производството на електроенергия и ежедневната употреба, а също с гумите и спирачките.

 

◊ Наличността на продуктите може да варира според държавата и местните оферти може да са различни на всеки пазар. Съветваме клиентите да се консултират с местния център на Toyota.

 

** Когато зареждате у дома на тарифа за енергия извън пиковата. Не включва цената на Toyota HomeCharge.

 

411 км до 461 км по цикъла WLTP за Toyota bZ4X. Тези данни за пробега са приблизителни, базирани на официални данни за хомологация в контролирана среда (WLTP). Тези данни са предоставени единствено с цел сравнение. Сравнявайте ги само с други автомобили, тествани при същите технически процедури. Действителната стойност на електрическия пробег на вашето превозно средство ще варира спрямо тези изчислени стойности, тъй като много фактори оказват влияние върху електрическия пробег на автомобила.

 

Такива фактори включват: избрано ниво на оборудване, монтирано допълнително оборудване и аксесоари, стил на шофиране, скорост, пътни условия, трафик, състояние на превозното средство, тип гума (лятна/зимна) и налягане, натоварване на автомобила, брой пътници, външна температура, температура на батерията и т.н. За повече информация относно WLTP посетете нашия уебсайт или се свържете с местния център на Toyota.