1. Discover Toyota
  2. ED2
  3. The Toyota Yaris
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

Toyota Yaris

Нашето европейско дизайнерско студио пое водеща роля в определянето на външния вид на Yaris, който представихме през 2014 г., като част от координирана отговорност за проекта, включващ и нашето базирано в Европа продуктово планиране и операции за научноизследователска и развойна дейност.

Визията на екипа на ED2 беше да направи автомобила да изглежда по-отличителен, отвътре и отвън, като му придаде по-силна емоционална привлекателност. В същото време те се увериха, че той не губи нито една от установените си силни страни, като вътрешно пространство, дълготрайно качество, ефективност и динамика. Разбира се, Yaris имаше голямо въздействие с нова изразителна предна част, тънки LED светлини и преработени брони. В интериора акцентът беше върху комфорта и удоволствието от шофирането, с нови материали за тапицерията и пластмасовите детайли, които едновременно изглеждаха и се усещаха приятно.

 Елвио Д'Априле, който ръководи програмата за екстериорен дизайн в ED2, отбелязва по този повод: „Стремихме се към нещо, което се отличава от останалите, целите ни бяха да избегнем стереотипите, да хармонизираме цялостния стил за всички версии на задвижването и да се осмелим да бъдем различни от конкуренция. Фактът, че този проект беше управляван изцяло в Европа, помогна изключително много за крайния дизайн. Имахме възможност да провеждаме ежедневни дискусии с инженерите и хората от продуктово планиране... В резултат на това успяхме да пренесем нашата визия от първите предложения до финалната версия на автомобила ."