1. Discover Toyota
  2. ED2
  3. How did ED2 design the Toyota C-HR?
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

Как ED2 създаде дизайна на Toyota C-HR?

Оригиналният концептуален модел, който проправи пътя за нашия революционен кросоувър C-HR, беше създаден в Европа и беше верен на подхода Global Vision, който възприехме през 2011 г., за да намерим най-добрите среди, в които да разработваме различни видове автомобили. Смятаме, че Европа е най-взискателният пазар за малки и средни автомобили, така че го използваме като еталон, когато подготвяме нови модели за тези сегменти.

В случая със студията, Toyota C-HR – кросоувър от среден размер – имаше тясно сътрудничество между нашите центрове за планиране в Япония и Европа, за да можем да разберем добре най-новите европейски изисквания на клиентите и тенденциите при автомобилите. Цялостният дизайн, разработен от нашето студио ED2 в сътрудничество с други дизайнерски центрове по света, е основан в голяма степен на европейските вкусове.

Нашите дизайнери успяха да възприемат напълно нов подход, за да придадат на Toyota C-HR уникален стил – едновременно модерен и чувствен. Също толкова важна беше работата на екипа на European Sensory Quality, който гарантира, че дизайнът на студията е реализиран с подходящ цялостен завършек. Подкрепени от своите колеги инженери, стилистите работиха върху всеки визуален детайл, за да постигнат това, което смятаме за най-добрия интериор, който някога сме доставяли по отношение на сетивното качество.

  • C-HR Concept направи своя световен дебют на автомобилното изложение във Франкфурт през 2015 г. Със своя смел дизайнерски език, базиран на формата на диамант, завладяващо изживяване осигурено от шофирането на пълен хибрид и нова архитектура, той доближи бъдещия компактен кросоувър на Toyota една стъпка по-близо до крайния сериен модел.
  • Правейки своя световен дебют на автомобилното изложение в Женева през 2016 г., серийният модел на Toyota C-HR остана много близо до концептуалния. Това даде на Toyota мощно ново присъствие на пазара на кросоувъри.