1. Discover Toyota
  2. Environmental sustainability
  3. Cleaner mobility
  4. Plug-in Hybrid
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

Plug-in хибридни електрически автомобили

Научете повече за нашия първи plug-in хибриден електрически автомобил
Prius Plug-in е първият ни plug-in хибриден електрически автомобил, оборудван с акумулаторна батерия, която прави възможно шофирането с електрическа енергия с нулеви емисии.

Постигане на повече с хибридната технология

Нашата plug-in електрическа технология ви позволява да постигнете още повече с нашата пълнохибридна електрическа система, тъй като тя прави възможно шофирането на по-далечни разстояния и с по-високи скорости, използвайки само електрическата енергия на автомобила. Prius Plug-in използва литиево-йонна хибридна батерия с възможност за външно зареждане, позволяваща на автомобила да измине с едно зареждане до 50 км с максимална скорост от 135 км/ч без емисии и с нулев разход на гориво.

След като зарядът на батерията достигне определено минимално ниво, се активира хибридното задвижване и така се елиминира безпокойството за пробега, обичайно изпитвана от водачите на изцяло електрически автомобили. Plug-in електрическата технология също позволява допълнително да се намали общият разход на гориво: колкото по-често зареждате, толкова по-големи икономии реализирате.

Как работи plug-in хибридният електрически автомобил

Литиево-йонната батерия на Prius Plug-in е по-малка от никел-метал хидридната, но може да генерира повече мощност. Както подсказва терминът “plug-in”, той може лесно и бързо да се зарежда чрез свързване към обикновено захранване у дома или на работа, както и на крайпътна станция за зареждане. 

Повечето типични пътувания до работното място могат да бъдат изминати само с помощта на електрическата енергия на автомобила (режим BEV). След зареждане на батерията вечер, автомобилът е готов за пътуване на следващия ден. При по-дълги пътувания електрическият мотор и бензиновият двигател работят заедно по същия хармоничен и ефективен начин, както в другите ни пълнохибридни електрически автомобили (HEV режим). В резултат на това Prius Plug-in има изключително ниски емисии на CO2 от само 11-17 г/км.

Бъдещето на plug-in хибридната електрическа система

Електрическият Prius Plug-in Hybrid беше първият в света plug-in едросериен хибриден автомобил.

В бъдеще очакваме тази технология да бъде включена във все по-голям брой автомобили, тъй като инфраструктурата за зареждане се развива и различните производители на автомобили работят, за да отговорят на все по-строгите национални и международни разпоредби за емисии.

Вярваме, че plug-in хибридното електрическо задвижване е естествена еволюция на нашата хибридна електрическа технология и важно средство за подпомагане на по-нататъшното намаляване на емисиите в бъдеще.

Как тествахме нашата plug-in хибридна технология?

Научете повече

Какво установи нашето изследване?

Научете повече