Визия за бъдещето

Поглед към новата Toyota C-HR (концептуален модел)

Автомобилното изложение във Франкфурт се слави като едно от най-престижните в света, затова когато автомобилните компании искат да покажат новите си вълнуващи модели, те избират да го направят там - така през 2015 година ние накарахме всички да забележат новото превъплъщение на концептуалния модел, показан миналата година: Toyota C-HR.

Реален поглед към това, което предстои
/

Също както RAV4 внесе свежа и уникална линия в гамата 4х4 през 1994 година, концептуалният Toyota C-HR представя уникалната визия на Toyota за сегмента на компактните кросоувъри. С дизайн, който привлича хората, търсещи "активен градски начин на живот", стилна и изразителна архитектура тип "диамант" и мускулесто тяло, C-HR запазва чертите на оригинала, но вече с 5 врати, нов сив метален цвят предница, която е почти готова за качване на производствената линия, агресивна задница и светлини, C-HR не само изглежда завършен, но и ни предлага реален поглед към това, което предстои.

Под наподобяващата купе форма на автомобила откриваме изцяло нова платформа, създадена да задоволи изискванията на клиентите за последно поколение управление и комфорт. Компактните размери от 4,350 мм дължина, 1,850 мм широчина и височина от 1,500 мм, ниският център на тежестта на C-HR и увеличената структурна якост допринасят за едно наистина впечатляващо шофиране.

/
/

Също като непрекъснато разширяващата се гама от хибридни автомобили на Toyota, символизирани от Prius, C-HR се задвижва от нашето неподражаемо хибридно задвижване. Този революционен двигател е най-добрият партньор на иновативния нов концептуален модел, комбиниращ удоволствие от шофирането с изключително ниски консумация на гориво и отделяни вредни емисии.

Нов дизайнерски стил

Новият концептуален модел въвежда изключителна нова архитектура в стил "диамант" в този сегмент, изпълнена с радващи окото детайли, оформени така, че да пресъздават полираните повърхности на шлифован диамант.

/

Ако поглeднем отгоре надолу към новия C-HR, ще видим, че заоблените ъгли не само намаляват обема на купето, но също така подчертават мощните извивки на предните и задните калниците, подсилващи широката и стабилна позиция на автомобила от всеки ъгъл.

Плаваща над мощната предна броня, елегантната решетка е еволюирала във формата на "крило", което свързва в една непрекъсната линия предните ъгли на автомобила. Интегрирани в крилата са и високотехнологичните 3D оформени дневни светлини (DRL).

Елегантен и мускулест

Погледнато отстрани, силно орнаментираната долна част, мускулестите извивки на калниците и ъгловатите задни "рамене" контрастират рязко с елегантния профил на купето, подчертан от извитото и непрекъснато странично остъкляване.

/

То придава на завършващата със спойлер линия на покрива "плаващ" ефект, подчертан от С-колоните, които изтъняват като игла в краищата на задното стъкло. Орнаментиран с релефни отвори, покривът създава анимираш ефект с проникващата в купето светлина.

Погледнат отзад, драматично извитото остъкляване и лесно разпознаваемите, плаващи във въздуха задни светлини подчертават широките "рамене" и стабилна позиция на пътя на C-HR.

/

Новият дизай, резултат от световното сътрудничество на няколко дизайнерски студиа, представлява нова стилистична насока, която загатва за бъдещата дизайнерска линия на нашите автомобили.

Целта на всички концептуални модели е да предизвика реакцията към новите стилистични и дизайнерски насоки, затова като предлагаме интригуващ външен вид, динамично задвижване и иновативен двигател, ние се надяваме компактният кросоувър C-HR да се превърне в реалност за тези, които търсят активен градски начин на живот.

Повече за Toyota

Новият Yaris Cross Hybrid Новият Yaris Cross Hybrid Изцяло новият Yaris Cross в пълния си блясък. Отвеждащ Yaris до нови висоти, стилният Yaris Cross съчетава всички качества на нашия градски автомобил от следващо поколение с истински SUV. Подготви се за лятото Подготви се за лятото Вижте лятната оферта на Toyota за аксесоари TOYOTA GAZOO Racing TOYOTA GAZOO Racing От пустини до дюни, от чакъл до сняг, от сутрин до вечер, ние сме се посветили на преодоляването на всякакви ограничения в името на това да създаваме все по-добри автомобили. Научете повече за състезателните дейности на TOYOTA GAZOO Racing. Алонсо сяда в спортния хибрид на Toyota Алонсо сяда в спортния хибрид на Toyota Фернандо Алонсо e най-новото попълнение на Toyota Gazoo Racing за сезон 2018