Визия за бъдещето

Поглед към новата Toyota C-HR (концептуален модел)

Автомобилното изложение във Франкфурт се слави като едно от най-престижните в света, затова когато автомобилните компании искат да покажат новите си вълнуващи модели, те избират да го направят там - така през 2015 година ние накарахме всички да забележат новото превъплъщение на концептуалния модел, показан миналата година: Toyota C-HR.

Реален поглед към това, което предстои
/

Също както RAV4 внесе свежа и уникална линия в гамата 4х4 през 1994 година, концептуалният Toyota C-HR представя уникалната визия на Toyota за сегмента на компактните кросоувъри. С дизайн, който привлича хората, търсещи "активен градски начин на живот", стилна и изразителна архитектура тип "диамант" и мускулесто тяло, C-HR запазва чертите на оригинала, но вече с 5 врати, нов сив метален цвят предница, която е почти готова за качване на производствената линия, агресивна задница и светлини, C-HR не само изглежда завършен, но и ни предлага реален поглед към това, което предстои.

Под наподобяващата купе форма на автомобила откриваме изцяло нова платформа, създадена да задоволи изискванията на клиентите за последно поколение управление и комфорт. Компактните размери от 4,350 мм дължина, 1,850 мм широчина и височина от 1,500 мм, ниският център на тежестта на C-HR и увеличената структурна якост допринасят за едно наистина впечатляващо шофиране.

/
/

Също като непрекъснато разширяващата се гама от хибридни автомобили на Toyota, символизирани от Prius, C-HR се задвижва от нашето неподражаемо хибридно задвижване. Този революционен двигател е най-добрият партньор на иновативния нов концептуален модел, комбиниращ удоволствие от шофирането с изключително ниски консумация на гориво и отделяни вредни емисии.

Нов дизайнерски стил

Новият концептуален модел въвежда изключителна нова архитектура в стил "диамант" в този сегмент, изпълнена с радващи окото детайли, оформени така, че да пресъздават полираните повърхности на шлифован диамант.

/

Ако поглeднем отгоре надолу към новия C-HR, ще видим, че заоблените ъгли не само намаляват обема на купето, но също така подчертават мощните извивки на предните и задните калниците, подсилващи широката и стабилна позиция на автомобила от всеки ъгъл.

Плаваща над мощната предна броня, елегантната решетка е еволюирала във формата на "крило", което свързва в една непрекъсната линия предните ъгли на автомобила. Интегрирани в крилата са и високотехнологичните 3D оформени дневни светлини (DRL).

Елегантен и мускулест

Погледнато отстрани, силно орнаментираната долна част, мускулестите извивки на калниците и ъгловатите задни "рамене" контрастират рязко с елегантния профил на купето, подчертан от извитото и непрекъснато странично остъкляване.

/

То придава на завършващата със спойлер линия на покрива "плаващ" ефект, подчертан от С-колоните, които изтъняват като игла в краищата на задното стъкло. Орнаментиран с релефни отвори, покривът създава анимираш ефект с проникващата в купето светлина.

Погледнат отзад, драматично извитото остъкляване и лесно разпознаваемите, плаващи във въздуха задни светлини подчертават широките "рамене" и стабилна позиция на пътя на C-HR.

/

Новият дизай, резултат от световното сътрудничество на няколко дизайнерски студиа, представлява нова стилистична насока, която загатва за бъдещата дизайнерска линия на нашите автомобили.

Целта на всички концептуални модели е да предизвика реакцията към новите стилистични и дизайнерски насоки, затова като предлагаме интригуващ външен вид, динамично задвижване и иновативен двигател, ние се надяваме компактният кросоувър C-HR да се превърне в реалност за тези, които търсят активен градски начин на живот.

Повече за Toyota

Новият Yaris Cross Hybrid Новият Yaris Cross Hybrid Изцяло новият Yaris Cross в пълния си блясък. Отвеждащ Yaris до нови висоти, стилният Yaris Cross съчетава всички качества на нашия градски автомобил от следващо поколение с истински SUV. TOYOTA GAZOO Racing TOYOTA GAZOO Racing От пустини до дюни, от чакъл до сняг, от сутрин до вечер, ние сме се посветили на преодоляването на всякакви ограничения в името на това да създаваме все по-добри автомобили. Научете повече за състезателните дейности на TOYOTA GAZOO Racing. Алонсо сяда в спортния хибрид на Toyota Алонсо сяда в спортния хибрид на Toyota Фернандо Алонсо e най-новото попълнение на Toyota Gazoo Racing за сезон 2018 Празнуваме 20 години лидерство в хибридната технология Празнуваме 20 години лидерство в хибридната технология През последните 20 години много неща се промениха - от начина, по който общуваме и се забавляваме до начина, по който виждаме света около нас.