1. New Cars
Връзки за бърз достъп
Връзки за бърз достъп

Легендата се завръща

С напълно нова механична трансмисия, проектирана специално от Toyota, въодушевлението, което изпитвате зад волана, е напълно ново като усещане. Новата Toyota GR Supra наистина осигурява шофиране, което няма как да забравите. 


Прецизно настроено превключване

Новата конструкция на механизма за превключване с unitec система е разработен с цел ергономичност, за да позволи по-плавна смяна на предавките, спомагайки за постигане на вълнуващо усещане.


Интуитивен комбиниран уред

Свързан със системата iMT на GR Supra, новият софтуер синхронизира автоматично оборотите, за да адаптира въртящия момент по време на превключване на по-висока предавка, и да оптимизира повишаването на оборотите при преминаване на по-ниска предавка.


Алуминиеви педали

Изпитайте чувството, което ще ви осигури напълно новоразработеният съединител, позволяващ по-добра смяна на предавките, в съчетание с трите нови спортни педала.

Динамични качества и управляемост
Комбинирайки късо междуосие и широка колея, GR Supra постига перфектното „златно съотношение", като прави удоволствието от шофирането пълноценно дори в предизвикателни ситуации.
 • Чисто усещане Отзивчивото спортно настроено електрическо серво управление с променливо предавателно съотношение и предлаганото задно адаптивно променливо спортно настроено окачване помагат на Supra да създава усещане за невероятна управляемост. Независимо дали шофирате по стръмнина нагоре, взимате тесен завой или сте върху повърхност с високо триене, трансмисията с функция Hairpin+ ви осигурява отлична стабилност, контрол и удоволствие.
 • Активен звуков дизайн Toyota GR Supra е оборудвана с възможност за избиране на два звукови фона при шофиране. За ежедневието Normal осигурява рафиниран звук, перфектен за края на деня, докато Sport гарантира завладяващи високи тонове и вдъхновени от състезанията „пукания“ по време на превключване на по-ниски предавки.
 • Моментално ускорение 3.0-литровият двигател със завладяващи оборотни режими и плавно, директно ускоряване, с грабващите дъха 4,3 секунди до 100 км/ч.

СЪСТЕЗАТЕЛНА ДНК

Кликнете тук, за да откриете повече за състезателното наследство на GR Supra
Opens in new window Открийте повече

Дизайн, вдъхновен от състезания

Главният дизайнер, Нобуо Накамура, описа накратко Toyota GR Supra така: концепцията  „Condensed Extreme“ се изразява в дълъг преден капак, компактна каросерия и широка стойка. Завладяващо съчетание на стилистични елементи, колкото съблазнителни, толкова и излъчващи мощ. GR Supra е създадена, без да се правят компромиси.

Special edition manual

Вземете всичко, което знаете и обичате в GR Supra – и го направете още по-вълнуващо. Запознайте се със серията Special Edition Manual.


Изключителна боя мат

Отличете се от останалите с ексклузивната боя на каросерията Лунен камък в бял мат.


Ексклузивно оборудване на интериора 

GR Supra Special Edition се отличава с ексклузивен, интегриран интериор от кафява кожа, красиво подчертаващ оформянето на кокпита.


Почетен марков знак

Белият цвят на каросерията на новата GR Supra Special Edition прави червената емблема на Supra да изпъква, така че да я видят всички.

Състезателен кокпит

Повлиян от едноместните състезателни автомобили, създадени за пистата, кокпитът на Toyota GR Supra ви поставя в центъра на всичко. Разположени около ергономично организирания волан с три спици, head-up дисплей и цифров комбиниран измервателен уред се съчетават, за да ви осигурят  цялата необходима информация, когато имате най-голяма нужда от нея.

Силата на безопасността
Когато един спортен автомобил притежава подобна динамика, безопасността е от първостепенна важност.
 • Цялостна увереност

  Toyota GR Supra е оборудвана с Toyota Supra Safety+ – набор от технологии, които включват следене на сляпата зона, предупреждение за напускане на лентата с контрол на кормилно управление и адаптивен круиз контрол с потегляне и спиране. *Само за вариантите с автоматична трансмисия

 • Система за защита от и при катастрофа с разпознаване на пешеходци и велосипедисти

  Използвайки вградена камера, системата за защита или подготовка за сблъсък (PCS) ви предупреждава в случай на опасност от челен сблъсък. Оборудван със система за разпознаване на пешеходци (ден/нощ) и велосипедисти (само през деня), GR Supra помага за намаляване на последствията от сблъсък.

 • Предупреждение за напускане на лентата с контрол на кормилното управление

  Използвайки камера за откриване на маркировката на лентата на пътя отпред, системата осигурява на водача звукови и визуални предупреждения, ако автомобилът започне да се отклонява от нея, без да е включен мигачът. Управлението прилага коригираща сила в случай на непреднамерено напускане на лентата.

Жива стена

Живата стена на Toyota GR Supra компилира най-новите изяви на Toyota GR Supra, включително новини от Toyota и акценти от целия свят на социалните медии.