1. Electrified
  2. Hybrid
  3. СПЕСТЯВАТ ЛИ ГОРИВО ХИБРИДНИТЕ АВТОМОБИЛИ?

СПЕСТЯВАТ ЛИ ГОРИВО ХИБРИДНИТЕ АВТОМОБИЛИ?

По-ниският разход на гориво на хибридните автомобили се разглежда в сравнение с бензиновите и дизеловите автомобили и как технологии като регенеративното спиране могат допълнително да подобрят икономията на гориво.

Колко по-икономични са хибридите спрямо конвенционалните автомобили?


Toyota Hybrid имат предимството да превключват към електирческо задвижване при тежък трафик, малки градски улички или при движение с по-ниска скорост, като по този начин не използват гориво за конвенционалния двигател. Всъщност, за да демонстрират предимствата на по-ниския разход на гориво при Toyota Hybrid, дилърите на Toyota често канят заинтересованите клиенти да направят тестово шофиране и да видят колко далеч могат да стигнат, използвайки само електрически режим.

Дали хибридът ви спестява гориво?

Средно, поне 50% от времето за пътуване за нашите хибридни тестови автомобили преминава само в електрически режим. Това означава, че през това време конвенционалният двигател не е необходим за захранване и следователно не се използва гориво.

Hybrid vs. бензин или дизел

Няма съмнение, че при съвременните условия на шофиране всички попадаме в зони с натоварен трафик, движение с много ниска скорост и точно в тези ситуации хибридите предлагат значителна икономия на гориво и по-ниски CO2 емисии. Тези фактори в голяма степен намаляват стреса при шофиране. Разбира се, при увеличаване на скоростта или при преминаване към магистрално движение с Toyota Hybrid, конвенционалният двигател ще ви даде допълнителна мощност и ще започне да използва горивото като обикновена кола. При сравняването на хибриден и бензинов автомобил, хибридният модел на Toyota предлага по-нисък разход на гориво и CO2 емисии.

При сравнение на хибриден и дизелов автомобил, хибридната система на Toyota не отделя вредните фини прахови частици и азотни окиси.

Регенеративното спиране и неговия ефект върху горивната ефективност

Запомнете обаче, че за разлика от чисто електрическите или конвенционалните автомобили, вашият хибрид използва бензиновия двигател, за да зарежда електрическите си батерии и да ги поддържа в готовност за употреба. Също така използва усъвършенствана регенерираща спирачна система, за да зарежда и батериите си, така че дори при забавяне или спиране на стръмен хълм, например, електрическата енергия се регенерира - като по този начин допринася за горивната ефективност на Toyota Hybrid.

ДОБРИ ЛИ СА ХИБРИДИТЕ ЗА МАГИСТРАЛНО ШОФИРАНЕ?

Подходящи ли са пълните хибриди на Toyota за шофиране по магистрала? Хибридите Toyota разполагат с два източника на енергия, които работят независимо един от друг: конвенционален бензинов двигател и електрически мотор.

ЖИВОТ НА БАТЕРИИТЕ НА ХИБРИДНИТЕ АВТОМОБИЛИ

Батериите на хибридните автомобили се различават от тези на електрическите автомобили. Открийте как функционира хибридната батерия и колко дълго ще можете да разчитате на нея.

ЗАБАВНО ЛИ Е ДА ШОФИРАТЕ ХИБРИД?

Удоволствие ли е да шофирате хибриден автомобил на Toyota?Благодарение на комбинацията от бензинов двигател и мощен електрически мотор, хибридните автомобили на Toyota са приятни за шофиране. 

ЗАРЕЖДАНЕ НА ХИБРИДНАТА БАТЕРИЯ

Ето малко допълнителна информация за Toyota Hybrid: Трябва ли да ги зареждате? Как и къде можете да ги заредите? Каква е разликата между Toyota Hybrid и plug-in хибридите?

ЗАЩО ОБИЧАМЕ TOYOTA HYBRID

7 причини да се влюбите в хибридните автомобили на Toyota

ХИБРИД

Нашите хибридни електрически автомобили са бързи, ефективни и лесни за шофиране.