1. Electrified
  2. Хибрид
  3. СПЕСТЯВАТ ЛИ ГОРИВО ХИБРИДНИТЕ АВТОМОБИЛИ?
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

Разход на хибриден автомобил

  • Колко по-икономични са хибридите спрямо конвенционалните автомобили?


    Toyota Hybrid имат предимството да превключват към електирческо задвижване при тежък трафик, малки градски улички или при движение с по-ниска скорост, като по този начин не използват гориво за конвенционалния двигател. Всъщност, за да демонстрират предимствата на по-ниския разход на гориво при Toyota Hybrid, дилърите на Toyota често канят заинтересованите клиенти да направят тестово шофиране и да видят колко далеч могат да стигнат, използвайки само електрически режим.

  • Дали хибридът ви спестява гориво?

    Средно, поне 50% от времето за пътуване за нашите хибридни тестови автомобили преминава само в електрически режим. Това означава, че през това време конвенционалният двигател не е необходим за захранване и следователно не се използва гориво.

Hybrid vs. бензин или дизел

Няма съмнение, че при съвременните условия на шофиране всички попадаме в зони с натоварен трафик, движение с много ниска скорост и точно в тези ситуации хибридите предлагат значителна икономия на гориво и по-ниски CO2 емисии. Тези фактори в голяма степен намаляват стреса при шофиране. Разбира се, при увеличаване на скоростта или при преминаване към магистрално движение с Toyota Hybrid, конвенционалният двигател ще ви даде допълнителна мощност и ще започне да използва горивото като обикновена кола. При сравняването на хибриден и бензинов автомобил, хибридният модел на Toyota предлага по-нисък разход на гориво и CO2 емисии.

При сравнение на хибриден и дизелов автомобил, хибридната система на Toyota не отделя вредните фини прахови частици и азотни окиси.

Регенеративното спиране и неговия ефект върху горивната ефективност

Запомнете обаче, че за разлика от чисто електрическите или конвенционалните автомобили, вашият хибрид използва бензиновия двигател, за да зарежда електрическите си батерии и да ги поддържа в готовност за употреба. Също така използва усъвършенствана регенерираща спирачна система, за да зарежда и батериите си, така че дори при забавяне или спиране на стръмен хълм, например, електрическата енергия се регенерира - като по този начин допринася за горивната ефективност на Toyota Hybrid.

Свързани въпроси