1. Electrified
 2. Battery electric
 3. Range
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

Изключителен капацитет на обхват

Акумулаторните електрически превозни средства на Toyota издигат капацитета на пробег на електрически автомобил до нови висоти. Насладете се на свободата да отидете където и да ви отведе пътя. Toyota bZ4X може да измине до 458 км с едно пълно зареждане. Това е достатъчно разстояние, за да покриете практически всеки тип пътуване, което ви осигурява пълно спокойствие. Най-хубавото е, че се постига с нулеви емисии.

*Цикъл WLTP, AWD задвижване. Обхватът зависи от избрани класове, задвижвания и местни условия на шофиране.

Спокойствие с всяко пътуване

В Toyota нашата чисто електрическа батерия предлага надеждност, на която можете да разчитате. С  10-годишната гаранция ще имате пълно спокойствие. Програмата за разширена грижа гарантира, че батерията ще продължи да работи до 70% от първоначалния капацитет до 10 години или един милион изминати километра*.

 

*Подлежи на годишни регулярни прегледи в оторизиран сервиз на Toyota.

 

Съвети за увеличаване на вашия обхват

 • Плавно шофиране

  Когато става въпрос за електрическо шофиране, по-лекото натискане на газта ще увеличи максимално вашия обхват на шофиране. Шофирането с повече натискане на педала може да изтощи батерията на вашия електрически автомобил. Въпреки че акумулаторните електрически превозни средства осигуряват мощен незабавен въртящ момент, лекото натискане на педала на газта ще увеличи максимално обхвата на шофиране на вашия автомобил.

 • Умерено шофиране

  Където е възможно, опитайте се да поддържате скоростта си под 100 km/h, за да увеличите обхвата на батерията в процеса. Според Министерството на енергетиката, намаляването на скоростта с 10 км/ч ще използва 14% по-малко енергия. Използвайте Eco режим за по-нежно ускорение.

 • Увеличете максимално регенеративното спиране

  Използването на регенеративната спирачна функция за възстановяване на енергията на вашето EV ще ви помогне да се наслаждавате на максимален капацитет на обхват за по-дълго. Активирайте максималната регенеративна настройка на вашия автомобил, за да изпратите допълнителна мощност обратно към акумулаторите на автомобила, докато забавяте скоростта.

 • Предварително загряване на купето

  Пускането на нагревателя на вашия акумулаторен електрически автомобил, особено при пълна мощност, може да доведе до изтощаване на батерията. През зимата намалете климатика и вместо това разчитайте на отопляемите седалки и волана, за да поддържате комфортна температура, без да изтощавате батерията. Предварителното загряване на автомобила Ви, докато се зарежда, означава, че има по-малко нужда от отопление по време на шофиране.

 • Предварително охлаждане на купето

  Работещият климатик изразходва енергия от батерията с бързи темпове. За да спестите енергия, опитайте да пуснете само вентилатора, а не компресора. Работата на AC при пълно охлаждане ще изтощи батерията по-бързо, отколкото шофирането със спуснати прозорци. Предварително охладете колата през летните месеци, докато се зарежда, за да намалите необходимостта от пускане на климатика на пътя.

Сила за всяко приключение

С Toyota bZ4X се насладете на изключителен пробег до 458 км с едно пълно зареждане. Това е достатъчно, за да покрие всякакъв вид пътуване – и всичко това с нулеви емисии.

*Цикъл WLTP, AWD задвижване. Обхватът зависи от избрани класове, задвижвания и местни условия на шофиране.

Toyota Wallbox: скорост на зареждане

С лесната за използване зарядна станция тип Wallbox, можете да отключите пълния потенциал на вашето акумулаторно електрическо превозно средство от комфорта на вашия дом. Инсталирани във вашия гараж или на алеята ви, те презареждат батерията на вашия автомобил по-бързо и по-надеждно от домашен контакт, така че можете да се отпуснете, знаейки, че винаги сте напълно заредени и готови за работа.
Научете повече за зареждането Opens in new window