1. Discover Toyota
  2. Environmental sustainability
  3. Cleaner mobility
  4. Eco driving
  5. What are our eco-driving tips for hybrid drivers?
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

Какви са нашите съвети за екологично шофиране за водачи на хибридни автомобили?

Научете как работи хибридният информационен дисплей на вашия автомобил, за да видите с един поглед колко енергия използвате, докато шофирате.

Използвайте педала на газта плавно и внимателно, с постоянен натиск. По този начин можете да поддържате автомобила си в електрически режим за по-дълго време.

Активиране на режим ECO: този режим регулира алгоритъма на работа на педала на газта с цел постигане на плавна реакция, дори ако го натиснете рязко, и регулира работата на климатичната система като намалява мощността.

Ранното и плавно спиране позволява на автомобила да генерира повече енергия чрез регенеративно спиране. Допълнителната мощност в батерията означава, че автомобилът може да работи в EV режим по-дълго.

Следете внимателно показанията и контролните уреди на арматурното табло, за да сте наясно със състоянието на хибридната система и да се уверите, че батерията поддържа необходимото високо ниво на напрежение.

Не премествайте селектора за смяна на предавките в положение N (неутрално), когато спрете. Ако направите това, автомобилът няма да генерира електричество и енергията от батерията ще бъде изразходена.

Поддържането на постоянна скорост при шофиране по пътища извън града е чудесен начин за пестене на гориво. Предвиждайте пътя напред и следвайте екологичния маршрут, ако използвате навигационна система.