1. New Cars
  2. Small cars
  3. Small cars questions
Свържете се с нас, през връзките по-долу:

МАЛКИ КОЛИ, 

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Имате ли въпрос за малкия автомобил, който вече притежавате? Или сте решили че се нуждаете от малък автомобил и просто искате да научите повече за него.

Каква е разликата между малък автомобил и градски автомобил?

Няма разлики между малките автомобили и градските; както AYGO така и Yaris са конструирани както за градската среда, така и за извънградско движение.

Техните компактни форми ги правят лесни за паркиране в тесните градски пространства, а превърналият се в икона Yaris е оборудван с круз контрол, за да направи шофирането колкото се може по-плавно, както в градските улици, така и на междуградските пътища. 

Икономични ли са за шофиране малките автомобили?

Малките автомобили обикновено са най-икономичните. Модели като AYGO изразходват 4,2 л/100 км. Напълно новият Yaris, предлаган и с хибридно задвижване може да постигне 3,4 л/100 км.

Способността за изминаване на по-голямо разстояние с по-малко гориво, снижава както експлоатационните разходи, така и влиянието върху околната среда. Основен принос за ниския разход има вида на задвижване, а електрическите и хибридните автомобили водят до значително намаляване на разходите ви. Можете да научите повече за хибридните автомобили тук.

Малките автомобили могат ли да бъдат добри семейни автомобили?

Малките автомобили не са изначално проектирани като семейни автомобили, но те често са изненадващо просторни. С интелигентен дизайн и технологични нововъведения, просторните малки автомобили предлагат щедро багажно пространство, което означава че семействата могат да пътуват комфортно с достатъчно място за доста от важните пособия. Yaris, например предлага багажно пространство от 286 литра (достатъчно за два средноголеми куфара, и много място за вашето седмично пазаруване!).

Малък ли е един автомобил за мен?

Установяването на това дали един малък автомобил ще бъде подходящ като размери за вас, зависи от стила ви на живот. Ако цените опазването на околната среда и искате да имате ниски експлоатационни разходи, или пък живеете в по-застроена градска част, тогава си заслужава да помислите за малък автомобил.